Promosi Shaklee May 2015

Best sangat bulan ni boleh borong Omega, Phytocol dan Vitalea for children… Dan bulan ni juga masa terbaik buat mereka yang ada masalah kolestrol, yang nak kurus, yang banyak lemak, yang nak kawal kadar kolestrol, ibubapa yang mempunyai anak lemah sistem imunisasi, kurang fokus, sering batuk, selsema, lemah dsb untuk miliki vitamin2 ini dengan harga PROMOSI

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Apa Kata Mereka Tentang Cinch Shake

bazliaamoza.com

Haa mcma mana agak2 rasa teruja tak rasa nak cuba Cinch Shake ni sendiri? Memang tersangat2 best. Ibu yang masih menyusukan baby pun sesuai amalkan Cinch Shake terutama yang nak kawal berat badan. Cinch ni salah satu cara untuk kita dapat kan sumber protein yang selamat, sihat dan semulajadi. 

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Perbezaan & Persamaan ESP & CINCH SHAKE

bazliaamoza.com shaklee shah alam

Agak2 korang keliru tak nak beli ESP atau pun Cinch Shake? Saya pasti ramai yang “confuse” terutamanya yang nak turun/kawal berat badan. Secara peribadi saya sukakan keduanya dan saya mengamalkan kedua-duanya utk penjagaan berat badan. 
Kenapa? Sebab masing2 ada kelebihannya. Biasalah kan setiap satu2 barang tu pasti ada lebih atau kurangnya kan so utk dapatkan hasil yang lebih optimum tak payah pening2 kepala amalkan sahaja kedua-duanya….tapi
BAJET?? Bagaimana pula bagi mereka yang menghadapi masalah kekangan kewangan? Ok bab pengurusan bajet ni saya biasanya serahkan sepenuhnya kepada customer. Ye lah saya faham tak semua berkemampuan nak spend sekali RM100-200 in one shot kan..tapi apapun sebenarnya ada jalan penyelesaiannya. Macam saya sendiri walaupun dah bergelar Shaklee Independent Distributor dan boleh beli dengan “harga ahli” namun saya tak sewenang-wenangnya berbelanja ikut suka hati. Saya akan beli vitamin mengikut keperluan. Contohnya sekarang tgh menyusukan baby so saya lebih tumpukan kepada SET PENYUSUAN..nak kurus bagai tu semua kemudian cerita…betul tak?? jangan lah sekali hadap semua nak..sabar sayang2 sekelian…Shaklee tak lari kemana pun….
Back kepada tajuk entri hari ini di dalam poster di bawah ini saya dah rumuskan apa perbezaan dan persamaan di antara ESP & Cinch Shake. Check it out…
www.bazliaamoza.com Shaklee Shah Alam Malaysia
Ok satu lagi..dah alang2 tengah promosi Cinch bulan ni memang amat berbaloi lah kalau korang grab cepat2..Tak rugi tapi MENJIMATKAN…Cinch memang TERBAIK buat mereka yang nak KURUS..mungkin berat anda tak turun banyak tapi cuba lihat perbezaan inci anda sebelum dan selepas mengambil Cinch..Saya turun 4kg uolss dalam masa 2 minggu je pun 🙂
.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Cinch Pilihan Tepat Buat Yang Berdiet

bazliaamoza.com shaklee shah alam
Ramai yang masih tersilap memilih menu ketika sedang dalam proses menurunkan berat badan. Ada tu pula yang sampai sanggup tak boleh sentuh nasi bertahun-tahun sebab takut gemuk walhal pakar kesihatan badan si Kevin pun mengatakan sebenarnya nasi bukanlah punca kepada masalah kegemukan.
Saya tahu ramai yang di luar sana sangat obses untuk kurus.  tak kira lah lelaki ke perempuan single ke married. Masa zaman saya kerja dulu pun group mak2 yang dah beranak pinak pun sibuk manjang  nak berdiet katanya nak kurus sebab dah gemuk tapi sayangnya ramai yang terlalu mudah “terpedaya” dengan iklan2 kurus dalam masa sehari, seminggu, sebulan, sapu sana sini, spray je hilang lemak eh macam2 lah…Saya tak pasti kesan kesemua produk tersebut sebab saya tak pernah mencuba dan saya takut untuk mencuba biarpun free. Sombong?? ehh dak aih…cuma saya risau akan kesan sampingannya je nanti ye lah kurus sekarang memang cun tapi lagi 30 tahun sakit sana sini siapa nak jawab tuuu…
Di pendekkan cerita…
Entri ini bukan lah bertujuan untuk memancing customer supaya membeli Shaklee ye..tidak sama sekali bairpun saya berniaga Shaklee. Tujuan saya lebih kepada info sharing mengenai produk2 yang selamat di ambil.
Shaklee lagi…dah kenapa asik Shaklee je?? Bagus sangat je produk2 Shaklee ni??
1st of all Shaklee adalah supplement aka vitamin tambahan. So dia bukan ubat, bukan penawar dan juga bukan penyembuh segala penyakit. Ia hanya vitamin semulajadi yang di hasilkan dengan bahan2 semulajadi tanpa palitan bahan kimia dan paling penting setiap produk yang di hasilkan ada ujian klinikal beribu2 kali serta Shaklee mempunyai makmalnya sendiri.

Jom kurus dengan PROTIN….Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan.
bazliaamoza.com shaklee shah alam
Kenapa saya syorkan CINCH ni? Ini kerana ia mengandungi:
  • Cinch adalah sumber protein yang mengandungi Leucine. Fungsi leucine ini adalah bantu hilangkan lemak tapi memelihara otot so lepas dah kurus takde lah badan tu lembik or menggeleber.
  • Cinch juga mengandungi protin, kalori yang lengkap (don’t worry ia tak menggemukkan), tinggi serat, vitamin dan mineral yang mana sangat lengkap buat mereka yang sedang berdiet ( diet2 pun jangan abaikan nutrisi yang sihat tau )
  • Cinch juga mempunyai kajian klinikal dalam penurunan berat badan. 
  • Paling best dan saya sangat suka kerana Cinch sesuai buat ibu  yang menyusukan anak malah ia salah satu milk booster saya 🙂
Setakat itu review mengenai Cinch. Saya sukakan flavor cafe latte dan coklat. Bancuh dengan sejuk wallah bestnye…pagi2 inilah minuman saya. Boleh buat alas perut sehingga ke lunch hour. I love Cinch and of course ESP too..
Jadi kenapa nak berdiet sakan sekat makan sana sini, dok amek pil kurus lah, baju kurus lah, spray lah eh macam2 yang tak pasti akan kesan jangka panjangnya?? Pilihan di tangan anda. Mungkin anda pilih dengan cara2 begitu tapi saya pilih berdiet dengan pengambilan suplemen yang sihat. Diet dapat badan pun semakin sihat bertenaga kulit pun nampak bermaya. Tak ke package tu biarpun bayar agak mahal sikit berbanding produk yang bukan2 tu??
.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Testimoni Berjaya Turunkan Berat Badan Dengan ESP

Dah masuk bulan ke-4 bagi tahun 2015…fuhh sekejap je kan…pejam celik pejam celik lagi beberapa hari je nak dekat bulan Ramadan lepas tu raya…hmm bercakap pasal raya ni pasti ramai yang dah plan awal2 nak buat baju raya kan…bagi yang wanita pulak biasanya dah start kawal makan ye lah nak nampak gojes time raya dengan baju raya baru gituew..so mcm mana nak kawal berat badan? ada yang akan hilang berat kaw-kaw punya time puasa nanti tapi jangan sampai jatuh sakit pulak ye..ada tu pula terpaksa control makan time berbuka dan sahur semata2 nak capai berat yang di impikan..tak salah nak turunkan berat badan malah lebih bagus jika berat badan anda belum lagi mencapai tahap BMI yang ideal.
Tapiiii…….jangan sampai menyiksa tubuh pulak ye..Bak kata Kevin pakar turunkan berat badan tu ” Nasi bukan penyebab kegemukan, org yang normal perlu mengambil kira-kira 3-5 kali hidangan nasi” haaa tu dia…habislah gemuk nanti sebab kena amalkan 3-5x makan nasi…tapi ada caranya dan ada kiraannya. Tapi saya bukan nak explain pasal itu cuma kat sini saya nak katakan jangan obses sangat nak kurus tanpa makan, skip breakfast, skip lunch, skip dinner, tak makan nasi itu tak boleh ini tak boleh…nak berdiet bagus tapi kena tahu apa yang tubuh kita perlukan dan tak perlu.
Berjaya turunkan 10kg dengan 4 tin ESP Shaklee??? 
bazlia amoza shaklee shah alam
Kan dan bagitahu sebelum2 ni..set penjagaan berat badan Shaklee memang terbukti berkesan cuma kadang kala kesannya agak lambat sikit berbanding ubat2 kurus lain…ye lah Shaklee bukan ubat kurus dan tak bubuh apa2 bahan kimia pun nak bagi pengguna cepat dpt kesannya…so jangan risau anda boleh kurus dengan sihat dan selamat.
ESP adalah merupakan sumber protein dari kacang soya yang mana ia di hasilkan tanpa sedikit pun di ubah genetiknya..maknanya khasiatnya masih kekal dari mula proses sehinggalah terjadinya ESP. ESP juga boleh membuatkan rasa kesan kekenyangan yang lebih lama kebiasaanya 4-6jam..so siapa yang ada gastrik kalau tak sempat nak sarapan pagi minum je ESP secawan sebelum keluar bekerja.
Siapa yang belum cuba ESP ni better korang cuba sekarang..rata-rata customer yang pada mulanya tak boleh pegi dengan rasa soya akhirnya tewas malah menjadi pengguna tegar ESP..saya ler tuuuu….kalau berminat nak beli ESP boleh contact saya ye:
.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Jom Detox Tubuh Anda Sebelum Terlewat !!

perut buncit
Mari DETOX badan kita
Siapa yang seumur hidup dia tak pernah ‘detox’ badan kini adalah merupakan masa terbaik untuk anda mencubanya. Harga bagi 2 vitamin hebat ini hanya bernilai RM160 sahaja dengan penggunaan hampir 2-3 bulan. Bersihkan dalaman diri anda dahulu barulah segala zat & nutrisi dari apa yang kita makan dapat di serap secara efisien oleh tubuh badan,
** Jika berminat boleh terus sms/whatsapp ke 019-2003947
Luv,

Bazlia Amoza
sms/whatsapp: 019-2003947
SID 866183

Alfalfa RAJA Kepada Segala Tumbuhan

alfalfa complex shaklee terabit berkualiti

Alfalfa ialah tumbuhan yang padat dengan segala jenis nutrien. Akar tunjangnya tumbuh sedalam enam meter bagi menyerap pelbagai nutrien dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, manakala daunnya pula mengumpulkan tahap klorofil yang tinggi melalui proses fotosintesis semula jadi.
Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Alfalfa Complex merupakan salah satu Formula Unik Shaklee yang mula dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.
Antara keistimewaan Alfalfa Complex:
  • Sumber alfalfa semula jadi
  • Tablet boleh dihancurkan dan dicampurkan ke dalam air mendidih untuk dijadikan minuman herba asli.
  • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang berisiko menghidap lupus eritematosus sistemik (SLE) hendaklah berbincang dengan doktor mereka sebelum mengambil produk ini. Jika anda hamil atau menyusukan anak, sila dapatkan nasihat daripada pakar penjagaan kesihatan profesional anda terlebih dahulu.



Luv,

Bazlia Amoza
sms/whatsapp: 019-2003947
SID 866183