Successful vs Unsuccessful People

Dah tengok tak poster yang saya tempek kat atas tu..actually saya terjumpa gambar ni dekat wall FB page saya..bila tengok betul2 gambar ini dan beberapa lagi gambar lain rasa menarik pula untuk di kongsikan di blog saya…

Gambar yang saya pilih untuk di masukkan ke dalam blog saya pada hari ini adalah kerana ia memang realiti…perbezaan mereka yang ingin berjaya/ sudah berjaya dengan mereka yang sentiasa MALAS dan beralasan. Semenjak menceburkan diri dengan bisnes online Shaklee dan menjadi leader kepada empayar saya dah banyak kes2 macam ni saya jumpa…mula2 je bersemangat lepas tu makin merosot…Balik2 alasan memanjang…

Kebiasaannya lah mereka yang berjaya ni adalah mereka yang tak berhenti beusaha, rajin mencari info, tak buang masa dan tak mengenali benda2 atau perkara yang tiada manfaatnya….

Jadi
.
.
.
.

Dimanakah anda??

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Advertisements

Wahming….

Impian saya dari mula berkahwin memang nakkkk sangat jadi suri rumah sepenuh masa…mungkin ada yang kata kolot tapi impian saya bukanlah suri rumah yang hanya sibuk uruskan ruma tangga dan anak2 tapi saya berimpian menjadi surirumah yang ada pendapatan…bagaimana?? dulu impian nak buat bisnes online tapi saya tak tahu nak mula cemana…selepas terjebak dengan bisnes Shaklee saya dah nampak peluang…so saya buat sungguh2 sampai mampu jana pendapatan 4 angka yang mana sama saja jika bekerja 8 jam sehari di ofis…akhirnya saya ambil keputusan untuk quit kerja makan gaji dan teruskan impian saya menjadi suri rumah di samping jana pendapatan dengan Shaklee. Resign berapa tahun tu Wallahulam tapi impian saya sampai dapat besarkan anak-anak saya sendiri…Apapun kita hanya mampu merancang dan berusaha..selebihnya biar Allah saja yang tentukan….
Best tau jadi suri rumah ni…siapa kata kerjaya sebagai suri rumah tu kolot dan tak glemer…selepas saya terjebak baru saya rasa enjoy!! nak-nak bila duduk rumah masuh mampu jana income RM2000 ke atas…best tak..best tak??stay kat rumah, jaga suami, jaga anak2, ada duit sendiri….
Jadi kepada surirumah yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan macam saya anda boleh hubungi saya untuk tahu lebih lanjut..jangan risau ini bukan skim jana pendapatan yang bukan memakan diri anda…

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

No One Can Help & Stop You

Kalau nak berjaya dengan apa yang kita lakukan tiada siapa yang boleh bantu diri kita melainkan diri kita sendiri…betul tak?? orang lain tu mungkin hanya membantu dalam anggaran 5% sahaja dan selebihnya semua kena bergantung kepada diri kita sendiri…jadi jangan lah cepat nak mengeluh kalau usaha baru takat 20% tapi dah kata yang bukan2, menyalahkan sesiapa yang berkaitan atau terus berhenti separuh jalan..
Contoh buat blog…orang ada blog kita pun nak buat blog…orang dapat income dengan blog kita pun terpukau nak ada blog juga nak dpt income tapi lepas tu….bersawang…semak samun..berkurun tak update…haa siapa nak jawab tu?? krik krik….
So…NO ONE CAN STOP YOU…
** penulisan ini tiada kaitan sama sekali dengan mana-mana pihak..ia sekadar SELF REMINDER kepada diri saya sendiri…
HAPPY MONDAY !!
.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

1 Rejab Menjelma Lagi

Bulan Rejab telah datang kembali..marilah kita mempertingkatkan amal ibadah kita…dengan ini juga bermakna tidak lama lagi seluruh umat islam bakal menyambut Ramadhan Al Mubarak…
Jom berdoa
bazliaamoza.com shaklee shah alam
credit to shoutultech.wordpress.com

Hubungi saya Bazlia | 019-2003947 untuk sebarang pesanan Shaklee. 
Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning.
Email : ailzab@yahoo.com