Avoid Complaining

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Advertisements

Tips Mudah Kurus

bazliaamoza.com
Kurus merupakan salah satu sikap yang ada pada rakyat Malaysia terutamanya kaun wanita…eh ye ke? tak tak..saya ada jumpa orang lelaki yang sangat menjaga berat badannya contoh paling dekat my cinta hati…menten je sampai anak 3 laa ni…( kembang lettew )

Actually bercakap pasal kurus ni tak payah lah sampai taksub sangat nak kurus kering ala2 model mat salih tu..depa model takpelah lepas tu kurus tapi tinggi..kita ni Asian rendang aje..so tak cantik lah kalau kurus melidi tapi rendah…krikkrik

Dulu sebelum mengenali Shaklee saya tak pernah langsung ambil peduli pasal kurus2 ni..ye lah masa kawin berat pun lingkungan 45-48kg gitue…lepas bersalin anak 1st berat naik tapi tak cecah lagi 50kg..so memang saya tak kesah sangat pasal jamu langsing ke, pil2 susuk sana sini ke, spray2 kurus ni..cuma saya amalkan krim panas yang kononnya boleh bakar lemak tu time berpantang..Ye ke boleh bakar lemak?? kalau tepek krim 88 tube tapi makan 8 kali tambah apa cer ek…hihihi

Oklah..back to tajuk entri saya Tips Mudah Kurus..Nak kurus dengan mudahnya tipsnya sebenarnya sangat mudah iaitu :

bazliaamoza.com shaklee shah alam
1. DISPLIN MASA MAKAN..Bak kata pakar diet Kevin tu tak salah time diet makan nasi dan nasi bukanlah punca kegemukan JIKA di ambil dengan kuantiti yang betul..bukan sekali makan penuh sepinggan lepas tu di tambah aksi tambah menambah…so…fikirkan sendiri…NAFSU MAKAN kena kawal

2. PENGAMBILAN AIR KOSONG..yang ni saya yakin pun ramai yang masih gagal..minum air banyak sehari tapi bukan air kosong..yer tak?? check balik naa….

3. PENGAMBILAN VITAMIN SEMULAJADI (bukan pil/ubat kurus) bagi tujuan membantu proses pembakaran serta penyingkiran lemak dan toksin dalam badan dengan cara yang selamat dan berkesan.

Testimoni Set kurus badan…

bazliaamoza.com shaklee shah alam
Alhamdulilah setelah menggunakan produk Shaklee iaitu set kurus saya telah berjaya menurunkan berat badan yg agak memuaskan hati saya,namun masih mencuba utk mendapatkn berat bdn yg lebih ideal lagi…sebelum ini berat badan sy 65kg,disebabkan sy terlalu aktif dalam sukan Olahraga ia agak menyukarkan sy berlari dgn lebih baik,justeru itu sy telah mengambil kptsn utk mencuba set ini dgn lebih sistematik dgn set vitamin Alfafa+Lecithin+ESP.Sy ne sukar utk minum susu tp ble adanye Esp dpt bantu sy utk cuba minumnye lama kelamaan sy jadi ketagihnye dan jatuh cinta padanye..sekarang sudah 3botol sy minum…macam xcaya pun de jg.Sekarang ne smu kawan2 agak berpuas hati melihat perubahan pd diri sy..tapi sy bukan nk terlalu kurus cuma nk kurangkan lemak dalam bdn kita dan mempunyai tubuh badan yg sihat. Oleh itu pada kawan2 yg ingin mencuba set ini jg cpt putus asa yg penting kena perlu ambil vitamin dgn cara sistematik dan banyakkn minum air selain itu kt perlukan senaman sekurung2nye seminggu sekali..okla selamat mencuba,bershaklee demi kesihatan anda dan keluarga anda” – Thanks sharing FB Tini Ude
________________________________

Nasihat saya kepada siapa yang ingin menurunkan berat badan ataupun nak membuang lelemak di badan cubalah amalkan cara diet/kurus yang SELAMAT…jangan di sebabkan harga murah, iklan menggunakan testimoni meletop kurus dalam masa sehari dua, anda mudah terpedaya untuk mencuba ubat-ubat atau pil kurus yang tidak di iktiraf oleh kementerian kesihatan. Bukan apa nanti kalau ada effect yang bahaya siapa yang susah kan….saya bukanlah nak memburuk2kan produk lain dan mengagungkan jenama Shaklee cuma saya sekadar memberikan nasihat dan berkongsikan alternatif lebih selamat untuk menurunkan berat badan. Mungkin anda rasa lambat nak kurus dengan Shaklee ni tapi percaya lah cakap saya jika anda mengambil kesemua vitamin yang di sarankan dengan cara yang betul, kawal cara pemakanan, jalanan kehidupan yang sihat, rajin bersenama Insyallah anda juga mampu turunkan berat anda.



.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Happy Holidays!

Happy Holidays buat semua yang bercuti bermula hari ini sehingga Sabtu/Ahad. Buat warga Malaysia yang menyambut Chinese New Year pula Happy New Year to you. Kepada yang bercadang untuk membawa famili berjalan2 tu haa hati2 semasa memandu ye. Biar lambat asalkan selamat. Bagi yang tidak kemana-mana gunakanlah masa ini untuk bersama2 famili anda. Seronoknya cutiiii…walaupun saya working at home mom tapi hari cuti adalah berbeza kerana ketika ini kami suami isteri bersama-sama menghabiskan masa bersama anak-anak kami…
happy holiday with shaklee
Happy holidays !!

Pesanan ikhlas:

Kepada yang bercadang untuk membawa famili jalan-jalan tu jangan lupa bawa sekali “first aid kit Shaklee” anda bersama-sama tau….apa dia ?? Biasanya apabila berjalan saya akan pastikan beberapa jenis produk Shaklee yang penting dan antaranya:

Ok sekian tips hari ini…selamat bercuti
my baby Shaklee

Luv,

Bazlia Amoza
SMS/whatsapp: 019-2003947
SID 866183
Kawasan Cash On Delivery (COD) sekitar Shah Alam
Pengeposan seluruh Malaysia

Keep NURSING Jika Ibu Tidak Sihat?

keep breastfeed your baby
credit to Dunia Laktasi

Saya sering terbaca soalan dari ibu-ibu bertanyakan mengenai penyusuan susu ibu perlukah di teruskan jika ibu tak sihat..Well tiada alasan untuk si ibu tidak menyusukan bayi anda. Yang sakit anda bukan air susu badan anda kan so secara logiknya takde apa yg perlu di risaukan. 

Tak percaya??? refer lah kat gambar yang saya share ni..semoga bermanfaat buaat semua.

Luv,


Bazlia Amoza

SID 866183
019-2003947

Tips Agar Sentiasa BERDUIT

Adakah anda seorang yang selalu sakit kepala memikirkan soal duit? Ye lah kan siap yang tak nak duit banyak..semua orang pasti nak jadi kaya raya mampu beli apa sahaj yang di inginkan..tapi jangan sampai jadi HAMBA DUIT sudah lah yer…Semalam sebelum saya masuk tidur sambil skroll FB Mudahnya Menjemput Rezeki saya amat tertarik dengan TIPS ini. Mama saya pun dari dulu selalu sangat pesan macam apa yang di pesan dalam tips ini kepada kami adik beradik. Walaupun saya bukan datang dari sebuah keluarga yang senang tapi Alhamdulillah kami membesar dengan sempurna dan sederhana. Al-Fatihah kepada mama. ayah dan adik beradik Amoza saya.
Jom sama-sama kita jadikan ia amalan harian.

Rahsia jana pendapatan

Kenali Bayi Anda dan Cuba Hamil Dengan Suplemen

Sekadar perkongsian…
Hi semua…ini info yang saya dapat dari FB…cuba perhatikan baby uols cepat..ada tak urat dekat hidung dia tu? Nak tahu apa maknanya? tengok gambar tu tulis apa…so tak payah risau baby tu kenapa k…

Picture credit to Perkongsian Buat Ibu-Ibu Hebat

Adakah anda sedang merancang untuk Hamil? 

Dah cuba amalkan SET KESUBURAN SHAKLEE?

merancang hamil
merancang hamil

** ini hanya lah sekadar cadangan. Terdapat pelbagai lagi jenis vitamin lain yang boleh di amalkan bergantung kepada keperluan individu. Yang penting usaha dulu. Hubungi saya untuk info lanjut.

Hubungi saya Bazlia | 019-2003947 untuk sebarang pesanan Shaklee. 
Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen 18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning., Batu Pahat, UTHM Johor, Parit Raja, Ayer Hitam, Sri Gading
Email : ailzab@yahoo.com