Tips Mencerahkan Kulit

www.bazliaamoza.com Shaklee shah alam
Betul ke Shaklee boleh PUTIH kan kulit…
sEriOusLY?????
Err…sebenarnya Shaklee bukan produk ala2 pemutih ni yang biasanya ada bubuh benda2 yang boleh memutihkan aka bleach ke apa tah…Shaklee adalah vitamin semulajadi yang di hasilkan dari sumber2 semulajadi tanpa bahan kimia. Dan setiap produk yang di hasilkan mempunyai kajian klinikal yang di terbukti selamat dan berkesan untuk di gunakan oleh pengguna.
Bila bercakap pasal kulit cerah ni sebenarnya bila mana badan anda mendapat segala nutrisi yang di perlukan oleh fungsi tubuh maka ia membantu segala sel2 untuk hidup dengan sihat. Tahukah anda yang sebenarnya apabila terjadi masalah seperti kulit yang kusam atau kulit yang semakin menggelap itu adalah di sebabkan oleh sel badan anda telah rosak atau mati. Bila sel dah rosak atau mati dan tidak di perbaharui maka terjadilah masalah tersebut.
.
.
.
.
Percaya tak dengan hanya sebotol Vita C Shaklee adik manis ni boleh dapat kesan wajah yang mulus begini??
Nak tengok lagi kesan kulit yang semakin gebus dengan Shaklee??
.
.
.
.
.
www.bazliaamoza.com
Yang ini pula setelah konsisten mengamalkan ESP & Vitamin C menjadikan kulit wajah yang semakin bersih, cerah dan tak kusam lagi.


www.bazliaamoza.com Shaklee Shah Alam

Pengambilan Vitamin C dan ESP ketika hamil adalah sangat di galakkkan agar ibu yg sedang sarat itu mampu menjalani kehidupan harian dengan lebih sihat, bertenaga dan berjimat. Saya pun dah merasainya sendiri..selain B Complex & Vitalea, ESP & Vitamin C memang mengujakan. 2 vitamin ini saya terus amalkan sehingga sekarang di kala masih menyusukan baby dan bonusnya baby punya kulit agak cerah, lebih gebu dan tak sensitif (saya tidak over claimed mengatakan ia boleh memutihkan kulit ye) 

So…berdasarkan testimoni testimoni diatas itu tadi anda boleh nilai sendiri. Saya tidak memaksa anda untuk membeli tapi saya harap anda mampu membuat penilaian yang tepat. Kenapa perlu berhabis duit beli produk2 pemutih luaran di pasaran sedangkan terdapat vitamin semulajadi yang jauh lebih selamat dan berkesan?? 
Jika ingin membuat sebarang urusan belian boleh hubungi saya di 019-2003947 

Advertisements

Perbezaan & Persamaan ESP & CINCH SHAKE

bazliaamoza.com shaklee shah alam

Agak2 korang keliru tak nak beli ESP atau pun Cinch Shake? Saya pasti ramai yang “confuse” terutamanya yang nak turun/kawal berat badan. Secara peribadi saya sukakan keduanya dan saya mengamalkan kedua-duanya utk penjagaan berat badan. 
Kenapa? Sebab masing2 ada kelebihannya. Biasalah kan setiap satu2 barang tu pasti ada lebih atau kurangnya kan so utk dapatkan hasil yang lebih optimum tak payah pening2 kepala amalkan sahaja kedua-duanya….tapi
BAJET?? Bagaimana pula bagi mereka yang menghadapi masalah kekangan kewangan? Ok bab pengurusan bajet ni saya biasanya serahkan sepenuhnya kepada customer. Ye lah saya faham tak semua berkemampuan nak spend sekali RM100-200 in one shot kan..tapi apapun sebenarnya ada jalan penyelesaiannya. Macam saya sendiri walaupun dah bergelar Shaklee Independent Distributor dan boleh beli dengan “harga ahli” namun saya tak sewenang-wenangnya berbelanja ikut suka hati. Saya akan beli vitamin mengikut keperluan. Contohnya sekarang tgh menyusukan baby so saya lebih tumpukan kepada SET PENYUSUAN..nak kurus bagai tu semua kemudian cerita…betul tak?? jangan lah sekali hadap semua nak..sabar sayang2 sekelian…Shaklee tak lari kemana pun….
Back kepada tajuk entri hari ini di dalam poster di bawah ini saya dah rumuskan apa perbezaan dan persamaan di antara ESP & Cinch Shake. Check it out…
www.bazliaamoza.com Shaklee Shah Alam Malaysia
Ok satu lagi..dah alang2 tengah promosi Cinch bulan ni memang amat berbaloi lah kalau korang grab cepat2..Tak rugi tapi MENJIMATKAN…Cinch memang TERBAIK buat mereka yang nak KURUS..mungkin berat anda tak turun banyak tapi cuba lihat perbezaan inci anda sebelum dan selepas mengambil Cinch..Saya turun 4kg uolss dalam masa 2 minggu je pun 🙂
.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Testimoni Berjaya Turunkan Berat Badan Dengan ESP

Dah masuk bulan ke-4 bagi tahun 2015…fuhh sekejap je kan…pejam celik pejam celik lagi beberapa hari je nak dekat bulan Ramadan lepas tu raya…hmm bercakap pasal raya ni pasti ramai yang dah plan awal2 nak buat baju raya kan…bagi yang wanita pulak biasanya dah start kawal makan ye lah nak nampak gojes time raya dengan baju raya baru gituew..so mcm mana nak kawal berat badan? ada yang akan hilang berat kaw-kaw punya time puasa nanti tapi jangan sampai jatuh sakit pulak ye..ada tu pula terpaksa control makan time berbuka dan sahur semata2 nak capai berat yang di impikan..tak salah nak turunkan berat badan malah lebih bagus jika berat badan anda belum lagi mencapai tahap BMI yang ideal.
Tapiiii…….jangan sampai menyiksa tubuh pulak ye..Bak kata Kevin pakar turunkan berat badan tu ” Nasi bukan penyebab kegemukan, org yang normal perlu mengambil kira-kira 3-5 kali hidangan nasi” haaa tu dia…habislah gemuk nanti sebab kena amalkan 3-5x makan nasi…tapi ada caranya dan ada kiraannya. Tapi saya bukan nak explain pasal itu cuma kat sini saya nak katakan jangan obses sangat nak kurus tanpa makan, skip breakfast, skip lunch, skip dinner, tak makan nasi itu tak boleh ini tak boleh…nak berdiet bagus tapi kena tahu apa yang tubuh kita perlukan dan tak perlu.
Berjaya turunkan 10kg dengan 4 tin ESP Shaklee??? 
bazlia amoza shaklee shah alam
Kan dan bagitahu sebelum2 ni..set penjagaan berat badan Shaklee memang terbukti berkesan cuma kadang kala kesannya agak lambat sikit berbanding ubat2 kurus lain…ye lah Shaklee bukan ubat kurus dan tak bubuh apa2 bahan kimia pun nak bagi pengguna cepat dpt kesannya…so jangan risau anda boleh kurus dengan sihat dan selamat.
ESP adalah merupakan sumber protein dari kacang soya yang mana ia di hasilkan tanpa sedikit pun di ubah genetiknya..maknanya khasiatnya masih kekal dari mula proses sehinggalah terjadinya ESP. ESP juga boleh membuatkan rasa kesan kekenyangan yang lebih lama kebiasaanya 4-6jam..so siapa yang ada gastrik kalau tak sempat nak sarapan pagi minum je ESP secawan sebelum keluar bekerja.
Siapa yang belum cuba ESP ni better korang cuba sekarang..rata-rata customer yang pada mulanya tak boleh pegi dengan rasa soya akhirnya tewas malah menjadi pengguna tegar ESP..saya ler tuuuu….kalau berminat nak beli ESP boleh contact saya ye:
.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Borong ESP Shaklee Sebelum GST!!

Alhamdulillah bersyukur kita kerana hari ini masih di berikan kesempatan menikmati hari minggu bersama family. Mana yang kena bekerja tu jangan stress naa esok lepak puas2 dengan famili uols. Namun bagi saya hari Sabtu Ahad sama je macam hari-hari lain sebab saya adalah seorang surirumah..Bersyukur sangat2 kerana masih di berikan kesempatan untuk terus menjadi surirumah (psstt bukan suri rumah biasa tau saya suri rumah berpendapatan 4 angka dengan Shaklee..road to 5 figure income soon..Aamiin )

Dah sarapan pagi ke belum? Haa jangan SKIP sarapan pagi ye kerana sarapan pagi adalah hidangan terpenting bagi mereka yang ingin kekal sihat dan cantik menawan. So apa menu sarapan pagi anda hari ini? Pastikan ia simple, berkhasiat dan rendah kalori okey..Nak tahu sarapan pagi saya setiap hari? Ini menu yg sama setiap hari WAJIB minum.
shaklee shah alam bazliaamoza

PROMOSI ESP BERAKHIR HARI INI 28 Mac 2015 !!!!!

Jangan ketinggaln uols…lepas ni harga ESP kena kira GST tau….memang lah nak tak nak kena mengadap tapi selagi kita boleh cut cost why not grab harini sementara harga tengah promosi dan before GST…shopping kena be smart yer tak?? So apa lagi??? jomssss order sekarang 

Pengedar Shaklee Shah Alam Bazlia Amoza



Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Kesan Kerap Makan Mee Segera

Dulu time study & time bujang memang mee segera lah menu makan paling simple dan jimat. Ya Allah time tu memang tak pernah pun nak amek tahu apa padahnya untuk kesan jangka panjang..Alhamdulillah takde apa2..so sebelum terlambat baik cegah dahulu kan..kan…

Hmmm…daripada korang amalkan mee segera tu baiklah korang amalkan ESP pemberi tenaga segera yang sihat dan selamat ni haa…badan semakin sihat bonus semakin cantik…

Pengedar Shaklee Shah Alam

____________________________________________

Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Cara Paling Jimat Beli ESP Shaklee

Hari ni dah 18hb Mac ini bermakna tinggal 10 hari saja lagi promosi bulan Mac bakal berakhir…paling terkesan bermula 1st April harga semua vitamin akan termasuk 6% GST ( bukan saya suka2 up kan harga ye )..jadi agak2nya anda tahu tak kenapa kalau beli ESP bulan ini lebih jimat??? ye memang lepas ni nak tak nak kena jugak bayar harga GST tapi selagi boleh cuba kurang kan tak salah kita simpan stok sebotol dua kan…lagi pun setin ESP boleh tahan hampir 2 bulan so kalau anda ada 2 tin extra ini bermakna anda boleh jimat 6& selama 4 bulan…jimat tak jimat?
Bazlia Amoza Shaklee Shah Alam
Namun ini hanya pandangan saya..sebab saya pun lakukan perkara yang sama terutama vitamin2 asas seperti ESP, Meal Shakes, Vivix, Vitalea, Vitamin C, B Complex dan Omega Guard..simpan pun bukan lah sampai sealmari penuh..kikiki…saya simpan setakat sebotol dua je…
Semalam ada 2 orang customer saya yang berada di Perak Darul Ridzuan telah selamat memesan ESP mereka..masing2 grab promosi beli dua dapat 5% diskaun…katanya JIMAT SESANGAT….
Macamana dengan korang yang belum re-stok atau belum pernah cuba lagi ESP ni?? Jangan dengar desas desus berbaur negatif sebelum anda sendiri mencubanya..Rasa ESP tak boleh di terima tekak?? Ala standard lah..minuman kesihatan ada ke yang sesedap Fresh Orange or Pepsi ek?? Actually ada cara nak buat bagi air ESP anda tu jadi sedap sesedap-sedapnya..sampai kadang tu rasa nak minum banyak kali je dalam sehari..
Pendek kata jangan berani kondem kalau anda sendiri belum mencubanya…saya yakin sekali cuba pasti uols tak keruan kalau sehari tak minum secawan ESP selepas meihat hasil akibat konsisten mengamalkan ESP…

TESTIMONI……TESTIMONI….TESTIMONI

Jom saya belanja anda dengan beberapa TESTIMONI mereka yang telah JATUH CINTA DENGAN ESP:
ESP BANTU HILANGKAN STRETCHMARK, KURANG PROTEIN, MILK BOOSTER, HAMIL & BF, KENCING MANIS
Bazlia Amoza Shaklee Shah Alam
TESTIMONI ESP BUAT KULIT WAJAH BERSERI, PARUT MEMUDAR
Bazlia Amoza Shaklee Shah Alam
ESP BUAT PARUT PUDAR, PULIHKAN TUMIT KAKI MEREKAH, JAGA RAMBUT, BERTENAGA

Bazlia Amoza Shaklee Shah Alam
ESP BANTU ATASI GASTRIK, MAINTAIN BERAT BADAN

Bazlia Amoza Shaklee Shah Alam


Testimoni ni semua fresh dari oven tau…dan tidak sama sekali testimoni yang di ada-adakan..ini semua adalah mereka yang telah merasa sendiri KESAN DAN AKIBAT KONSISTEN MENGAMALKAN ESP SHAKLEE. Bak kata pepatah ” tak kenal maka tak cinta “

Kini tiba giliran anda pula untuk bercinta dengan ESP Shaklee..cubalah..ESP ni adalah merupakan sumber protein berasaskan kacang soya yang tinggi dengan khasiat sumber protein yang sangat2 di perlukan bagi sistem tubuh yang sihat ( makan utama sel yang sihat)

Jom order dengan saya sekarang !!

_____________________________________________________________

Bazlia Amoza | Shaklee Independent Distributor di Shah Alam, Bukit Bandaraya, Padang Jawa, Glenmarie, & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

7 Manfaat ESP Yang Anda Perlu Tahu

Helo..helo….hai semua…entri kali ini masih lagi berkisahkan ESP Shaklee yang “hot” tu..ye lah dalam sebulan hampir melebihi 100 tin orang beli takkan masih belum kategori ” hot item ” kan…For sure lah sebab ia semulajadi, selamat dan berkesan sebab tu orang ramai semakin mempercayai minuman soya non-gamo ini. Soya pilihan korang cemana??? 

-credit-

Antara 7 manfaat Utama ESP ialah:

  1. AWET MUDA – Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
  2. BAIK UNTUK HORMON – kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung. Tapi lelaki pun boleh ambil ESP don’t worry..
  3. BAIK UNTUK PROSTAT – Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti mengekang pertumbuhan dan merebaknya sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
  4. KULIT REMAJA – mampu meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian/ton kulit dan kepejalan otot, mempercepat kan penyembuhan luka dan mengurangkan dan memudarkan kesan parut.
  5. PEMBEKAL TENAGA – pembekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan/stress.
  6. MEMBAIKI PIGMENTASI – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  7. MEMBAIKI MEMORI – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.
Tak cukup ke 7 manfaat yang mampu di miliki jika anda KONSISTEN mengambil ESP Shaklee?? Ingat ye tubuh yang sihat adalah di sebabkan sel dalam tubuh yang sentiasa sihat dan sentiasa di gantikan dengan sel yang baru.
TESTIMONI ESP
Soya Shaklee atasi gastrik

awet muda dengan ESP

kulit cantik dengan ESP, bertenaga

Cukup lah kot 3 testimoni dalam entri. Nak lagi testimoni anda boleh korek2 dekat entri lama di blog saya ini. Kang tepek banyak2 kata over pulak kan….jom mulakan hidup anda dengan ESP Shaklee yang hanya berharga RM150 utk 850g penggunaan selama 1-3 bulan…mana nak dapat soya lain dengan harga murah mcm ni tambahan lagi ia tahan lama dan BERKESAN!!


Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com