Promosi Sepanjang Bulan Februari 2015

Bagi yang bercuti hari ini selamat bercuti dan bagi yang bekerja jangan stress2 okay..lakukan kerja anda dengan senyuman pasti semuanya indah…haa gituew. Korang dah tau tak bulan ni Shaklee buat promosi apa?? Promosi sepanjang Februari 2015 adalah…jeng..jeng..jeng…
promo shaklee
Memang best giler promosi bulan Februari ni kan sebab sampai 4 produk sekaligus Shaklee buat promosi. Bukan selalu tau Shaklee buat offer mcm ni so baik uols rebut segera sementara ada peluang. Kalau refer pada poster yang saya tempel kan tu anda boleh lihat produk yang di tawarkan adalah terdiri daripada :
Ok meh saya buat sedikit review mengenai setiap satu produk ini. Tapi kalau korang nak info lebih lanjut boleh je klik pada nama2 produk di atas tu ok..
1. VITA-LEA with IRON FORMULA – Merupakan multivitamin yang mengandungi 28 vitamin & mineral yang penting untuk menyokong keperluan zat dan nutrisi pemakanan harian kita untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Pengambilan multivitamin terbaik membantu menguatkan sistem imun dan menggalakkan kesihatan jangka panjang. Pendek kata siapa nak jaga kesihatan amalkan lah Vitalea setiap hari.
2. OSTEMATRIX – Kalsium dengan gabungan magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, dan boron. Semua nutrien di atas sangat perlu dalam suatu tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% dalam badan kita, dan menghalang endapan sesetengah mineral. Cuba cek kalsium yang anda makan sekarang ni cukup tak formulanya?
3. ADVANCED JOINT HEALTH TABLET – Satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi – sendi
4. VITA-LEA FOR CHILDREN – Formula terkini yang mengandungi 19 multivitamin dan multimineral yang penting untuk pertumbuhan dan perkembangan anak-anak kita. Ia di datangkan dalam bentuk tablet yang mudah di kunyah/hisap oleh kanak-kanak. 
Best kan sekali 4 produk Shaklee tawarkan tau dengan harga yang super jimat pulak tu. Kalau nak tahu jimat ke tidak apa lagi hubungi saya segera untuk membuat pesanan produk-produk promosi sepanjang Februari 2015 ini. Memang kalau membeli dengan harga promosi ni jauh lebih jimat kan..kan…so berbelanja lah dengan bijak ….
Luv,

Bazlia Amoza
SMS/whatsapp: 019-2003947
SID 866183
Kawasan Cash On Delivery (COD) sekitar Shah Alam
Pengeposan seluruh Malaysia
Advertisements

Tips Kekal Bertenaga & Bermaya Di Kala Hamil

Bila mengandung selalu di kaitkan dengan masalah “tak larat” tak bermaya, penat, lesu, letih dsb…saya pun tak ketinggaln..masa awal2 ngandung aritu memang badan rasa lemah lesu letih longlai je..keje asik nak baring bermalas-malasan…Kalau di ikutkan nafsu alamtnya anak2, rumah semua tak terjaga lah…
Bagaimana saya atasi masalah ini?
Owh sangat mudah…saya amalkan pengambilan Vitalea Iron Formula ni SETIAP HARI tanpa miss dan Alhamdulillah ternyata ia berkesan dan membantu saya kembali bertenaga even berisi. Jadi takde lah alasan rumah tak kemas, tak masak, baju tak basuh semua tu… Di samping itu saya juga mengamalkan ESP, B Complex, Vitamin C & Ostematrix
Betul ke ni..betul ke ni??? ke ayat2 promote nak bagi laku je??? Haishhh…kalau akaq ni nak promote semata2 nak suh org teruja dan datang beli baik akaq pamer siap2 HARGA RUNTUH, tayang free itu ini, bubuh testimoni supergirl ke etc sure ramai yang komen “PM”….
Memang lah saya penjual Shaklee tapi niat saya dari mula-mula join Shaklee bukanlah “NAK MENJUAL DAPAT UNTUNG SEMATA-MATA” tapi niat saya adalah untuk berkongsi dengan orang2 Malaysia terutamanya mengenai keunikan & keberkesanan produk2 Shaklee yang bakal anda rasa dan perolehi jika anda memilih Shaklee….pilih jenama lain Wallahualam lah ye 
Terbaik Untuk masalah tekanan darah tak stabil ketika hamil

Jika anda adalah customer saya jangan risau saya akan guide anda cara pengambilan yang paling efisien. Tapi jika anda bukan membeli dengan saya anda perlu dapatkan panduan pengambilan dari pengedar yang berurusan dengan anda ye.
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/konsultasi/pesanan produk Shaklee:
SMS/Whatsapp : 019-2003947
Email : ailzab@yahoo.com
Penghantaran COD bagi kawasan sekitar Shah Alam, Kota Kemuning & Batu Pahat
Penghantaran dengan Poslaju ke seluruh negeri.

Sakit Kepala – Apakah Punca & Cara Atasi

Sakit kepala kadang kala boleh membawa kepada perkara yang lebih serius jika ia berlaku dengan terlalu kerap dan di biarkan begitu sahaja tanpa mendapatkan rawatan dari yang pakar. Sakit kepala terjadi akibat pelbagai jenis punca. Antaranya seperti:
  • Waktu makan yang tidak betul ( seperti saya sendiri )
  • Terlalu risau akan sesuatu perkara/ banyak berfikir
  • Stress
  • Kemurungan
  • Sakit Gigi
  • Tekanan Darah Tinggi
  • Amalan hidup yang tidak sihat & seimbang
  • Sentiasa berfikiran negatif
  • Kurang 
  • Migrain dll
jenis-jenis sakit kepala
Jenis-jenis sakit kepala.
kredit www.wholehealthinsider.com
Sakit kepala Migrain berlaku kebiasaanya akibat perjalanan darah yang mengurang di bahagian otak lalu merebak ke bahagian hadapan. Antara punca terjadinya migrain adalah di sebabkan oleh faktor keturunan, kekurangan zat/nutrisi dalam badan, kesan pengambilan ubat-ubatan tanpa had, pengambilan kafein yang terlalu tinggi dan suka mengamalkan makanan segera (fast food)
Jadi apa yang boleh membantu anda mengatasi masalah sakit kepala ini?
Selain dari berehat atau baring seketika ada juga yang gemar mengamalkan ubat tahan sakit, asprin  atau panadol untuk mengatasi sakit kepala mereka. **harus di ingatkan jika di ambil dengan jumlah yang terlalu banyak tanpa mendapatkan rawatan dari pakar kesihatan ini memungkinkan kesan sampingan jangka masa panjangWallhualam. Ada juga yang suka menyapu minyak angin dan mengurut di kawasan dahi, mata serta tengkuk bagi menghilangkan rasa sakit namun begitu tidak semua sakit kepala boleh di atasi dengan cara ini. 

Atasi Sakit Kepala dengan Cara SELAMAT & BERKESAN
Tahukah anda tanpa mengamalkan ubat tahan sakit mahupun panadol anda juga boleh mengatasi masalah sakit kepala dengan mengambil vitamin Shaklee. Betul ke?? Serius sebab saya sendiri sudah merasai kesannya keberkesanan vitamin Shaklee ini..Alhamdulillah.
Atasi sakit kepala dengan B Complex
B Complex Shaklee
Harga : RM53.75 /  120 tabs
SMS/WHATSAPP : 019-2003947

2. ADD ON OSTEMATRIX

Ubat Sakit kepala
OSTEMATRIX SHAKLEE
Harga : RM61 / 120 Tabs
SMS/WHATSAPP : 019-2003947
Jadi kini mana satu pilihan anda? Adakah masih ingin terus bergantung dengan ubat-ubatan yang mengandungi dadah secara berterusan atau sudah terbuka hati untuk bertukar kepada suplemen yang sememangnya berasaskan sumber tumbuhan semulajadi? 

Saya pilih Shaklee bagaimana pula dengan anda?

Hubungi saya Bazlia | 019-2003947 untuk sebarang pesanan Shaklee. 
Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning.
Email : ailzab@yahoo.com

Cara Mudah Atasi Masalah Sembelit Kanak-Kanak & Dewasa

Siapa sering kali mengalami masalah sembelit?? jaga2 tau..jangan di biarkan masalah sembelit anda tu begitu sahaja kerana jika berlanjutan ia boleh membawa kepada keadaan yang lebih merbahaya… ada ke orang sembelit langsung tak boleh membuang dalam seminggu??? eh memang ada…dulu masa saya kerja ada seorang hamba Allah ni masalah dia adalah sembelit..so hari2 dia kena minum air minuman Bliss yang dlm bottle brand Nestle tu untuk make sure dia tak sembelit..tapi even dia dah minum satu botol besar tu hari2 pun dia tetap sembelit  jugak tapi menurut beliau better dia amalkan hari2 supaya at least dalam seminggu tu dia boleh jugak membuang…sembelit juga menjadi salah satu faktor kenapa berat badan anda susah untuk turun..
Seseorang itu di katakan sembelit apabila ia tidak membuang selama 2 hari berturut2..Ada jugak orang salah anggap mengenai sembelit iaitu bila sembelit maksudnya najis yang keras dan perlu meneran untuk keluarkannya. Tahukah anda jika sering sembelit boleh menyebabkan beberapa simptom lain antaranya seperti bau mulut dan tubuh yang tidak menyenangkan, sukar menumpukan perhatian, mengantuk, malas, lesu kronik, artritis, hilang selera makan, sakit kepala dan masalah kulit….( haaa cuba check simptom2 ini pada diri anda tak…)

Kenapa jika di biarkan berlanjutan boleh membahayakan kesihatan badan..

Jika anda mengalami sembelit makanya segala nutrisi dari makanan berkhasiat yang anda makan sebenarnya tidak dapat di serap oleh tubuh dengan optimum..so maknanya makan makanan sihat tapi sia-sia…rugi tak?? 


Selain itu pengumpulan toksin dalam darah akibat sembelit menimbulkan beban organ hati untuk menjalankan proses detoksifikasi dengan berkesan..haa ini lah punca badan berlebihan toksik dan sekaligus meningkatkan paras molekul radikal bebas. Sementara najis yang mengeras menyebabkan ia mudah melekat pada dinding usus besar dan menyebabkan saluran usus tersumbat. Bila usus tersumbat inilah punca sebenar kenapa kebanyakkan vitamin yang anda makan tidak berfungsi dengan baik. 

Akibat sembelit:

  • menyebabkan pembentukan kanser usus besar. Ia dikaitkan juga dengan pembentukan diverticulosis (kantung terbentuk pada dinding kolon tanpa berlaku keradangan) dan apendiks mengalami keradangan.
  • sembelit juga boleh menyebabkan kanser di bahagian tubuh yang lain selain kanser kolon.
  • DNA tidak dapat berfungsi secara sempurna. Ia menyebabkan gangguan pembentukan pelbagai jenis enzim termasuk enzim detoksifikasi.
  • Detoksifkasi yang tidak cekap menyebabkan sel bersifat asid. Ia menyebabkan berlaku kekurangan oksigen di dalam sel di mana keadaan ini amat kondusif untuk pertumbuhan sel-sel kanser.
PUNCA SEMBELIT
Kebiasaanya punca utama sembelit adalah apabila seseorang itu sering melambatkan proses membuang air besar (suka menahan lattew). Kurang minum air dan mengambil makanan terlalu tinggi fiber juga boleh menyebabkan sembelit…jadi berpada2 lah bila ambil fiber tu ye….Selain itu mereka yang mengalami hipotiroidism juga mudah mengalami sembelit. ( kebiasaan pada yang obes)

BAGAIMANA ANDA BOLEH ATASI MASALAH SEMBELIT?
Suplemen Shaklee bagi masalah Sembelit
SMS/Whatsapp 019-2003947
Ini adalah cara saya yang saya amalkan untuk diri saya, suami dan anak saya..kanak2 lebih sesuai amalkan Meal Shakes sebab ia mengandungi Fiber yang penting untuk kanak-kanak. Alhamdulillah sejak mengamalkan Meal Shakes anak kedua saya si Qisya tu tiada lagi masalah sembelit. Untuk saya pula, Herb-Lax adalah penting bagi mencuci usus..Proses detox adalah sangat penting untuk pastikan tubuh badan kita mampu menyerap segala nutrien dgn cekap. Tapi since pregnant ni saya hanya amalkan Ostematrix sahaja dulu tiap2 malam ambil sebelum tidur dan Alhamdullillah setakat 30 minggu dah berlalu ni memang tiada langsung masalah sembelit ketika hamil..kalau tak dulu ingat lagi masa pertama kali pregnant siap kena bagi injection dan masuk ubat lagi…hoii..hoii…choiii

Semoga sedikit ilmu perkongsian ini mampu memberikan anda info yang berguna..lagi2 kanak-kanak..saya memang monitor waktu poo poo mereka..kalau 2 hari tak poo poo memang jadi panik di buatnya…
Jika ingin mendapatkan vitamin Shaklee boleh hubungi saya seperti di bawah ini ye…
Bazlia | Shaklee Independent Distributor | ID 866183 | COD Shah Alam | Contact me: 019-2003947 | Email: ailzab@yahoo.com


Set Berpantang Shaklee Pilihan Terbaik

Alhamdulillah my sis dah selamat melahirkan baby girl seberat 3.26kg tanggal 6 Julai 2014…sehari sebelum birthday mummy dia…Anyway congrats both mummy & daddy..semoga menjadi parent yang sabar dalam membesarkan anak2 anda..hihihi…
WELCOME ON BOARD THE AMOZAs
chubby tak saya??? Assalamualaikum..
Owh ye baby & mummy ni bakal menjadi one of the Shaklee effect sebab mummy dia ambil set bersalin & berpantang SHAKLEE!!! 🙂
 
Ingin dapatkan SET BERPANTANG SHAKLEE klik button bawah ni ye…
*******************************************
Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut: 

SID Bazlia Amoza – 866183 
No Tel : 019-2003947 
Facebook: http://on.fb.me/GUrNgp
Email : ailzab@yahoo.com
 
SAYA ADALAH WAKIL SAH SHAKLEE ANDA CASH ON DELIVERY SHAH ALAM & SEKITARNYA, SERTA MEMBUAT PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA MENGGUNAKAN KHIDMAT POSLAJU PADA KADAR FLAT RATE RM10 (SEMENANJUNG) & RM20 ( SABAH & SARAWAK)
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any diseases.

Set Berpantang Shaklee Pilihan Terbaik

Alhamdulillah my sis dah selamat melahirkan baby girl seberat 3.26kg tanggal 6 Julai 2014…sehari sebelum birthday mummy dia…Anyway congrats both mummy & daddy..semoga menjadi parent yang sabar dalam membesarkan anak2 anda..hihihi…
WELCOME ON BOARD THE AMOZAs

chubby tak saya??? Assalamualaikum..
Owh ye baby & mummy ni bakal menjadi one of the Shaklee effect sebab mummy dia ambil set bersalin & berpantang SHAKLEE!!! 🙂

Ingin dapatkan SET BERPANTANG SHAKLEE klik button bawah ni ye…

*******************************************
Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut: 

SID Bazlia Amoza – 866183 
No Tel : 019-2003947 
Facebook: http://on.fb.me/GUrNgp
Email : ailzab@yahoo.com

SAYA ADALAH WAKIL SAH SHAKLEE ANDA CASH ON DELIVERY SHAH ALAM & SEKITARNYA, SERTA MEMBUAT PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA MENGGUNAKAN KHIDMAT POSLAJU PADA KADAR FLAT RATE RM10 (SEMENANJUNG) & RM20 ( SABAH & SARAWAK)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any diseases.

Vitamin Untuk Tingkatkan Tahap Ketinggian Badan

Mula-mula nak tergelak bila dapat soalan macamana nak tambah tinggi tapi sebagai Shaklee Independent Distributor yang bertanggungjawab saya pun buatlah research berdasarkan info yang saya ada. Dan bagi menjawab persoalan tersebut ini adalah hasil perkongsian saya..

Ostematrix or Pil Kalsium Shaklee
120 biji
Harga Retail RM61
Saya sharekan sedikit info yang diperolehi daripada Nutritionist Shaklee Ms. Celine:

Jika ada anak perempuan, first day datang period sila lah catatkan tarikhnya dan dalam tempoh 3 tahun bermula dari tarikh tersebut adalah di sarankan agar mula mengambil makanan & minuman yang di perkaya dengan nilai kalsium yang tinggi. Kalsium yang diperlukan oleh seorang remaja adalah anggaran 1000mg.  Jadi sila pastikan mereka mendapatkan jumlah yang cukup kerana ini bakal mempengaruhi ketinggian tubuh remaja wanita.

Dan ini bagi anak lelaki pula, mereka amat memerlukan makanan yang diperkaya dengan kalsium yang tinggi sehingga mereka berusia 21 tahun. Selepas itu proses ketinggian tamat. 

Haa tu dia TIPS NAK TAMBAH TINGGI. Jadi ibu-ibu yang ada anak kecil sila lah pastikan jumlah kalsium yang di ambil oleh anak-anak anda mencukupi. Alhamdulillah dengan ketinggian 160cm saya bersyukur kerana telah mendapatkan jumlah kalsium yang di perlukan tubuh. 

Bagi ibubapa yang mempunyai masalah anak remaja yang kurang gemar untuk minum susu anda boleh gantikannya dengan Pil Ostematrix. Setiap kaplet Pil Ostematrix adalah bersamaan 250mg nilai kalsium.

Ingin tahu bagaimana cara pengambilan yang sesuai? Hubungi saya agar dapat saya kongsikan bersama-sama anda TIPS-TIPS EKSKLUSIF hanya dari saya. 


Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut:
☻ SID Bazlia Amoza – 866183
✆ sms/whatApp : 019-2003947
✉ pm Inbox FB : http://on.fb.me/GUrNgp
✉ Email : ailzab@yahoo.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease