Promosi April Ada 3 Hari Lagi !!

bazliaamoza.com shaklee shah alam

ITEM PROMOSI:

Korang-korang kalau nak order mana-mana produk promo untuk bulan April boleh hubungi saya di 019-2003947 ye..ada 3 hari saja lagi jangan ketinggalan !!!

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com
Advertisements

Tips Mudah Kurus

bazliaamoza.com
Kurus merupakan salah satu sikap yang ada pada rakyat Malaysia terutamanya kaun wanita…eh ye ke? tak tak..saya ada jumpa orang lelaki yang sangat menjaga berat badannya contoh paling dekat my cinta hati…menten je sampai anak 3 laa ni…( kembang lettew )

Actually bercakap pasal kurus ni tak payah lah sampai taksub sangat nak kurus kering ala2 model mat salih tu..depa model takpelah lepas tu kurus tapi tinggi..kita ni Asian rendang aje..so tak cantik lah kalau kurus melidi tapi rendah…krikkrik

Dulu sebelum mengenali Shaklee saya tak pernah langsung ambil peduli pasal kurus2 ni..ye lah masa kawin berat pun lingkungan 45-48kg gitue…lepas bersalin anak 1st berat naik tapi tak cecah lagi 50kg..so memang saya tak kesah sangat pasal jamu langsing ke, pil2 susuk sana sini ke, spray2 kurus ni..cuma saya amalkan krim panas yang kononnya boleh bakar lemak tu time berpantang..Ye ke boleh bakar lemak?? kalau tepek krim 88 tube tapi makan 8 kali tambah apa cer ek…hihihi

Oklah..back to tajuk entri saya Tips Mudah Kurus..Nak kurus dengan mudahnya tipsnya sebenarnya sangat mudah iaitu :

bazliaamoza.com shaklee shah alam
1. DISPLIN MASA MAKAN..Bak kata pakar diet Kevin tu tak salah time diet makan nasi dan nasi bukanlah punca kegemukan JIKA di ambil dengan kuantiti yang betul..bukan sekali makan penuh sepinggan lepas tu di tambah aksi tambah menambah…so…fikirkan sendiri…NAFSU MAKAN kena kawal

2. PENGAMBILAN AIR KOSONG..yang ni saya yakin pun ramai yang masih gagal..minum air banyak sehari tapi bukan air kosong..yer tak?? check balik naa….

3. PENGAMBILAN VITAMIN SEMULAJADI (bukan pil/ubat kurus) bagi tujuan membantu proses pembakaran serta penyingkiran lemak dan toksin dalam badan dengan cara yang selamat dan berkesan.

Testimoni Set kurus badan…

bazliaamoza.com shaklee shah alam
Alhamdulilah setelah menggunakan produk Shaklee iaitu set kurus saya telah berjaya menurunkan berat badan yg agak memuaskan hati saya,namun masih mencuba utk mendapatkn berat bdn yg lebih ideal lagi…sebelum ini berat badan sy 65kg,disebabkan sy terlalu aktif dalam sukan Olahraga ia agak menyukarkan sy berlari dgn lebih baik,justeru itu sy telah mengambil kptsn utk mencuba set ini dgn lebih sistematik dgn set vitamin Alfafa+Lecithin+ESP.Sy ne sukar utk minum susu tp ble adanye Esp dpt bantu sy utk cuba minumnye lama kelamaan sy jadi ketagihnye dan jatuh cinta padanye..sekarang sudah 3botol sy minum…macam xcaya pun de jg.Sekarang ne smu kawan2 agak berpuas hati melihat perubahan pd diri sy..tapi sy bukan nk terlalu kurus cuma nk kurangkan lemak dalam bdn kita dan mempunyai tubuh badan yg sihat. Oleh itu pada kawan2 yg ingin mencuba set ini jg cpt putus asa yg penting kena perlu ambil vitamin dgn cara sistematik dan banyakkn minum air selain itu kt perlukan senaman sekurung2nye seminggu sekali..okla selamat mencuba,bershaklee demi kesihatan anda dan keluarga anda” – Thanks sharing FB Tini Ude
________________________________

Nasihat saya kepada siapa yang ingin menurunkan berat badan ataupun nak membuang lelemak di badan cubalah amalkan cara diet/kurus yang SELAMAT…jangan di sebabkan harga murah, iklan menggunakan testimoni meletop kurus dalam masa sehari dua, anda mudah terpedaya untuk mencuba ubat-ubat atau pil kurus yang tidak di iktiraf oleh kementerian kesihatan. Bukan apa nanti kalau ada effect yang bahaya siapa yang susah kan….saya bukanlah nak memburuk2kan produk lain dan mengagungkan jenama Shaklee cuma saya sekadar memberikan nasihat dan berkongsikan alternatif lebih selamat untuk menurunkan berat badan. Mungkin anda rasa lambat nak kurus dengan Shaklee ni tapi percaya lah cakap saya jika anda mengambil kesemua vitamin yang di sarankan dengan cara yang betul, kawal cara pemakanan, jalanan kehidupan yang sihat, rajin bersenama Insyallah anda juga mampu turunkan berat anda.



