6 Amalan Cergaskan Otak

bazliaamoza.com Shaklee shah alam
Picture credit to mtkeducation.blogspot.com
Otak adalah merupakan organ paling penting kepada sistem tubuh manusia kerana di sinilah semua aktiviti badan kita di kawal. Kita macam centre lah..Otak yang sihat penentu kepada kesempurnaan fungsi organ dan anggota badan yang lain.
Namun tanpa di sedari terdapat antara amalan2 yang boleh menyebabkan otak kita tidak dapat berfungsi dengan sempurna seperti amalan pemakanan yang tidak seimbang, kecergasan badan yang tidak sihat, cara kehidupan harian yang tidak seimbang, ini semua boleh menyebabkan tubuh kita lemah lalu otak puntidak dapat berfungsi dengan baik.
Antara amalan dan gaya hidup dan pemakanan yang sihat yang boleh membantu otak berfungsi dengan baik adalah seperti:
SARAPAN PAGI
Sarapan pagi adalah sangat penting untuk tubuh yang sihat. Individu yang tidak mengambil sarapan pagi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah berkurangan. Kandungan gula dalam darah sangat penting bagi membekalkan nutrien ke otak. 
TIDUR YANG MENCUKUPI
Rehat serta tidur yang cukup akan membuatkan otak sihat dan cergas. Berlebihan tidur pula boleh menyebabkan badan lemah dan tidak aktif. Seorang dewasa di galakkan tidur di antara 6-8 jam sehari.
TIDAK MEROKOK
Asap rokok yang mengandungi pelbagai jenis racun jika di hidu boleh mengakibatkan sel-sel otak rosak. Asap ini boleh melemahkan pengaliran darah ke otak yg mana turut boleh menjadi punca kanser.
VITAMIN E & B12
Amalan pengambilan makanan yang di perkaya dengan vitamin E & B12 seperti buah badam, sayur bayam, susu, telur dan banyak lagi adalah sangat di galakkan. Ini kerana sumber nutrien tersebut bagus untuk pertumbuhan sel-sel otak dan menguatkan daya ingatan. 

BANYAKKAN MEMBACA
Mereka yang suka membaca terbukti berjaya meningkatkan daya kreativiti dan kemahiran berfikir. Ini kerana apabila banyak membaca otak kita akan lebih banyak berfikir, berimaginasi serta mampu menyerap lebih banyak info. 
UDARA BERSIH DAN SEGAR
Oksigen adalah merupakan sumber penting bagi memastikan otak dapat berfungsi dengan baik. Udara yang segar membantu meningkatkan kecerdasan otak dan memperbaiki sel otak yang rosak.

SUPPLEMEN SHAKLEE UNTUK OTAK & MINDA SIHAT

bazliaamoza.com shaklee shah alam

bazliaamoza.com shaklee shah alam


.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Are you getting the right amount of Omega-3 fatty acids?

The two most common and useful fatty acids are EPA and DHA. Are you getting the right amount of Omega-3 fatty acids?

Perkembangan Bayi dan kanak-kanak
KEISTIMEWAAN SHAKLEE

OMEGA 3

credit to Shaklee Malaysia

Luv,

Bazlia Amoza
sms/whatsapp: 019-2003947
SID 866183

Ibu Hamil/Mengandung Perlukan Minyak Ikan

Tahukah anda ibu yang sedang mengandung/hamil adalah sangat di galakkan untuk mengamalkan pengambilan Minyak Ikan yang di perkata dengan Omega 3, DHA & EPA. Terdapat pelbagai jenama minyak ikan di luar sana tetapi pilihan saya tetap kepada Omega Guard Shaklee kerana Omega Guard Shaklee bagus untuk perkembangan minda bayi, bagus untuk mata bayi dan ada kajian menunjukkan ia mampu mengurangkan masalah alergi kepada bayi kelak. Manakala buat saya pulak ia bagus untuk menyokong fungsi saraf, mengawal kadar kolestrol serta mengurangkan risiko kemurungan selepas bersalin akibat dari kekurangan Omega 3.
KELEBIHAN OMEGA SHAKLEE
  • Minyak ikan yang ultratulen dan bergred farmaseutikal – sangat berkualiti tinggi jika di bandingkan dengan jenama lain
  • Dihasilkan dengan proses penyulingan proprietari 3 molekul yang sangat jarang digunakan oleh jenama lain utk menyingkirkan bahan kontaminasi seperti arsenik, merkuri, kadmium, dioksin dan PCB
  • Omega Guard Shaklee di formulasikan dengan bau dan rasa ikan yang sgt minima.
  • DHA penting untuk penghantaran isyarat-isyarat otak dan meningkatkan komunikasi antara sel-sel otak
  • DHA dan gabungan EPA telah terbukti memberi manfaat bagi kanak-kanak yang mempunyai masalah gangguan hiperaktiviti dan autisma.
Omega Guard vs Minyak Ikan Jenama Lain
Cuba lihat perbandingan Omega Guard Shaklee dengan Jenama Lain dan buat lah pilihan anda
Perbandingan di atas adalah di lakukan berdasarkan kajian terperinci oleh Shaklee dan bukannya di cipta semata-mata untuk menjatuhkan mana-mana jenama minyak ikan yang lain. Satu sajian OmegaGuard™membekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

Kini pilihan di tangan anda…jangan lupakan untuk dapatkan Omega Guard Shaklee di bulan ini kerana harga jauh lebih jimat.
Hubungi saya Bazlia | 019-2003947 untuk sebarang pesanan Shaklee. 
Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen 18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning., Batu Pahat, UTHM Johor, Parit Raja, Ayer Hitam, Sri Gading
Email : ailzab@yahoo.com

Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Terbaik

Promosi Omega Guard Shaklee akan berakhir 4 hari sahaja lagi. Lepas ini harga kembali kepada harga asal. So memang rugi kalau anda tak rebut peluang keemasan ini untuk beli sebotol dua..Bukan tujuan saya kerana nak kaut untung tidak sama sekali tapi Omega Guard adalah vitamin terbaik yang di perbuat dari Minyak Ikan yang mana semua peringkat umur boleh mengamalkannya.

Kelebihan Omega Guard Shaklee adalah kerana satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu seperti EPA dan DHA. Sebab itulah saya yakin dengan Omega jenama Shaklee kerana ia “Perfectt”.
13 kepentingan sumber Omega-3 kepada tubuh kita

Promosi yang Shaklee Malaysia Sdn Bhd tawarkan adalah buy 6 free 1..so bulan ni pengguna yang bijak mereka akan terus grab berbotol2 paling tidak 2 botol sekali gus kerana harganya yg sangat berbaloi2..Lagi pun expired date lama lagi iaitu Aug 2015. Masih ada baaaaanyak masa lagi untuk habiskan kan…Order segera jangan menangis kalau by 31st Dis nanti stok habis!

Anda ingin dapatkan suplemen kesihatan semulajadi & HALAL ?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

Hubungi Bazlia Amoza | call/sms/whatsApp 019-2003947 | ailzab@yahoo.com
Wakil Shaklee di Seksyen 16  COD Area Shah Alam

Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Terbaik

Promosi Omega Guard Shaklee akan berakhir 4 hari sahaja lagi kawan-kawan. Sila lah rebut peluang untuk berbelanja dengan bijak dengan cara beli 6 percuma 1.

Kelebihan Omega Guard Shaklee adalah kerana satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu seperti EPA dan DHA. Sebab itulah saya yakin dengan Omega jenama Shaklee kerana ia “Perfectt”.
13 kepentingan sumber Omega-3 kepada tubuh kita

Promosi yang Shaklee Malaysia Sdn Bhd tawarkan adalah buy 6 free 1..expired date lama lagi iaitu Aug 2015. Masih ada baaaaanyak masa lagi untuk habiskan kan…Order segera jangan menangis kalau by 31st Dis nanti stok habis!

Anda ingin dapatkan suplemen kesihatan semulajadi & HALAL ?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?
Hubungi Bazlia Amoza | call/sms/whatsApp 019-2003947 | ailzab@yahoo.com
Wakil Shaklee di Seksyen 16  COD Area Shah Alam

Omega Guard Shaklee Bagus Buat Kanak-Kanak, Dewasa, Ibu Hamil, Lelaki, Warga Tua [All in 1]

Tahukah anda bahawa Omega Guard Shaklee adalah merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard Shaklee mampu membekalkan sebanyak 905mg asid lemak Omega 3 EPA & DHA. 

Cuba hayati video you tube ini…ini kajian betul-betul tau bukan rekaan semata2…Shaklee tak main iklan tipu2 ni..Setiap produk pun mesti ada berpuluh kajian di lakukan demi memastikan customer dapat menikmati khasiat vitamin yang benar-benar SELAMAT, SEMULAJADI & BERKESAN.

Jika anda berminat untuk membuat pesanan/pertanyaan sila hubungi saya:
————————————————————————–
SHAKLEE IS MY 1st CHOICE
~Shaklee Independent Distributor Id 866183~

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Omega Guard Shaklee Bagus Buat Kanak-Kanak, Dewasa, Ibu Hamil, Lelaki, Warga Tua [All in 1]

Tahukah anda bahawa Omega Guard Shaklee adalah merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard Shaklee mampu membekalkan sebanyak 905mg asid lemak Omega 3 EPA & DHA. 

Cuba hayati video you tube ini…ini kajian betul-betul tau bukan rekaan semata2…Shaklee tak main iklan tipu2 ni..Setiap produk pun mesti ada berpuluh kajian di lakukan demi memastikan customer dapat menikmati khasiat vitamin yang benar-benar SELAMAT, SEMULAJADI & BERKESAN.

Jika anda berminat untuk membuat pesanan/pertanyaan sila hubungi saya:
————————————————————————–
SHAKLEE IS MY 1st CHOICE
~Shaklee Independent Distributor Id 866183~

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.