Pengedar Shaklee KLANG : Testimoni Vitalea Untuk Tenaga dan Kecergasan

Sekejap je rasa weekend..tahu-tahu harini dah hari Isnin..kalau dulu masa kerja hari Isnin adalah hari permulaan yang sangat busy untuk tempoh 5 hari yang akan datang..yer lah time tu kena kembali bekerja, dan juga kena sarung topi sebagai ibu, isteri dan student part time on weekend..tapi kini Alhamdulillah hampir masuk tahun ke 3 saya dah pun selamat bergelar SURI RUMAH SEPENUH MASA (saya sentiasa berdoa agar status surirumah ini mampu kekal selamanya namun kita hanya mampu merancang kan…selebihnya berserah pada yang maha ESA )
Walaupun saya dah resign tapi kini saya bukan lah hanya seorang surirumah sepenuh masa yang duduk di rumah setakat uruskan anak-anak dan rumah tangga je tau tapi saya ambil kesempatan untuk bekerja dari rumah..bekerja macamana tu? Masing-masing ada pilihan bisnes sendiri dan saya memilih untuk melakukan Bisnes Online dari rumah dan memilih MLM Shaklee sebagai sumber pendapatan saya..Yes Shaklee is MLM tapi langsung tak sama macam MLM lain yang tumbuh bak cendawan di Malaysia..nak tahu kenapa MLM Shaklee berbeza? ( boleh refer entri saya sebelum ini )
Hari ini saya tak nak bercerita menegnai bisnes tapi saya nak share kan pengalaman “anak Shaklee” saya yang telah jatuh cinta dengan Vitalea Shaklee dan akhirnya kini mengambil peluang menjana pendapatan dengan Shaklee. Jom ikuti kisah beliau dan Shaklee

pengedar shaklee klang

Itu lah kisah Yani dan Vitalea Shaklee. Beliau adalah seorang suri rumah sepenuh masa mempunyai 2 cahaya mata dan kini aktif menjalankan bisnes Online Shaklee. So kepada mereka yang tinggal di sekitar KLANG jika berminat untuk mendapatkan vitamin Shaklee serta konsultasi percuma dari beliau boleh hubungi beliau seperti alamat di bawah:
pengedar shaklee klang
JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MENYERTAI TEAM KAMI DI BAWAH SUPPORT GROUP JUTAWAN SHAKLEE ( THE BEST SUPPORT GROUP IN MALAYSIA ) 
BERKONGSI KEBAIKAN PRODUK SHAKLEE SERTA MEREBUT PELUANG MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DENGAN SHAKLEE SEGERA HUBUNGI SAYA BAZLIA AMOZA DI TALIAN 019-2003947
Advertisements

Promosi Sepanjang Bulan Februari 2015

Bagi yang bercuti hari ini selamat bercuti dan bagi yang bekerja jangan stress2 okay..lakukan kerja anda dengan senyuman pasti semuanya indah…haa gituew. Korang dah tau tak bulan ni Shaklee buat promosi apa?? Promosi sepanjang Februari 2015 adalah…jeng..jeng..jeng…
promo shaklee
Memang best giler promosi bulan Februari ni kan sebab sampai 4 produk sekaligus Shaklee buat promosi. Bukan selalu tau Shaklee buat offer mcm ni so baik uols rebut segera sementara ada peluang. Kalau refer pada poster yang saya tempel kan tu anda boleh lihat produk yang di tawarkan adalah terdiri daripada :
Ok meh saya buat sedikit review mengenai setiap satu produk ini. Tapi kalau korang nak info lebih lanjut boleh je klik pada nama2 produk di atas tu ok..
1. VITA-LEA with IRON FORMULA – Merupakan multivitamin yang mengandungi 28 vitamin & mineral yang penting untuk menyokong keperluan zat dan nutrisi pemakanan harian kita untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Pengambilan multivitamin terbaik membantu menguatkan sistem imun dan menggalakkan kesihatan jangka panjang. Pendek kata siapa nak jaga kesihatan amalkan lah Vitalea setiap hari.
2. OSTEMATRIX – Kalsium dengan gabungan magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, dan boron. Semua nutrien di atas sangat perlu dalam suatu tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% dalam badan kita, dan menghalang endapan sesetengah mineral. Cuba cek kalsium yang anda makan sekarang ni cukup tak formulanya?
3. ADVANCED JOINT HEALTH TABLET – Satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi – sendi
4. VITA-LEA FOR CHILDREN – Formula terkini yang mengandungi 19 multivitamin dan multimineral yang penting untuk pertumbuhan dan perkembangan anak-anak kita. Ia di datangkan dalam bentuk tablet yang mudah di kunyah/hisap oleh kanak-kanak. 
Best kan sekali 4 produk Shaklee tawarkan tau dengan harga yang super jimat pulak tu. Kalau nak tahu jimat ke tidak apa lagi hubungi saya segera untuk membuat pesanan produk-produk promosi sepanjang Februari 2015 ini. Memang kalau membeli dengan harga promosi ni jauh lebih jimat kan..kan…so berbelanja lah dengan bijak ….
Luv,

Bazlia Amoza
SMS/whatsapp: 019-2003947
SID 866183
Kawasan Cash On Delivery (COD) sekitar Shah Alam
Pengeposan seluruh Malaysia

Tips Kekal Bertenaga & Bermaya Di Kala Hamil

Bila mengandung selalu di kaitkan dengan masalah “tak larat” tak bermaya, penat, lesu, letih dsb…saya pun tak ketinggaln..masa awal2 ngandung aritu memang badan rasa lemah lesu letih longlai je..keje asik nak baring bermalas-malasan…Kalau di ikutkan nafsu alamtnya anak2, rumah semua tak terjaga lah…
Bagaimana saya atasi masalah ini?
Owh sangat mudah…saya amalkan pengambilan Vitalea Iron Formula ni SETIAP HARI tanpa miss dan Alhamdulillah ternyata ia berkesan dan membantu saya kembali bertenaga even berisi. Jadi takde lah alasan rumah tak kemas, tak masak, baju tak basuh semua tu… Di samping itu saya juga mengamalkan ESP, B Complex, Vitamin C & Ostematrix
Betul ke ni..betul ke ni??? ke ayat2 promote nak bagi laku je??? Haishhh…kalau akaq ni nak promote semata2 nak suh org teruja dan datang beli baik akaq pamer siap2 HARGA RUNTUH, tayang free itu ini, bubuh testimoni supergirl ke etc sure ramai yang komen “PM”….
Memang lah saya penjual Shaklee tapi niat saya dari mula-mula join Shaklee bukanlah “NAK MENJUAL DAPAT UNTUNG SEMATA-MATA” tapi niat saya adalah untuk berkongsi dengan orang2 Malaysia terutamanya mengenai keunikan & keberkesanan produk2 Shaklee yang bakal anda rasa dan perolehi jika anda memilih Shaklee….pilih jenama lain Wallahualam lah ye 
Terbaik Untuk masalah tekanan darah tak stabil ketika hamil

Jika anda adalah customer saya jangan risau saya akan guide anda cara pengambilan yang paling efisien. Tapi jika anda bukan membeli dengan saya anda perlu dapatkan panduan pengambilan dari pengedar yang berurusan dengan anda ye.
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/konsultasi/pesanan produk Shaklee:
SMS/Whatsapp : 019-2003947
Email : ailzab@yahoo.com
Penghantaran COD bagi kawasan sekitar Shah Alam, Kota Kemuning & Batu Pahat
Penghantaran dengan Poslaju ke seluruh negeri.

Suplemen Asas Buat Mereka Yang Ingin Sihat & Cantik

Selamat pagi semua…happy weekend!! Apa plan hari ini? duduk rumah habiskan masa dengan famili atau keluar bersiar-siar? Saya duduk rumah je lah sebab tgh sarat 35 weeks dah ni..sambil2 tu layan anak2 buatt aktiviti mereka. Encik suami pulak sedang sibuk menyiapkan kambing & ayam marinated dia yang nak di bawa ke Pulau Tioman nanti..layannn…
Sihat tak uols hari ni? anak-anak saya tengah batuk pula..tapi takpe diorang dah pun ambil Nutriferon..pantang lepa sekarang ni Nutriferon kat rumah..Diorang buat kenduri macam makan sagun  (kelapa goreng ) pulak. Terpaksa lah saya sembunyikan sebab now stok memang limited memandangkan satu Shaklee Malaysia semua tengah kehabisan stok..haa tu dia Shaklee Effect sampai licin stok hokay…kena lah tunggu kapal sampai bawa stok baru tah bila agaknya. 
Nutriferon Tingkat Sistem Imun Tubuh
Layan Sepeket Nutriferon sambil tunggu kereta Ibu kena wash
Lupakan pasal Nutriferon sebab fokus saya hari ini ingin berkongsi dengan anda semua apakah antara Suplemen asas atau terpenting yang perlu di amalkan untuk menjaga kesihatan dan kecantikan. Kenapa di panggil Suplemen asas? Ini kerana badan yang sihat memerlukan sumber nutrisi yang di perkaya dengan B Complex, Vitamin C, Multivitamin serta Protein yang cukup.
Suplemen Asas Kesihatan
SET ASAS – KESIHATAN
SMS/WHATSAPP 019-2003947
Haa inilah dia 4 jenis vitamin yang paling basic khusus bagi mereka yang dah mulai ada kesedaran untuk menjaga kesihatan & kecantikan. Jangan tunggu dah ada sakit baru nak cari suplemen sebab masa tu suplemen tak mungkin mampu merubah apa2 kerana vitamin bukan ubat yang boleh merawat. Lagi pun vitamin Shaklee TIDAK mengandungi sebarang dadah atau pun steroid yang boleh melegakan sakit anda. 
Info Ringkas mengenai setiap Suplemen:
  • ESP (PROTEIN) – Protin adalah bahan utama pembentukan tisu & organ serta komponen utama kpd hormon manusia. ESP adalah satu-satunya produk yang menjamin penyedian 9 asid amino penting yang tidak dapatkan di hasilkan oleh tubuh. Protein juga merupakan makanan utama untuk sel yang sihat. Bila sel badan tak sihat itulah punca terjadinya penyakit dan macam2 lagi.
  • B COMPLEX – Ia adalah penting untuk membantu menukarkan makanan kepada tenaga, melawan tekanan ( sgt bagus buat mereka yang sering stress), memelihara rambut, kuku & kulit, pelihara jantung, mencegah anemia.
  • VITALEA (MULTIVITAMIN) – Ia membekalkan 28 jenis vitamin dan mineral. Haa tu dia bukan 1 atau 2 jenis aje tau..sebab itu ia di panggil multivitamin
  • VITAMIN C – Ia sgt di perlukan tubuh bagi pembesaran & pembaikan tisu. Selain itu ia juga membentuk kolagen ( bagus utk siapa yang nak kulit cantik), utk merawat luka dan membaiki tulang rawan & gusi. Jangan tak percaya tau vit c Shaklee mampu memerangi kanser peringkat awal kerana ia membantu meningkatkan kadar imun badan seseorang.
Untuk mendapatkan lebih info mengenai setiap satu vitamin yang saya senaraikan di atas anda boleh terus klik pada nama vitamin tersebut. Ok lah masa pun dah time..hihihi..sekarang tugas saya perlu ke dapur sarung topi chef pulak…jumpa di entri seterusnya ye…see youu!!
ENTRI selanjutnya mengenai VITAMIN ASAS:
Hubungi saya Bazlia | 019-2003947 untuk sebarang pesanan Shaklee. 
Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning.
Email : ailzab@yahoo.com

Kencing Manis & Tekanan Darah Rendah Ketika Hamil

Selamat pagi semua pengunjung blog bazliaamoza.com…2 Oct dah hari ni kan..sekejap je masa berlalu..pantas sangat…saya pun dah masuk 32weeks pregnant means tinggal lebih kurang sebulan lebih lagi nak bersalin…weehuuuu nebes tau…
Hari ini saya nak share dengan anda semua pengalaman 1st time kena minum air gula ketika pregnant…( 1st time uuuu)..anak2 sebelum ni tak kena pun sebab sepanjang hamil berat memang tak over naik mendadak plus tekanan darah sentiasa cun…cuma anak ke 3 kali ni doktor saya just suggest untuk buat ujian menguji kandungan glucose dalam darah memandang umur pun dah semakin meningkat..lagipun Malaysia ni kan antara negara paling glemer di Asia Tenggara yang mempunyai jumlah penghidap Diabetes tertinggi ( auwww malu seyyy
Polisi ujian air gula:
1. kena berpuasa selama 8 jam – so start 10mlm saya dah tak boleh makan apa2 sebelum tidur..kena berpuasa. bangun pagi2 8.00am terus pegi klinik untuk ambil darah kali pertama dan minum air gula masih dalam keadaan berpuasa.
2. lepas ambil berat, check urine, ambil darah maka secawan air gula pun di berikan..nasib pegi private hospital so adalah letak flavor anggur..takde lah rasa kembang tekak nak minum tu.. ( kenapa lah hospital kerajaan tak terfikir nak bubuh oren setitik ke, sirap setitik ke kan best sikit ) even tak pernah minum di gomen hospital tapi dengar cerita kawan2 tu rasa kesian lak…
3. lepas habis air gula kena tunggu selama 2 jam lagi untuk 2nd blood test..by the time tu ambil injection untuk kancing gigi & doc pun check lah dulu baby dalam perut ni..kita intai2 apa dia buat… ( doc inform EDD semakin awal maybe 27 Nov 2014…..what!!?? )
4. After 2 hours ambil semula darah untuk 2nd test…& YES!!! YAHoooUU…yabedabeduuuu….NO DIABETES..maka di benarkan pulang dengan keadaan gembira…syukur Alhamdulillah…( padahal dalam kepala otak dah terbayang kek, donut, putu bambu….ahhh heaven….kikiki )
KORANG INGIN TAHU APA YANG SAYA AMALKAN???
Tu dia air gula anggur…dan ESP adalah RAHSIA saya 
ESP memang teman baik saya sejak April 2010…sejak pertama kali rasa sehingga kini saya mesti pastikan dekat rumah sentiasa ada stok ESP untuk saya…jika dulu saya ambil ESP untuk pastikan badan sentiasa bertenaga dan mampu menghasilkan susu badan yang berkualiti serta kuantiti yang mencukupi sehingga 2 yrs..Alhamdulillah ia banyak membantu saya plus dapat kawal berat badan dan sekaligus jaga kulit & rambut gugur.

Selain ESP saya juga turut memastikan pengambilan Vitalea yang konsisten sepanjang tempoh kehamilan. Sebab apa? ini kerana Vitalea mampu mengawal tekanan darah kita sewaktu hamil..So pada ibu2 yang selalu mengalami masalah tekanan darah rendah, HB Low sewaktu hamil tu amalkan lah Vitalea Multivitamin Shaklee. 
Sekian itulah tips dari saya untuk hari ni..kesimpulannya jangan abaikan pengambilan ESP & Vitalea di sepanjang kehamilan. Selain itu adalah penting untuk anda mengambil B Complex & Vitamin C juga ketika sedang hamil…Basically keempat2 vitamin yang saya cadangkan ini adalah “makanan asas” kepada tubuh yang sihat…kalau yang asas ni pun amalkan secara lubang-lubang jangan berangan nak dapatkan kesan yang SUPERB dari vitamin Shaklee yang lain.
Hubungi saya 019-2003947 | Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning.
Email : ailzab@yahoo.com

Shaklee vs other Vitamins dissolve

Salam hujung minggu semua pengunjung ailzab.blogspot.com…sorry hari ini terlambat pulak post entri di sini sebab hari ni kan Ahad so hari akak ke pasar membeli lauk pauk untuk stok seminggu…tapi minggu ni hubby yg pegi so balik tinggal tolong cuci then simpan je…Ok sementara menunggu masa nak masak lunch sambil tengah bermasker collagen & toner nutriwhite ni saya nak sharekan sebuah video mengenai VITALEA Shaklee iaitu multivitamin tertua & pertama di dunia ni bagaimana ia di kata PALING EFEKTIF, PALING LARUT DALAM AIR, PALING CEPAT MENYERAP KEDALAM TUBUH BADAN KITA…..jom saksikannya
So dah tengok dah kan?? antara 4 jenis Multivitamin ni yang mana satu PALING CEPAT MENYERAP??? anda dah tengok kan?? so anda jawab lah ye…nanti kalau saya jawab kata overclaim pulak….okay2 sekian sahaja perkongsian hari ini…semoga ia bermanfaat untuk semua terutama yang masih was-was dengan Shaklee 😉
*******************************************
Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut:
SID Bazlia Amoza – 866183 
Call/SMS/WhatsApp : 019-2003947 
Email : ailzab@yahoo.com


SAYA ADALAH WAKIL SAH SHAKLEE ANDA CASH ON DELIVERY SHAH ALAM & SEKITARNYA, SERTA MEMBUAT PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA MENGGUNAKAN KHIDMAT POSLAJU PADA KADAR FLAT RATE RM10 (SEMENANJUNG) & RM20 ( SABAH & SARAWAK)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any diseases.

Set Berpantang Shaklee Pilihan Terbaik

Alhamdulillah my sis dah selamat melahirkan baby girl seberat 3.26kg tanggal 6 Julai 2014…sehari sebelum birthday mummy dia…Anyway congrats both mummy & daddy..semoga menjadi parent yang sabar dalam membesarkan anak2 anda..hihihi…
WELCOME ON BOARD THE AMOZAs

chubby tak saya??? Assalamualaikum..
Owh ye baby & mummy ni bakal menjadi one of the Shaklee effect sebab mummy dia ambil set bersalin & berpantang SHAKLEE!!! 🙂

Ingin dapatkan SET BERPANTANG SHAKLEE klik button bawah ni ye…

*******************************************
Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut: 

SID Bazlia Amoza – 866183 
No Tel : 019-2003947 
Facebook: http://on.fb.me/GUrNgp
Email : ailzab@yahoo.com

SAYA ADALAH WAKIL SAH SHAKLEE ANDA CASH ON DELIVERY SHAH ALAM & SEKITARNYA, SERTA MEMBUAT PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA MENGGUNAKAN KHIDMAT POSLAJU PADA KADAR FLAT RATE RM10 (SEMENANJUNG) & RM20 ( SABAH & SARAWAK)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any diseases.