.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Perbezaan & Persamaan ESP & CINCH SHAKE

bazliaamoza.com shaklee shah alam

Agak2 korang keliru tak nak beli ESP atau pun Cinch Shake? Saya pasti ramai yang “confuse” terutamanya yang nak turun/kawal berat badan. Secara peribadi saya sukakan keduanya dan saya mengamalkan kedua-duanya utk penjagaan berat badan. 
Kenapa? Sebab masing2 ada kelebihannya. Biasalah kan setiap satu2 barang tu pasti ada lebih atau kurangnya kan so utk dapatkan hasil yang lebih optimum tak payah pening2 kepala amalkan sahaja kedua-duanya….tapi
BAJET?? Bagaimana pula bagi mereka yang menghadapi masalah kekangan kewangan? Ok bab pengurusan bajet ni saya biasanya serahkan sepenuhnya kepada customer. Ye lah saya faham tak semua berkemampuan nak spend sekali RM100-200 in one shot kan..tapi apapun sebenarnya ada jalan penyelesaiannya. Macam saya sendiri walaupun dah bergelar Shaklee Independent Distributor dan boleh beli dengan “harga ahli” namun saya tak sewenang-wenangnya berbelanja ikut suka hati. Saya akan beli vitamin mengikut keperluan. Contohnya sekarang tgh menyusukan baby so saya lebih tumpukan kepada SET PENYUSUAN..nak kurus bagai tu semua kemudian cerita…betul tak?? jangan lah sekali hadap semua nak..sabar sayang2 sekelian…Shaklee tak lari kemana pun….
Back kepada tajuk entri hari ini di dalam poster di bawah ini saya dah rumuskan apa perbezaan dan persamaan di antara ESP & Cinch Shake. Check it out…
www.bazliaamoza.com Shaklee Shah Alam Malaysia
Ok satu lagi..dah alang2 tengah promosi Cinch bulan ni memang amat berbaloi lah kalau korang grab cepat2..Tak rugi tapi MENJIMATKAN…Cinch memang TERBAIK buat mereka yang nak KURUS..mungkin berat anda tak turun banyak tapi cuba lihat perbezaan inci anda sebelum dan selepas mengambil Cinch..Saya turun 4kg uolss dalam masa 2 minggu je pun 🙂
.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Cinch Pilihan Tepat Buat Yang Berdiet

bazliaamoza.com shaklee shah alam
Ramai yang masih tersilap memilih menu ketika sedang dalam proses menurunkan berat badan. Ada tu pula yang sampai sanggup tak boleh sentuh nasi bertahun-tahun sebab takut gemuk walhal pakar kesihatan badan si Kevin pun mengatakan sebenarnya nasi bukanlah punca kepada masalah kegemukan.
Saya tahu ramai yang di luar sana sangat obses untuk kurus.  tak kira lah lelaki ke perempuan single ke married. Masa zaman saya kerja dulu pun group mak2 yang dah beranak pinak pun sibuk manjang  nak berdiet katanya nak kurus sebab dah gemuk tapi sayangnya ramai yang terlalu mudah “terpedaya” dengan iklan2 kurus dalam masa sehari, seminggu, sebulan, sapu sana sini, spray je hilang lemak eh macam2 lah…Saya tak pasti kesan kesemua produk tersebut sebab saya tak pernah mencuba dan saya takut untuk mencuba biarpun free. Sombong?? ehh dak aih…cuma saya risau akan kesan sampingannya je nanti ye lah kurus sekarang memang cun tapi lagi 30 tahun sakit sana sini siapa nak jawab tuuu…
Di pendekkan cerita…
Entri ini bukan lah bertujuan untuk memancing customer supaya membeli Shaklee ye..tidak sama sekali bairpun saya berniaga Shaklee. Tujuan saya lebih kepada info sharing mengenai produk2 yang selamat di ambil.
Shaklee lagi…dah kenapa asik Shaklee je?? Bagus sangat je produk2 Shaklee ni??
1st of all Shaklee adalah supplement aka vitamin tambahan. So dia bukan ubat, bukan penawar dan juga bukan penyembuh segala penyakit. Ia hanya vitamin semulajadi yang di hasilkan dengan bahan2 semulajadi tanpa palitan bahan kimia dan paling penting setiap produk yang di hasilkan ada ujian klinikal beribu2 kali serta Shaklee mempunyai makmalnya sendiri.

Jom kurus dengan PROTIN….Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan.
bazliaamoza.com shaklee shah alam
Kenapa saya syorkan CINCH ni? Ini kerana ia mengandungi:
  • Cinch adalah sumber protein yang mengandungi Leucine. Fungsi leucine ini adalah bantu hilangkan lemak tapi memelihara otot so lepas dah kurus takde lah badan tu lembik or menggeleber.
  • Cinch juga mengandungi protin, kalori yang lengkap (don’t worry ia tak menggemukkan), tinggi serat, vitamin dan mineral yang mana sangat lengkap buat mereka yang sedang berdiet ( diet2 pun jangan abaikan nutrisi yang sihat tau )
  • Cinch juga mempunyai kajian klinikal dalam penurunan berat badan. 
  • Paling best dan saya sangat suka kerana Cinch sesuai buat ibu  yang menyusukan anak malah ia salah satu milk booster saya 🙂
Setakat itu review mengenai Cinch. Saya sukakan flavor cafe latte dan coklat. Bancuh dengan sejuk wallah bestnye…pagi2 inilah minuman saya. Boleh buat alas perut sehingga ke lunch hour. I love Cinch and of course ESP too..
Jadi kenapa nak berdiet sakan sekat makan sana sini, dok amek pil kurus lah, baju kurus lah, spray lah eh macam2 yang tak pasti akan kesan jangka panjangnya?? Pilihan di tangan anda. Mungkin anda pilih dengan cara2 begitu tapi saya pilih berdiet dengan pengambilan suplemen yang sihat. Diet dapat badan pun semakin sihat bertenaga kulit pun nampak bermaya. Tak ke package tu biarpun bayar agak mahal sikit berbanding produk yang bukan2 tu??
.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Promosi Shaklee Bulan April 2015

Yeay..setiap bulan promosi yang Shaklee lakukan semakin BEST..bayangkan bulan ini sampai 5 jenis produk ada promosi…Best ke tak best tu??? Dah..dah…jom lupakan pasal GST kerana “harga” dari saya semestinya masih tidak melebihi harga di katalog ini ( KLIK )…pendek kata masih AFFORDABLE lah…
www.bazliaamoza.com
Haa tu dia item promosi di sepanjang bulan April ini..memang sangat sesuai buat yang ingin menjaga berat badan mahupun yang tgh turunkan berat badan tu. 
Oklah memandangkan saya ada kerja sekejap so saya stop kat sini dulu. nanti saya update lagi di entri lain untuk share kan dengan anda kebaikan setiap produk dalam promo list ini ye. Buat masa ni cuba klik link di bawah ini dahulu:

Till then…..
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Testimoni Berjaya Turunkan Berat Badan Dengan ESP

Dah masuk bulan ke-4 bagi tahun 2015…fuhh sekejap je kan…pejam celik pejam celik lagi beberapa hari je nak dekat bulan Ramadan lepas tu raya…hmm bercakap pasal raya ni pasti ramai yang dah plan awal2 nak buat baju raya kan…bagi yang wanita pulak biasanya dah start kawal makan ye lah nak nampak gojes time raya dengan baju raya baru gituew..so mcm mana nak kawal berat badan? ada yang akan hilang berat kaw-kaw punya time puasa nanti tapi jangan sampai jatuh sakit pulak ye..ada tu pula terpaksa control makan time berbuka dan sahur semata2 nak capai berat yang di impikan..tak salah nak turunkan berat badan malah lebih bagus jika berat badan anda belum lagi mencapai tahap BMI yang ideal.
Tapiiii…….jangan sampai menyiksa tubuh pulak ye..Bak kata Kevin pakar turunkan berat badan tu ” Nasi bukan penyebab kegemukan, org yang normal perlu mengambil kira-kira 3-5 kali hidangan nasi” haaa tu dia…habislah gemuk nanti sebab kena amalkan 3-5x makan nasi…tapi ada caranya dan ada kiraannya. Tapi saya bukan nak explain pasal itu cuma kat sini saya nak katakan jangan obses sangat nak kurus tanpa makan, skip breakfast, skip lunch, skip dinner, tak makan nasi itu tak boleh ini tak boleh…nak berdiet bagus tapi kena tahu apa yang tubuh kita perlukan dan tak perlu.
Berjaya turunkan 10kg dengan 4 tin ESP Shaklee??? 
bazlia amoza shaklee shah alam
Kan dan bagitahu sebelum2 ni..set penjagaan berat badan Shaklee memang terbukti berkesan cuma kadang kala kesannya agak lambat sikit berbanding ubat2 kurus lain…ye lah Shaklee bukan ubat kurus dan tak bubuh apa2 bahan kimia pun nak bagi pengguna cepat dpt kesannya…so jangan risau anda boleh kurus dengan sihat dan selamat.
ESP adalah merupakan sumber protein dari kacang soya yang mana ia di hasilkan tanpa sedikit pun di ubah genetiknya..maknanya khasiatnya masih kekal dari mula proses sehinggalah terjadinya ESP. ESP juga boleh membuatkan rasa kesan kekenyangan yang lebih lama kebiasaanya 4-6jam..so siapa yang ada gastrik kalau tak sempat nak sarapan pagi minum je ESP secawan sebelum keluar bekerja.
Siapa yang belum cuba ESP ni better korang cuba sekarang..rata-rata customer yang pada mulanya tak boleh pegi dengan rasa soya akhirnya tewas malah menjadi pengguna tegar ESP..saya ler tuuuu….kalau berminat nak beli ESP boleh contact saya ye:
.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Set Bajet Diet & Kurus Shaklee

Semua pun nak cantik nak kurus nak slim nak kawal berat badan…tak kira lah perempuan ke mahupun lelaki…ada tu yang sanggup pergi ke mana2 body center untuk menjalani treatment nak kurus..ni bagi yang berduit lah..ada pulak tu yang suka terpengaruh dengan iklan2 dari seller yang selalu pampang gambar sebelum dan selepas mengamalkan satu2 jenis produk…AWAS! jangan mudah terpedaya dengan marketing strategy mereka…
Ok tak salah korang nak kurus nak letiuuup macamana sekali pun tapi nasihat saya jangan lah pilih cara yang salah sebagai contoh memilih pil kurus yang tidak di kenal pasti kandungannya samada selamat untuk kesan jangka panjang atau pun tidak.
Sebagai Shaklee Independent Distributor anda, saya sering mendapat sms/whatsapp/email dari mereka yang ingin kurus dan ingin mengawal berat badan tapi ramai antara mereka yang telah tersilap memilih produk..rata-rata mereka ini adalah golongan yang kebiasaannya nak hasil cepat…contoh makan dalam 3 hari dah turun 10kg…( ni contoh aje lah ye )…sayang2 semua..bahaya tau kalau ambil ubat-ubatan sembatangan tanpa memikirkan kesan panjang…yes u boleh selim melim now buat siapa tahu apa akan terjadi lagi 20, 30 tahun akan datang kan….
Dah tu cemana nak kurus ni??? itu tak boleh ini tak boleh….
Okey2..saya tak halang anda untuk memilih apa saja jenis ubat atau suplemen untuk kurus tapi lagi sekali saya ingatkan anda supaya jangan terlalu ghairah sangat nak slim tanpa membuat usul periksa terhadap jenama pilihan anda.
Kepada yang ingin membuang lemak2 atau ingin menurunkan berat badan dengan cara pengambilan suplemen anda mungkin boleh menganmalkan 3 jenis vitamin seperti yang saya sarankan di bawah ini. Ini kerana setiap satu jenis vitamin tersebut mempunyai FUNGSI KHUSUSNYA yang tersendiri.
  • Lecithin – ia membantu membakar lemak dalam badan dan bertindak membersihkan salur darah. 
  • Alfalfa Complex – membuang toksin dah membuang lemak yang di oecahkan oleh Lecithin tadi. 
  • Herb-Lax – fungsinya hampir sama dengan Alfalfa tadi tapi ia lebih power. Siapa yg ada masalah sembelit amat di galakkan mengambil Herb-Lax seminggu 1 atau 2 kali. 
Shah Alam, Shaklee, set diet

BONUSSSS….jika anda add on ESP sebagai sumber protein ketika sedang berdiet…

Kenapa Protein penting?
harga runtuh shaklee ESP
Ambillah protein sebelum bersarapan pagi dan pastikan JANGAN SKIP SARAPAN PAGI jika anda ingin kurus letiupp dan hotzz…ESP memberikan kesan kenyang yang lebih panjang jadi memang elok di ambil ketika sebelum sarapan dan lepas tu bersarapan lah tapi harus di ingatkan kawal nilai kalori makanan pilihan anda. 
____________________________________________
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com