Kini Nutriferon & Collagen Powder Telah Kembali

bazliaamoza.com shaklee shah alam

Ya Allah happy sangat bila Shaklee hantar sms bagitahu stok Nutriferon dan Collagen Powder dah pun kembali bulan ini. Memang ramai customer yang bertanya kan stok dua produk ini..Alhamdulillah kini dah pun sampai Malaysia..So apa lagi korang patut cepat2 dapatkannya sebelum kehabisan stok lagi.

Jom kita lihat FAKTA mengenai 2 produk hebat ini:

NUTRIFERON
  1. Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia – Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.
  2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*– Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*
  3. Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon – Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.
  4. Rumusan Berpaten Yang Eksklusif – NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.
  5. 40 tahun kajian – Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan. Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi.
COLLAGEN POWDER

  1. Shaklee Collagen Powder ialah suplemen kolagen tercanggih yang mengandungi 4,000mg ekstrak Kolagen RSS (Red Snapper Scale) proprietari yang tulen dan berkualiti tinggi daripada sisik ikan merah. 
  2. Kolagen Shaklee mempunyai molekul yang amat ringan, lebih kurang 1,000 Dalton*, menyebabkannya mudah diserap oleh tubuh bagi merangsang sintesis kolagen pada lapisan dermis.
  3. Formula Collagen Shaklee dengan tujuh bahan utama termasuk ekstrak biji Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B.
  4. Mudah larut dan boleh dicampurkan ke dalam makanan dan minuman kegemaran anda. 

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com
Advertisements

Kandungan Terhebat Nutriferon Shaklee

Selamat pagi semua…salam Jumaat buat semua dan semoga dengan berkat penghulu segala hari di harini memberikan sesuatu yang lebih baik dari hari2 sebelumnya. Jika siapa yang memang follow blog saya ini semalam ada menulis satu entri yang berkisarkan penemuan terhebat dalam bidang IMMUNOLOGI iaitu NUTRIFERON.. hari ini saya nak sharekan lagi bersama-sama anda kenapa Nutriferon ni best!!
Kajian terhebat selamat 40 tahun

Interferon buat julung kalinya di temui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan akhirnya Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya INTERFERON SEMULAJADI DI DUNIA yang di beri nama NUTRIFERON…haa so apa yang saya amalkan sekarang adalah penemuan terhebat memastikan sistem imun tubuh terjamin…kerlass lah hasil kajian Shaklee ni..bukan 2, 3 tahun punya kajian dan keluar pasaran..
Di hasilkan dari 4 esktrak tumbuhan semulajadi yang terbukti berkesan
Dr. Kojima telah berjaya menemui 4 esktrak tumbuhan iaitu:
  • BIJI LABU – merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh. Selain itu ia mampu menentang radikal bebas yang merupakan faktor penyebab kanser
  • PLANTAGO SEED – mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun badan.
  • JAPANESE HONEY SUCKLE FLOWER  – menentang pencerobohan virus dan kuman
  • BUNGA SAFFLOWER – menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman
Kandungan Nutriferon Shaklee terdiri daripada 4 ekstrak tumbuhan

 MANFAAT UTAMA NUTRIFERON yang perlu anda ketahui…

  1. Mengukuhkan Sistem Imun Tubuh dalam masa 3 hari
  2. Melawan kanser & tumor
  3. Melindungi dari Influenza 
  4. Meringankan stress & kelesuan
  5. Melambatkan proses penuaan
  6. Mengurangkan infeksi  & meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, mual, muntah
  7. Terbukti secara klinikal mampu mengurangkan simptom PMS akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan sewaktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomania & mood swing 🙂
Nutriferon adalah merupakan satu formula eksklusif dan telah di patenkan oleh Shaklee dan tidak boleh di jual di mana-mana kedai biasa. Ianya hanya boleh di jual oleh Shaklee serta Distributor yang sah. so kalau jumpa mana-mana kedai/klinik/farmasi yang jual Nutriferon tu perbuatan mereka adalah melanggar undang2 Shaklee. Boleh buat aduan kepada Shaklee Management. 
Di dalam bidang perubatan pula, suntikan interferon paling banyak di gunakan untuk merawat penyakit seperti Hepatitis, Kanser, Hidrophia (penyakit anjing gila), herpes, dan HIV serta lain-lain. Ini kerana ia telah terbukti bahawa interferon adalah sangat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai lagi jenis penyakit yang mudah di sebarkan melalui virus.
TIPS: Di sarankan di ambil bersama-sama Vitamin C Shaklee untuk mendapatkan kesan yang lebih Optimum

Nutriferon Shaklee Menguatkan Sistem Imunisasi Badan Anda

Anda sering di datangi penyakit??? 
Sering kali kita lihat ada individu yang selalu sangat selsema, demam, batuk, berhingus, dsb tapi ada juga individu yang jarang sekali untuk mendapat virus tersebut contohnya saya…Iye memang tidak di nafikan saya adalah antara golongan yang jarang sekali terkena virus seperti selsema, batuk2, demam, muntah2 tapi bukan lah bermaksud saya ni 100% sihat dan tak perlu makan makanan yang sihat & jalani kehidupan yang sihat serta mengamalkan suplemen tambahan..lebih baik terus mencegah dari mengubati..kan..kan..
Agak2 anda apakah sebab utamanya? Adakah mereka yang jarang2 sakit itu adalah golongan yang mampu untuk makan mewah menyebabkab mereka sentiasa sihat? jom lihat ini…berikut adalah antara BAGAIMANA SISTEM IMUNISASI BADAN ANDA DI CEMARI.
Akibat GAYA HIDUP yang tidak sihat
GAYA PEMAKANAN yang tidak sihat
Pengambilan ANTIBIOTIK yang berlarutan 
STRESS melampau

SIMPTOM-SIMPTOM SISTEM IMUN YANG LEMAH

  • Selesema & batuk yang berpanjangan
  • Kesejukan walaupun di kawasan yang panas
  • Badan berjerawat
  • Kelenjanr leher membengkak
  • Ulser mulut
  • Sering keletihan
  • Luka yang lambat kering & pulih
  • Insomania
  • Alergik
  • Keradangan-sakit jantung, diabetes, kanser paru-paru
  • Kanser
AWAS!! Jika anda mempunyai simptom-simptom seperti di atas dan terlalu kerap mengalami masalah tersebut adalah lebih baik jika sekiranya anda mendapatkan nasihat pakar kesihatan dengan segera. Pengambilan VITAMIN setelah mendapat penyakit bukanlah satu langkah yang bijak ini kerana Vitamin adalah BUKA BERTUJUAN MENGUBATI @ MERAWAT. 

JADI…..APAKAH JALAN PENYELESAIAN UNTUK MENINGKATKAN TAHAP IMUN BADAN???
Amalkan segera pengambilan NUTRIFERON
Telah terbukti dengan Kajian Klinikal Ke atas Manusia
Kelebihan & Keunikan Shaklee 
Apa tunggu lagi?? segera simpan sekotak Nutriferon sebagai salah satu “FIRST AID KIT” anda di rumah, di dalam handbag, atau di bawa kemana sahaja anda berada. Ini kerana ia telah berkesan & terbukti secara klinikal & ujian ke atas manusia yang mana pengambilan Nutriferon mampu menggalakkan penghasilan INTERFERON semulajadi di dalam badan manusia.

** INTERFERON dihasilkan secara semulajadi oleh badan manusa yang mana ia berfungsi macam Pak Guard untuk melindungi tubuh manusia dari serangan virus, sel kanser dan sel yang dijangkiti mikrob


Sebarang pesanan boleh hubungi saya di sini:
Puan Bazlia Amoza
SID 866183
Tel/SMS/Whatsapp: 019-2003947
Email : 019-2003947

** Wakil Sah Shaklee anda di Malaysia. Penghantaran terus/COD ke Shah Alam & kawasan sekitarnya. Juga membuat penghantaran melalui courier ke semua tempat.

Apa itu Viral Fever @ Demam Virus?

Pernah tak uols dengar pasal viral fever ni? saya sebelum ini pernah dengar tapi tak berapa nak amek tahu sangat sebab ye lah manusia ni kan selagi takde kena mengena dengan diri sendiri memang jarang nak amek tahu…bila dah terkena baru nak amek kesah…time tu jugak baru kelam kabut..
Al kisahnya anak buah saya ( anak adik lelaki saya ) di jangkiti viral fever ni since 2 hari lepas anda now admitted di Ampang Putri sebab suhu badan yang terlampau tinggi. Jadi sebagai langkah berjaga-jaga doktor sarankan untuk monitor beliau di hospital sahaja. Now suhu dah turun buat still belum cecah 36′ means normal temp so that kena stay hospital sampai suhu stabil or back to normal.

Get well soon lil model Damia

VIRAL FEVER atau DEMAM VIRUS?
Ia adalah demam yang di sebabkan oleh jangkitan virus yang di kaitkan dengan ketinggian suhu badanKebiasaannya tubuh akan bertindak balas dengan virus tersebut, dan ia akan pulih dalam jangkamasa beberapa hari. Namun begitu ia amtlah bergantung kepada jenis virus yang menyerang..so jangan ambil remeh. 

Antara simptom2 viral fever ini adalah seperti kerap batuk, mata merah, sakit kepala, sakit sendi serta hidung berair. Ini hanya sekadar simptom2 biasa yang boleh dikenalpasti.

Punca utama kenapa demam ini terjadi kebiasaannya di kesan akibat daripada terdedah secara langsung kepada virus tersebut (jangkitan), melalui udara atau makanan dan minuman yang tercemar (elakkan makan di luar), ataupun mungkin di sebabkan oleh hubungan seksual dengan pembawa virus.

CARA MERAWAT
Meskipun demam ini tidak di anggap merbahaya, namun begitu jika di biarkan ia mungkin menyebabkan masalah lain. Oleh itu, tiada cara rawatan spesifik bagi penyakit ini kecuali segera berjumpa dengan doktor jika suhu badan terlalu tinggi..Jika demam, pastikan badan kita tidak terhidrat dan cukup air.

SUPLEMEN SHAKLEE

Sejak menggunakan vitamin Shaklee sebagai suplemen tambahan kepada diri saya dan keluarga kini rumah kami tidak lagi menyimpan panadol atau ubat tahan sakit. Kebiasaanya saya akan mengamalkan NUTRIFERON, AIR PERFORMANCE DRINK serta VITAMIN C.

Ketiga-tiga vitamin ini mampu meningkatkan daya tahan tubuh seseorang serta dapat memastikan tubuh tidak terhidrat/kurang air di kala demam/selsema.

NUTRIFERON- MENINGKATKAN ANTIBODI 
MINUMAN ELEKTROLIT PERFORMANCE DRINK 
KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE
DAPATKAN PRODUK SHAKLEE DENGAN KLIK ONLINE…semuanya di hujung jari anda!!

*******************************************
Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut: 
SID Bazlia Amoza – 866183 
No Tel : 019-2003947
Facebook: http://on.fb.me/GUrNgp
Email : ailzab@yahoo.com

SAYA ADALAH WAKIL SAH SHAKLEE ANDA CASH ON DELIVERY SHAH ALAM & SEKITARNYA, SERTA MEMBUAT PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA MENGGUNAKAN KHIDMAT POSLAJU PADA KADAR FLAT RATE RM10 (SEMENANJUNG) & RM20 ( SABAH & SARAWAK)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any diseases.

Mengatasi Masalah Kerap Batuk Dengan Shaklee

Batuk yang terlalu kerap tidak boleh di pandang ringan kerana jika ia berlanjutan tanpa di bawa periksa takut bakal mengundang kepada pelbagai masalah seperti contoh tanda-tanda penyakit tibi dan mungkin menyebabkan pelbagai masalah lagi..Sebab tu sekiranya anda mendapati diri anda, famiy anda, rakan anda atau anak-anak anda kerap batuk bawa lah mereka segera berjumpa dengan doktor bagi mendapatkan pengesahan.
Info Mengenai Batuk

Batuk adalah tindakbalas semulajadi untuk menyingkirkan bendasing dan kuman di mana ia dapat membantu menghalang salur pernafasan daripada terkena sebarang jangkitan dan memasuki paru-paru yang boleh menyebabkan penyakit yang serius seperti radang paru-paru (pneumonia). Tindakbalas ini akan menghasilkan lendir atau kahak.

Beberapa punca/sebab batuk adalah:

  • Penyakit yang berkaitan dengan virus seperti selesema, influenza
  • Jangkitan pada salur pernafasan (bronchitis, sinusitis) atau paru-paru (pneumonia, tuberculosis)
  • Alahan
  • Asma
  • Merokok
  • Penyakit paru-paru seperti chronic obstructive pulmonary disease (COPD)
  • Terdedah kepada habuk, asap dan bahan kimia di tempat kerja
  • Asid dari perut naik semula ke esofagus, yang dipanggil gastroesophageal reflux disease (GERD)
  • Rembesan cecair ke dalam tekak (postnatal drip syndrome)
  • Tekanan
  • Ubat yang dipanggil ACE inhibitors (Penghalang Enzim Penukar Angiotensin) yang digunakan untuk mengawal tekanan darah tinggi.

Bila anda perlu berjumpa doktor?

  • Batuk yang mengeluarkan darah
  • Baru pulang dari perjalanan luar negara
  • Batuk berterusan lebih daripada dua minggu
  • Semput / sesak nafas, sakit dada
  • Demam yang berpanjangan
  • Mengandung
  • Bintik / tompokan darah di bawah kulit (petechiae)
  • Sakit atau bengkak pada sendi (tulang-temulang)
  • Keluar lendir dan luka pada bahagian kemaluan

Langkah-langkah Pencegahan :

  • Amalkan tabiat kebersihan yang baik
  • Minum banyak air
  • Tangani tekanan dengan baik
  • Elakkan berada berhampiran dengan orang yang terkena batuk dan selesema
  • Jangan merokok dan elakkan terdedah kepada asap rokok
  • Dapatkan suntikan influenza bila diperlukan
  • Dapatkan rawatan yang sewajarnya sekiranya anda menghidap asma dan penyakit paru-paru (COPD)
sumber: http://www.myhealth.gov.my
TESTIMONI SAYA:

Anak pertama saya sering mengalami batuk tak kira cuaca. Kadang kala tengah musim panas pun beliau boleh batuk-batuk..Di sebabkan saya tak nak selalu sangat memberikannya ubat batuk maka saya cuba gantikan Omega Guard Shaklee dengan cara sebiji sehari selang 2 hari sekali..Pada mulanya tidak menampakkan kesan tetapi setelah sebulan lebih konsisten mengamalkan Omega Guard Alhamdulillah sekarang dah jarang dengar dia batuk-batuk. If not dulu selalu sangat batuk lagi-lagi bila minum air ais, makan aiskrim, duduk dalam bilik ber aircond.. 
Omega Guard ini membantu memanaskan dada kita dari dalam yang mana ia membantu mencairkan kahak. Pabila kahak sudah tiada di dalam badan Insyallah batuk juga akan hilang. Punca berkahak adalah di sebabkan oleh sistem pernafasan yang terganggu dan akhirnya di jangkiti kuman. 
OMEGA GUARD SHAKLEE
RETAIL PRICE : RM136
90 CAPSULES 
TESTIMONI PENGGUNA
Jadi bagi anda yang sering mengalami masalah batuk boleh lah mencuba Omega Guard Shaklee ini. Namun begitu ia bukan lah bertujuan merawat kerana semua vitamin Shaklee adalah merupakan makanan tambahan yang mana membantu manusia mendapatkan nutrisi yang lengkap yang di perlukan oleh tubuh yang sihat. Jika anda mempunyai budget lebih boleh lah add on NUTRIFERON bagi menguatkan antibodi badan anda. Ia sangat sesuai di amalkan untuk kegunaan keluarga.

————————

Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut:
☻ SID Bazlia Amoza – 866183
✆ sms/whatApp : 019-2003947
✉ pm Inbox FB : http://on.fb.me/GUrNgp
✉ Email : ailzab@yahoo.com
SAYA ADALAH WAKIL SAH SHAKLEE ANDA CASH ON DELIVERY SHAH ALAM & SEKITARNYA, SERTA MEMBUAT PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA MENGGUNAKAN KHIDMAT POSLAJU PADA KADAR FLAT RATE RM10 (SEMENANJUNG) & RM20 ( SABAH & SARAWAK)
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Mengatasi Masalah Kerap Batuk Dengan Shaklee

Batuk yang terlalu kerap tidak boleh di pandang ringan kerana jika ia berlanjutan tanpa di bawa periksa takut bakal mengundang kepada pelbagai masalah seperti contoh tanda-tanda penyakit tibi dan mungkin menyebabkan pelbagai masalah lagi..Sebab tu sekiranya anda mendapati diri anda, famiy anda, rakan anda atau anak-anak anda kerap batuk bawa lah mereka segera berjumpa dengan doktor bagi mendapatkan pengesahan.
Info Mengenai Batuk

Batuk adalah tindakbalas semulajadi untuk menyingkirkan bendasing dan kuman di mana ia dapat membantu menghalang salur pernafasan daripada terkena sebarang jangkitan dan memasuki paru-paru yang boleh menyebabkan penyakit yang serius seperti radang paru-paru (pneumonia). Tindakbalas ini akan menghasilkan lendir atau kahak.

Beberapa punca/sebab batuk adalah:

  • Penyakit yang berkaitan dengan virus seperti selesema, influenza
  • Jangkitan pada salur pernafasan (bronchitis, sinusitis) atau paru-paru (pneumonia, tuberculosis)
  • Alahan
  • Asma
  • Merokok
  • Penyakit paru-paru seperti chronic obstructive pulmonary disease (COPD)
  • Terdedah kepada habuk, asap dan bahan kimia di tempat kerja
  • Asid dari perut naik semula ke esofagus, yang dipanggil gastroesophageal reflux disease (GERD)
  • Rembesan cecair ke dalam tekak (postnatal drip syndrome)
  • Tekanan
  • Ubat yang dipanggil ACE inhibitors (Penghalang Enzim Penukar Angiotensin) yang digunakan untuk mengawal tekanan darah tinggi.

Bila anda perlu berjumpa doktor?

  • Batuk yang mengeluarkan darah
  • Baru pulang dari perjalanan luar negara
  • Batuk berterusan lebih daripada dua minggu
  • Semput / sesak nafas, sakit dada
  • Demam yang berpanjangan
  • Mengandung
  • Bintik / tompokan darah di bawah kulit (petechiae)
  • Sakit atau bengkak pada sendi (tulang-temulang)
  • Keluar lendir dan luka pada bahagian kemaluan

Langkah-langkah Pencegahan :

  • Amalkan tabiat kebersihan yang baik
  • Minum banyak air
  • Tangani tekanan dengan baik
  • Elakkan berada berhampiran dengan orang yang terkena batuk dan selesema
  • Jangan merokok dan elakkan terdedah kepada asap rokok
  • Dapatkan suntikan influenza bila diperlukan
  • Dapatkan rawatan yang sewajarnya sekiranya anda menghidap asma dan penyakit paru-paru (COPD)
sumber: http://www.myhealth.gov.my
TESTIMONI SAYA:

Anak pertama saya sering mengalami batuk tak kira cuaca. Kadang kala tengah musim panas pun beliau boleh batuk-batuk..Di sebabkan saya tak nak selalu sangat memberikannya ubat batuk maka saya cuba gantikan Omega Guard Shaklee dengan cara sebiji sehari selang 2 hari sekali..Pada mulanya tidak menampakkan kesan tetapi setelah sebulan lebih konsisten mengamalkan Omega Guard Alhamdulillah sekarang dah jarang dengar dia batuk-batuk. If not dulu selalu sangat batuk lagi-lagi bila minum air ais, makan aiskrim, duduk dalam bilik ber aircond.. 
Omega Guard ini membantu memanaskan dada kita dari dalam yang mana ia membantu mencairkan kahak. Pabila kahak sudah tiada di dalam badan Insyallah batuk juga akan hilang. Punca berkahak adalah di sebabkan oleh sistem pernafasan yang terganggu dan akhirnya di jangkiti kuman. 
OMEGA GUARD SHAKLEE
RETAIL PRICE : RM136
90 CAPSULES 
TESTIMONI PENGGUNA
Jadi bagi anda yang sering mengalami masalah batuk boleh lah mencuba Omega Guard Shaklee ini. Namun begitu ia bukan lah bertujuan merawat kerana semua vitamin Shaklee adalah merupakan makanan tambahan yang mana membantu manusia mendapatkan nutrisi yang lengkap yang di perlukan oleh tubuh yang sihat. Jika anda mempunyai budget lebih boleh lah add on NUTRIFERON bagi menguatkan antibodi badan anda. Ia sangat sesuai di amalkan untuk kegunaan keluarga.

————————

Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut:
☻ SID Bazlia Amoza – 866183
✆ sms/whatApp : 019-2003947
✉ pm Inbox FB : http://on.fb.me/GUrNgp
✉ Email : ailzab@yahoo.com
SAYA ADALAH WAKIL SAH SHAKLEE ANDA CASH ON DELIVERY SHAH ALAM & SEKITARNYA, SERTA MEMBUAT PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA MENGGUNAKAN KHIDMAT POSLAJU PADA KADAR FLAT RATE RM10 (SEMENANJUNG) & RM20 ( SABAH & SARAWAK)
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Demam, Batuk, Selsema Dengan Shaklee

Selamat hujung berhujung minggu semua..Apa aktiviti anda hari ini dan esok? Bagi parents yang berkerja sudah semestinya hujung minggu adalah masa untuk bersama family yer tak…Saya juga mcm tu dulu sewaktu masih bekerja. Tapi sekarang hari-hari adalah hujung minggu bagi saya..kikiki…
Minggu ini saya berada di rumah MIL sebab ada wedding adik lelaki hubby. Oleh dek kerana cuaca yang agak panas anak2 dah mula demam..Bermula dengan Sofia di susuli pula Afrina..Alhamdullillah berkat cepat bertindak hari ini budak berdua tu dah pulih tapi masih perlu di pantau..maklum lah budak2 bila jumpa kawan-kawan mesti tak sedar diri…Anak-anak dah sihat sekarang turn mak diorang pulak untuk merasai beban kesakitan yang diorang rasa…Takpe nak ibu rela lagi pun tak sampai hati nak tengok budak2 mengerang kesakitan kan..
APA YANG SAYA AMALKAN?
Saya ni memang susah sikit nak bagi anak2 dengan ubat doktor kecuali dah tahap perlu kan pakar untuk advise..Tapi setakat demam biasa tu saya akan cuba berikan mereka Nutriferon, Meal Shakes & Chewable Vita C. Tapi di sebabkan nak balik kampung jadi saya tak bawak lah Meal Shakes tu so just bawa Nutriferon & Chew C.
Bukan saya nak against doktor tapi bagi saya selagi belum kritikal tak perlu kot nak bagi ubat yang hanya hilangkan sakit seketika dan datang lagi..Sebab tu saya cuba berikan Shaklee dulu. Dan Alhamdulillah sepanjang 3-4 hari mereka demam ni hanya 1-2 kali je saya bagi Paracetamol tu..
Nutriferon & Chew C ni pun sesuai untuk dewasa..cuma intake untuk chew C kena lebih sikit.  Malam tadi saya telan 2 Nutriferon & 4 biji vita C dan pagi ni Alhamdulillah kurang sikit walaupun belum 100% pulih.
Kenapa saya pilih NUTRIFERON tapi tak pilih Panadol atau ubat-ubatan lain kalau sakit? Ok jom baca sini:
  1. Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia-Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.
  2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*-Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*
  3. Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon-Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.
  4. Rumusan Berpaten Yang Eksklusif-NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.
  5. 40 tahun kajian-Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi.
Nutriferon ni umpama first aid kit untuk saya sekeluarga. Kemana saja pergi mesti ada simpanan dalam handbag. Saiz dia pun kecik je so senang sangat nak angkut kesana kemari. Lagipun ia selamat, semulajadi & berkesan. Bagaimana dengan pilihan anda?
————————

Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut:
☻ SID Bazlia Amoza – 866183
✆ sms/whatApp : 019-2003947
✉ pm Inbox FB : http://on.fb.me/GUrNgp
✉ Email : ailzab@yahoo.com
SAYA ADALAH WAKIL SAH SHAKLEE ANDA CASH ON DELIVERY SHAH ALAM & SEKITARNYA, SERTA MEMBUAT PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA MENGGUNAKAN KHIDMAT POSLAJU PADA KADAR FLAT RATE RM10 (SEMENANJUNG) & RM20 ( SABAH & SARAWAK)
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease