Tips Mencerahkan Kulit

www.bazliaamoza.com Shaklee shah alam
Betul ke Shaklee boleh PUTIH kan kulit…
sEriOusLY?????
Err…sebenarnya Shaklee bukan produk ala2 pemutih ni yang biasanya ada bubuh benda2 yang boleh memutihkan aka bleach ke apa tah…Shaklee adalah vitamin semulajadi yang di hasilkan dari sumber2 semulajadi tanpa bahan kimia. Dan setiap produk yang di hasilkan mempunyai kajian klinikal yang di terbukti selamat dan berkesan untuk di gunakan oleh pengguna.
Bila bercakap pasal kulit cerah ni sebenarnya bila mana badan anda mendapat segala nutrisi yang di perlukan oleh fungsi tubuh maka ia membantu segala sel2 untuk hidup dengan sihat. Tahukah anda yang sebenarnya apabila terjadi masalah seperti kulit yang kusam atau kulit yang semakin menggelap itu adalah di sebabkan oleh sel badan anda telah rosak atau mati. Bila sel dah rosak atau mati dan tidak di perbaharui maka terjadilah masalah tersebut.
.
.
.
.
Percaya tak dengan hanya sebotol Vita C Shaklee adik manis ni boleh dapat kesan wajah yang mulus begini??
Nak tengok lagi kesan kulit yang semakin gebus dengan Shaklee??
.
.
.
.
.
www.bazliaamoza.com
Yang ini pula setelah konsisten mengamalkan ESP & Vitamin C menjadikan kulit wajah yang semakin bersih, cerah dan tak kusam lagi.


www.bazliaamoza.com Shaklee Shah Alam

Pengambilan Vitamin C dan ESP ketika hamil adalah sangat di galakkkan agar ibu yg sedang sarat itu mampu menjalani kehidupan harian dengan lebih sihat, bertenaga dan berjimat. Saya pun dah merasainya sendiri..selain B Complex & Vitalea, ESP & Vitamin C memang mengujakan. 2 vitamin ini saya terus amalkan sehingga sekarang di kala masih menyusukan baby dan bonusnya baby punya kulit agak cerah, lebih gebu dan tak sensitif (saya tidak over claimed mengatakan ia boleh memutihkan kulit ye) 

So…berdasarkan testimoni testimoni diatas itu tadi anda boleh nilai sendiri. Saya tidak memaksa anda untuk membeli tapi saya harap anda mampu membuat penilaian yang tepat. Kenapa perlu berhabis duit beli produk2 pemutih luaran di pasaran sedangkan terdapat vitamin semulajadi yang jauh lebih selamat dan berkesan?? 
Jika ingin membuat sebarang urusan belian boleh hubungi saya di 019-2003947 

Advertisements

Kelebihan Vitamin C Shaklee Berbanding Jenama Lain

Hai semua…lama saya tak mengupdate apa2 di blog kesayangan ini…tengah berpantang sambil menguruskan 2 lagi orang anak di bawah usia 5 tahun adalah antara perkara paling mencabar dalam hidup saya…Tapi setakat ini Alhamdulillah kakak2 baby Razin semuanya bagaikan memahami ibu mereka sedang dalam fasa “berpantang” cuma kadang2 je diorang buat hal dah nama budak2 kan layankan aje lah…

Vitamin C Shaklee Pilihan Ramai
Sementara baby tengah tido saya ambil kesempatan untuk update pasal vitamin C shaklee yang tengah HOT sekarang ni…tanya je pasal vitamin C semua kata vitamin C Sustained Release Shaklee best…tak caya cuba korang GOOGLE sat pasal vitamin C…hehehe
Kalau tanya saya pun memang jawapan saya pun sama mcm diorang jugak sebab hanya vitamin C SR Shaklee je yang ada mempunyai sifat pelepasan secara berperingkat (sustained release)…maknanya sekali telan vitamin C Shaklee ia akan di larutkan kedalam badan untuk di serap secara perlahan2…Di sebabkan vitamin C adalah merupakan vitamin larut air jadi ia mudah “termusnah” apabila sudah masuk kedalam badan. So dengan adanya teknologi pelepasan secara berperingkat yang macam Shaklee ciptakan ini maka khasiat vitamin C itu tadi akan kekal di dalam badan kita selama lebih kurang 5 jam yang mana ia di lepaskan secara berperingkat untuk penyerapan yang lebih optimum…haaa gituuewww…faham tak?? sebab itulah vitamin C Shaklee ini menjadi pilihan ramai…kalau cakap bab keberkesanan tu hmmm tak perlu nak di sangkal lagi lah…memang superb !!
Jika ada sebarang pertanyaan/konsultasi/pesanan produk Shaklee hubungi saya melalui:

SMS/Whatsapp : 019-2003947
Email : ailzab@yahoo.com
Penghantaran COD bagi kawasan sekitar Shah Alam, Kota Kemuning & Batu Pahat
Penghantaran dengan Poslaju ke seluruh negeri.

Kembalikan Seri Kulit Wajah Yang Kusam?

Adakah anda perasan kini kulit wajah anda semakin kusam dan tidak bermaya? Atau pernah kah anda di katakan lebih berusia dari umur sebenar anda? Bagi golongan wanita yang sentiasa menjaga dan mementingkan soal kecantikan luaran dan dalaman mereka pasti akan amat sensitif dengan perubahan yang terjadi kepada diri mereka terutamanya di bahagian wajah..betul tak kaum hawa sekalian?
Rawat Kulit Wajah Kusam
Adakah kulit wajah anda seperti gambar kanan atau kiri?
Ye lah nak cantik ni tak semestinya kena mekap 8 inci tebal baru nampak cantik..plastik tu namanya…tak yah mekap pun boleh cantik natural beauty gitew…lagi sihat dan lagi selamat yer tak? Jadi, apakah rawatan/ cara yang paling ideal bagi mendapatkan kulit wajah yang sihat dan bermaya ni?
Siapa setuju jika saya katakan untuk mendapatkan kulit yang sihat dan bermaya anda perlu betulkan  ia bermula dari dalaman yang sihat di samping penjagaan luaran? Bagi saya jika dalaman anda seperti sel badan yang sihat dan terjaga Insyallah ia akan membantu anda bagi mendapatkan kulit yang cantik selain sekaligus memperbaiki tahap kesihatan agar bertambah baik. Sebab itu lah saya memilih suplemen Shaklee berbanding ribuan jenama lain yang ada di pasaran kini. Nak tahu kenapa?
Ini kerana suplemen Shaklee telah lebih 50 tahun di hasilkan dan telah lebih 20 tahun berada di Malaysia. Tengok umur pun dah boleh agak kenapa ia antara suplemen yang mampu bertahan lama di pasaran. Selain itu, kesemua produk Shaklee mempunyai kajian klinikal terperinci yang di lakukan  dari masa ke semasa sebelum ia menemui pengguna..Dengan penghasilan tanpa palitan bahan kimia yang membahayakan tubuh badan ini menjadikan ia antara jenama yang selamat, berkesan, semulajadi & HALAL. 
Jadi apa yang boleh di amalkan bagi mendapatkan kulit wajah yang sihat dan tidak kusam?

Protein pertama yang di hasilkan Shaklee pada tahun 1961
Protein Shaklee masa kini yang sentiasa menjadi HOT SELLING – ESP
Cadangan saya buat mereka yang mengalami masalah kulit wajah kusam amalkan ESP Shaklee mulai sekarang. Ramai yang telah teruja dengan hasil yang didapati hasil dari mengamalkan ESP Shaklee ini. Dengan harga yang sangat berpatutan dan tahan lama ia bukan sahaja membuatkan kulit anda semakin glowing dan semakin cantik malah terdapat perlbagai lagi khasiat yang boleh di miliki antaranya :
  • Awet Muda – kerana kesemua 9 asid amino yang di perlukan tubuh mampu di miliki dari ESP
  • Stabilkan hormon – kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang mempunyai Isoflavones
  • Baik untuk prostat – genistein yang terdapat di dalam kacang soya terbukti berupaya mencegah serta menghalang merebaknya sel kanser. 
  • Pembekal tenaga – mampu membekalkan tenaga segera sehingga hampir 6-8 jam lamanya
  • Memperbaiki masalah pigmentasi
  • Membantu menguatkan memori
  • Milk Booster – bagi ibu yang menyusukan bayi mereka
Ini antara manfaat ESP secara ringkasnya. Untuk mendapatkan info yang lebih lengkap mengenai ESP Shaklee SILA KLIK DI SINI
Entry berkaitan KULIT KUSAM:

Hubungi saya Bazlia | 019-2003947 untuk sebarang pesanan Shaklee. 
Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning.
Email : ailzab@yahoo.com

7 Ramuan Terhebat Yang Hanya Ada Pada Shaklee Collagen Powder



Hubungi saya 019-2003947 | Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning.
Email : ailzab@yahoo.com

Promosi OKTOBER 2014 – Energizing Soy Protein (ESP)

PROMOSI OKT 2014 – Beli 6 PERCUMA 1
SMS/WHATSAPP : 019-2003947
Pengedar Shaklee Shah Alam
KENAPA ANDA PERLU PILIH SOYA JENAMA SHAKLEE??
Perbezaan ESP Shaklee

Kebanyakan soya jenama lain di pasaran menggunakan alkohol untuk membasuh soya sebelum diproses. Alkohol menyebabkan isoflovan didalam soya termusnah. Selain itu alkohol juga membentuk pencemaran bersilang dengan bahan kimia semasa penghasilan. Isoflovan penting dalam pencegahan kanser.
!! Berbeza dengan ESP shaklee. Soya Shaklee di basuh menggunakan air bagi mengekalkan isoflavanes, genistein dan daidzein mengekalkan keseluruhan kebaikan soya.
Jom lihat apa kegunaan 3 POINT PENTING ini:
  • Isoflavanes – sama fungsi seperti hormon wanita, merendah kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung. 
  • Genistein – Mengekang pertumbuhan kanser dan mengelakkan kanser dari merebak. Memusnahkan radikal bebas sebelum menukarkan DNA kepada kanser.Baik untuk pemulihan uterus, ovari, menapous dan pembesaran prostat. 
  • Diadzein – Anti tumor, pankreas, prostat, kolon, payudara, pangkal rahim, lemah pro-estrogen dan anti -estrogen berguna untuk wanita menopous
Basically ini adalah point-point penting kenapa ESP Shaklee adalah sumber protein TERBAIK yang patut anda amalkan..tak salah nak pilih soya ke, protein ke dari jenama lain tapi sebelum membuat pilihan cubalah anda bandingkan dengan apa yang Shaklee berikan ini…jika jenama anda ternyata lebih baik just proceed tiada paksaan….bagi saya pilihan saya tetap ESP Shaklee kerana saya dah rasa kesannya sejak 4 tahun yang lalu…
Hubungi saya 019-2003947 | Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning.
Email : ailzab@yahoo.com

Promosi Akan Tamat!!! Shaklee Collagen Powder

Hari ini adalah HARI TERAKHIR PROMOSI Shaklee Collagen Powder uolss…sehingga tepat jam 11.59pm malam ni anda layak untuk mendapatkan kolagen Shaklee dengan harga promosi..lepas tu harga kembali ke asal RM298 untuk sekotak/15 sachet. Jangan lengah2 lagi… kolagen Shaklee ni adalah antara kolagen terbaik kerana beberapa sebab berikut:
  • Pilih kolagen dari sumber ikan laut dalam kerana ia hampir sama dengan kolagen asal tubuh manusia —-> Shaklee √ checked
  • Pilihlah kolagen yang mempunyai saiz sekurang2nya 1000 dalton ke bawah untuk penyerapan unggul. Haa Shaklee Collagen adalah 1000 dalton tau! —-> Shaklee √ checked
  • Sebaiknya pilih di dalam bentuk makanan berbanding suntikan —-> Shaklee √ checked
  • Pastikan setiap Kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin. —-> Shaklee √ checked
  • Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan —-> Shaklee √ checked
INFO LANJUT KLIK DI SINI

Kelebihan Shaklee Collagen Powder
Kajian Klinikal Shaklee Collagen Powder
Collagen & Vivix Shaklee ternyata bagus untuk anti penuaan
Baca je ke…tak rasa rugi ke uols tak beli sekarang??? saya dah simpan stok siap2..sebab harga time promo ni jauh bezanya ..saya yang distributor pun simpan untuk diri sendiri bila ada promosi…bagaimana pula dengan anda?? jangan tunggu2 lagi…mungkin anda pengamal kolagen dari jenama lain tapi since dah ada info ni apa kata cuba bandingkan kolagen anda dengan Shaklee collagen powder?? apa yang saya share kan dia atas adalah berdasarkan kajian terperinci serta ujian klinikal yang di buat oleh Shaklee serta di published. 
Kepada yang berminat boleh hubungi saya seperti nombor tertera di bawah ini.
Hubungi saya 019-2003947 | Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning.
Email : ailzab@yahoo.com

Tips & Petua Mudah Licinkan Kulit Muka Dengan Shaklee

Petua licin & cerahkan kulit muka dengan Shaklee
Kepada yang sering bertanya kepada saya cara-cara atau petua nak licinkan kulit wajah agar nampak tidak kusam, segar dan cerah anda boleh amalkan masker Vitamin C & Alfalfa Complex macam saya buat ni seminggu sekali atau 2 minggu sekali..
Caranya mudah sangat..larutkan Alfalfa Complex bersama Vitamin C Shaklee yang glemer tu dengan sedikit air. Lepas tu sapukan keseluruh muka anda buat macam masker…tunggu dalam 10-15 minit atau hampir kering kemudian boleh terus buat sebagai skrub muka. ( jangan tunggu sampai kering baru nak buat skrub tau )…Skrub tu pun tak perlu lah kuat menyentalnya sebab kulit muka kita sensitif..skrub dalam seminit dua lepas tu boleh la cuci dengan air…jika ada toner Shaklee boleh la di sapukan kemuka setelah kulit muka kering…hasilnya….BEST!!
AMARAN!!
** petua ini tertakluk kepada konsultansi istimewa dari saya kepada customer saya. Jika anda ingin mencuba risiko perlu di tanggung sendiri. Sebaikknya sila dapatkan nasihat dari pengedar anda sebelum mencuba. (kerana ada sesetengah kulit muka alegik pada herba)


Hubungi saya Bazlia Amoza 019-2003947 – Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning.