Pengedar Shaklee Shah Alam, Selangor, Malaysia

bazliaamoza.com Shaklee Shah Alam Selangor

Jika anda tinggal ataupun bekerja di Shah Alam anda boleh dapatkan produk2 Shaklee dari saya. Saya merupakan Shaklee Independent Distributor anda bagi kawasan penghantaran ke seluruh Shah Alam serta kawasan2 sekitarnya.
Hubungi saya 019-2003947 jika ingin membuat pesanan dan konsultasi yang berterusan.

Self Declaration – Pengedar Shaklee Malaysia

Bersama Mommy Shaklee saya Master Shareeza
Saya Bazlia Amoza..Pengedar sah Shaklee di Malaysia no ID 866183, (COD) Cash On Delivery area Shah Alam, Selangor

Jika anda seorang yg mementingkan kesihatan & kecantikan semulajadi pastinya anda memilih jenama Shaklee..jadi hubungi saya di 019-2003947 untuk membuat pesanan produk Shaklee kegemaran anda.
Sijil Produk Workshop Shaklee 

Pengedar Shaklee Sekitar TTDI Jaya Shah Alam, Selangor

Ezian
Pengedar Shaklee Area TTDI Shah Alam
SMS/Whatsapp: 011-29640215
Berita baik kepada mereka yang berada sekitar kawasan TTDI Jaya Shah Alam kini anda boleh menghubungi Ezian di 011-29640215 bagi mendapatkan vitamin Shaklee anda. 
Beliau pada asalnya hanya customer saya yang ingin mencuba ESP untuk tujuan penjagaan kulit..setelah berpuas hati dengan hasil yang di perolehi dari ESP Shaklee akhirnya beliau mendaftar keahlian Shaklee secara PERCUMA dengan membuat pembelian ESP PROMO pada bulan ini..FREE MEMBERSHIP & bakal penerima CASH BONUS pada pertengahan Nov nanti…smart decision..
Jadi kepada anda, jika berminat ingin turut serta menjadi pengguna & distributor Shaklee sepertinya boleh hubungi beliau di nombor tertera di atas atau PM FB di bawah ini:

Bazlia Amoza | Shaklee Independent Distributor Shah Alam | 019-2003947
Kawasan penghantaran sekitar UiTM Shah Alam, MBSA, SUK Selangor, Seksyen 7, 16, Suria Avenue

Tanda-tanda Awal Kehamilan

Hamil Dengan Vitamin Shaklee
Hari ini terasa nak menulis topik pasal kehamilan pulak..sebabnya ada terjumpa beberapa kes yang mana ibu2 tak sedar yang mereka sudah hamil. Contoh anak buah Shaklee saya sendiri..beliau dah hampir 6 bulan pregnant baru dapat tahu kerana selama ini dia ingatkan berat badan badan naik sebab kuat makan..Alhamdulillah takde apa2 dan sekarang sedang sarat menanti waktu kelahiran lagi sebulan…
Owh ye..memandangkan topik hari ini pasal kehamilan jadi saya tujukan entri ini khusus kepada  pasangan suami isteri terutamanya pasangan2 yang baru berkahwin dan sedang merancang untuk menimang cahaya mata…ye lah anak 1st memang biasanya kita tiada cukup pengalaman lagi kan..macam tu juga saya dulu….tapi zaman sekarang mudah sangat..semua google je…
Hamil buat pertama kali merupakan pengalaman terindah buat setiap wanita yang bergelar isteri. Tapi ramai wanita yang kebiasaannya tidak dapat memahami isyarat tubuh menyatakan mereka sedang hamil kerana ada di antara wanita yang tidak mengalami apa2 simptom “pelik” di minggu2 awal kehamilan…saya pun takde simptom2 macam nak muntah ke, loya ke sehinggalah baby dah nak masuk 3 bulan baru ada. Tapi once dah tahu..hmm bak kata suami saya mula lah mengada2..hahaha…( psstt…saja je nak bagi pressure kat hubby kita supaya dia lebih take care kat isteri dia yang preggy ni ha...)
Antara tanda-tanda awal kehamilan adalah seperti berikut yang mana saya rasa ia adalah antara tanda-tanda paling kerap di rasai sama seperti saya sendiri:

1. Cepat rasa lapar
Haa…ada tak korang rasa mcm asik-asik2 lapar..lepas makan nasi sepinggan pun masih lapar lagi?? jika ada bagi yang dah berkahwin tu cepat2 lah pegi check pregnancy ye walaupun tanda ini bukan salah satu tanda yang tepat..mungkin kadang2 metabolisma kita yang terlalu tinggi.

2. Perubahan pada Aerola
Info ini pun saya baru tahu…sekiranya kawasan aerola anda semakin kehitaman ia mungkin salah satu tanda yang anda sudah beberapa minggu hamil. Namun kadang kala tanda ini juga di sebabkan oleh masalah ketidakseimbangan hormon badan.

3. Kerap sangat buang air kecil
Tanda ini saya sendiri alami tapi tanpa pembacaan atau tanpa ilmu pengetahuan kadang kala kita tidak dapat tahu bahawa ia salah satunya tanda awal kehamilan terutamanya bagi 1st time mom. Kekerapan kencing adalah kerana apabila saiz janin sudah terbentuk ia akan menekan pundi kencing seorang wanita.

4. Tidak bermaya
Bila berlaku perubahan hormon di sebabkan kehamilan kebiasaanya badan akan berasa kurang bermaya dan cepat letih. Ini adalah merupakan tanda paling biasa di alami oleh ibu hamil

5. Ketegangan & bengkak di payudara
Rasa sakit ini kadangkala rasa seperti masa hendak period. Payudara akan berasa agak tegang dan sangat sensitif pada sentuhan. Namun ia bukan selamanya. Apabila badan anda sudah terbiasa dengan perubahan hormon rasa sakit ini akan hilang..

6. Deria rasa & bau berubah
Bila hamil segala hormon berubah dan pada masa ini anda akan lebih sensitif pada bau persekitaran anda.

7. Mabuk pagi
Tanda ini tidak semua wanita menghadapinya kerana saya sendiri tidak mengalami langsung morning sickness sepanjang 3 kali hamil..Alhamdulillah. Tapi bagi wanita yang mengalaminya anda jangan terlalu risau kerana masalah ini hanya berlaku di awal-awal kehamilan sahaja. Perubahan ini biasanya berlaku sekitar tempoh persenyawaan.

8. Tidak datang haid.
Ini tanda paling mudah untuk anda kenali samada anda hamil atau tidak. Namun masih ada golongan wanita yang tidak ambil tahu pusingan period mereka. Bagi saya once dah berkahwin anda perlu mengetahui kitaran haid anda.

9. Pendarahan
Ia seolah-olah datang haid tapi dalam tempoh yang sangat singkat. Pengalaman saya sendiri masa anak sulung saya ingat dtg haid so tak expect pun pregnant tapi rupa2 tu proses pembersihan je lepas tu baby melekat…so sila jangan ambil mudah..kebiasaanya ia akan terjadi anggaran 8 hari sebelum masa ovolusi.

10. Ujian kehamilan anda Positif!
Sah lah anda pregnant..tahniah..

Apa yang penting, bagi saya jika seorang wanita itu berhajat untuk hamil, mereka perlu utamakan tahap persedian yang lengkap dan salah satunya pastikan anda mempunyai tahap kesihatan yang baik ini kerana anda bakal membawa janin dan membesarkannya dalam perut selama 9 bulan oleh sebab itu anda perlukan pastikan badan anda cukup segala nutrisi yang di perlukan kelak. Pilihan saya vitamin Shaklee lah apa lagi…
Set Vitamin Shaklee yang saya amalkan dari sebelum hamil, hamil, menyusukan bayi & berpantang.
SMS/Whatsapp: 019-2003947
Pengedar Shaklee Shah Alam


Bagaimana dengan anda pula? ada yang ingin berkongsi pengalaman anda dengan saya? Feel free to share di sini jika sudi..

Hubungi saya 019-2003947 – Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning.

Cara Mudah Atasi Masalah Sembelit Kanak-Kanak & Dewasa

Siapa sering kali mengalami masalah sembelit?? jaga2 tau..jangan di biarkan masalah sembelit anda tu begitu sahaja kerana jika berlanjutan ia boleh membawa kepada keadaan yang lebih merbahaya… ada ke orang sembelit langsung tak boleh membuang dalam seminggu??? eh memang ada…dulu masa saya kerja ada seorang hamba Allah ni masalah dia adalah sembelit..so hari2 dia kena minum air minuman Bliss yang dlm bottle brand Nestle tu untuk make sure dia tak sembelit..tapi even dia dah minum satu botol besar tu hari2 pun dia tetap sembelit  jugak tapi menurut beliau better dia amalkan hari2 supaya at least dalam seminggu tu dia boleh jugak membuang…sembelit juga menjadi salah satu faktor kenapa berat badan anda susah untuk turun..
Seseorang itu di katakan sembelit apabila ia tidak membuang selama 2 hari berturut2..Ada jugak orang salah anggap mengenai sembelit iaitu bila sembelit maksudnya najis yang keras dan perlu meneran untuk keluarkannya. Tahukah anda jika sering sembelit boleh menyebabkan beberapa simptom lain antaranya seperti bau mulut dan tubuh yang tidak menyenangkan, sukar menumpukan perhatian, mengantuk, malas, lesu kronik, artritis, hilang selera makan, sakit kepala dan masalah kulit….( haaa cuba check simptom2 ini pada diri anda tak…)

Kenapa jika di biarkan berlanjutan boleh membahayakan kesihatan badan..

Jika anda mengalami sembelit makanya segala nutrisi dari makanan berkhasiat yang anda makan sebenarnya tidak dapat di serap oleh tubuh dengan optimum..so maknanya makan makanan sihat tapi sia-sia…rugi tak?? 


Selain itu pengumpulan toksin dalam darah akibat sembelit menimbulkan beban organ hati untuk menjalankan proses detoksifikasi dengan berkesan..haa ini lah punca badan berlebihan toksik dan sekaligus meningkatkan paras molekul radikal bebas. Sementara najis yang mengeras menyebabkan ia mudah melekat pada dinding usus besar dan menyebabkan saluran usus tersumbat. Bila usus tersumbat inilah punca sebenar kenapa kebanyakkan vitamin yang anda makan tidak berfungsi dengan baik. 

Akibat sembelit:

  • menyebabkan pembentukan kanser usus besar. Ia dikaitkan juga dengan pembentukan diverticulosis (kantung terbentuk pada dinding kolon tanpa berlaku keradangan) dan apendiks mengalami keradangan.
  • sembelit juga boleh menyebabkan kanser di bahagian tubuh yang lain selain kanser kolon.
  • DNA tidak dapat berfungsi secara sempurna. Ia menyebabkan gangguan pembentukan pelbagai jenis enzim termasuk enzim detoksifikasi.
  • Detoksifkasi yang tidak cekap menyebabkan sel bersifat asid. Ia menyebabkan berlaku kekurangan oksigen di dalam sel di mana keadaan ini amat kondusif untuk pertumbuhan sel-sel kanser.
PUNCA SEMBELIT
Kebiasaanya punca utama sembelit adalah apabila seseorang itu sering melambatkan proses membuang air besar (suka menahan lattew). Kurang minum air dan mengambil makanan terlalu tinggi fiber juga boleh menyebabkan sembelit…jadi berpada2 lah bila ambil fiber tu ye….Selain itu mereka yang mengalami hipotiroidism juga mudah mengalami sembelit. ( kebiasaan pada yang obes)

BAGAIMANA ANDA BOLEH ATASI MASALAH SEMBELIT?
Suplemen Shaklee bagi masalah Sembelit
SMS/Whatsapp 019-2003947
Ini adalah cara saya yang saya amalkan untuk diri saya, suami dan anak saya..kanak2 lebih sesuai amalkan Meal Shakes sebab ia mengandungi Fiber yang penting untuk kanak-kanak. Alhamdulillah sejak mengamalkan Meal Shakes anak kedua saya si Qisya tu tiada lagi masalah sembelit. Untuk saya pula, Herb-Lax adalah penting bagi mencuci usus..Proses detox adalah sangat penting untuk pastikan tubuh badan kita mampu menyerap segala nutrien dgn cekap. Tapi since pregnant ni saya hanya amalkan Ostematrix sahaja dulu tiap2 malam ambil sebelum tidur dan Alhamdullillah setakat 30 minggu dah berlalu ni memang tiada langsung masalah sembelit ketika hamil..kalau tak dulu ingat lagi masa pertama kali pregnant siap kena bagi injection dan masuk ubat lagi…hoii..hoii…choiii

Semoga sedikit ilmu perkongsian ini mampu memberikan anda info yang berguna..lagi2 kanak-kanak..saya memang monitor waktu poo poo mereka..kalau 2 hari tak poo poo memang jadi panik di buatnya…
Jika ingin mendapatkan vitamin Shaklee boleh hubungi saya seperti di bawah ini ye…
Bazlia | Shaklee Independent Distributor | ID 866183 | COD Shah Alam | Contact me: 019-2003947 | Email: ailzab@yahoo.com


Sebab Kenapa Saya Pilih Vitamin Shaklee Berbanding Jenama Lain

throwback gambar naik stage ambil Award Jun 2014
Saya setakat ini hanya amalkan vitamin jenama Shaklee..

Sebab dah jadi distributor sure lah guna produk sendiri..tu salah satu sebab tapi sebab utama ialah saya suka apa yg vit Shaklee bg kat saya..kesihatan dan kecantikkan for sure lah kan..siapa tak nak weh…produk bagus , HALAL dan selamat lagi..

Kenapa tak ambil makanan sunnah?

-> Sebab bagi saya makan lah apapun jenis makanan selagi ia halalan toyiban dan tidak mendatangkan kemudaratan ia juga dikira sunnah..jgn terikut dan terikat dgn trend semasa..

Shaklee produk US, takde logo halal

-> dekat botol ubat korang ada ke cop halal ke? Produk Shaklee mmg takde tanda halal kat botol tapi kami ada sijil halal yg tak perlu dikuatiri samada di beli atau di cetak rompak.

-> kenapa tak sokong produk bumiputra?

Shaklee berada di Malaysia dah lebih 20 tahun dan dah dicipta lebih dr 50 tahun..so agak2 kenapa lama sgt ia bertahan di pasaran?? Produk bumi ada yg bagus tp belum capai usia matang dan belum punyai kajian klinikal yg kukuh..semua terlajak laris sebab publisiti

Kesimpulannya…ye saya pengguna tegar Shaklee..saya tahu apa yg saya makan dan yg terbaik buat saya serta famili..

kalau berminat meh cuba..klu was2 pegi istikharah..

*******************************************
Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut:
SID Bazlia Amoza – 866183 
Call/SMS/WhatsApp : 019-2003947 

Email : ailzab@yahoo.com


SAYA ADALAH WAKIL SAH SHAKLEE ANDA CASH ON DELIVERY SHAH ALAM & SEKITARNYA, SERTA MEMBUAT PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA MENGGUNAKAN KHIDMAT POSLAJU PADA KADAR FLAT RATE RM10 (SEMENANJUNG) & RM20 ( SABAH & SARAWAK)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any diseases.

Sebab Kenapa Saya Pilih Vitamin Shaklee Berbanding Jenama Lain

throwback gambar naik stage ambil Award Jun 2014
Saya setakat ini hanya amalkan vitamin jenama Shaklee..

Sebab dah jadi distributor sure lah guna produk sendiri..tu salah satu sebab tapi sebab utama ialah saya suka apa yg vit Shaklee bg kat saya..kesihatan dan kecantikkan for sure lah kan..siapa tak nak weh…produk bagus , HALAL dan selamat lagi..

Kenapa tak ambil makanan sunnah?

-> Sebab bagi saya makan lah apapun jenis makanan selagi ia halalan toyiban dan tidak mendatangkan kemudaratan ia juga dikira sunnah..jgn terikut dan terikat dgn trend semasa..

Shaklee produk US, takde logo halal

-> dekat botol ubat korang ada ke cop halal ke? Produk Shaklee mmg takde tanda halal kat botol tapi kami ada sijil halal yg tak perlu dikuatiri samada di beli atau di cetak rompak.

-> kenapa tak sokong produk bumiputra?

Shaklee berada di Malaysia dah lebih 20 tahun dan dah dicipta lebih dr 50 tahun..so agak2 kenapa lama sgt ia bertahan di pasaran?? Produk bumi ada yg bagus tp belum capai usia matang dan belum punyai kajian klinikal yg kukuh..semua terlajak laris sebab publisiti

Kesimpulannya…ye saya pengguna tegar Shaklee..saya tahu apa yg saya makan dan yg terbaik buat saya serta famili..

kalau berminat meh cuba..klu was2 pegi istikharah..

*******************************************
Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut:
SID Bazlia Amoza – 866183 
Call/SMS/WhatsApp : 019-2003947 

Email : ailzab@yahoo.com


SAYA ADALAH WAKIL SAH SHAKLEE ANDA CASH ON DELIVERY SHAH ALAM & SEKITARNYA, SERTA MEMBUAT PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA MENGGUNAKAN KHIDMAT POSLAJU PADA KADAR FLAT RATE RM10 (SEMENANJUNG) & RM20 ( SABAH & SARAWAK)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any diseases.