Promosi Shaklee Bulan April 2015

Yeay..setiap bulan promosi yang Shaklee lakukan semakin BEST..bayangkan bulan ini sampai 5 jenis produk ada promosi…Best ke tak best tu??? Dah..dah…jom lupakan pasal GST kerana “harga” dari saya semestinya masih tidak melebihi harga di katalog ini ( KLIK )…pendek kata masih AFFORDABLE lah…
www.bazliaamoza.com
Haa tu dia item promosi di sepanjang bulan April ini..memang sangat sesuai buat yang ingin menjaga berat badan mahupun yang tgh turunkan berat badan tu. 
Oklah memandangkan saya ada kerja sekejap so saya stop kat sini dulu. nanti saya update lagi di entri lain untuk share kan dengan anda kebaikan setiap produk dalam promo list ini ye. Buat masa ni cuba klik link di bawah ini dahulu:

Till then…..
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Advertisements

Rahsia Penjagaan Hati Secara Semulajadi

————————————————————————–
SHAKLEE IS MY 1st CHOICE
~Shaklee Independent Distributor Id 866183~

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Rahsia Penjagaan Hati Secara Semulajadi

————————————————————————–
SHAKLEE IS MY 1st CHOICE
~Shaklee Independent Distributor Id 866183~

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Perokok & Bahaya & Vitamin

Selamat pagi….semoga Jumaat 5 Apr 2013 hari yg indah buat anda semua…insyallah…Hari ni sy nak share psl PEROKOK lak…Sejak WAHM ni rajin la sket google2 ni kan…terbaca lak artikel yg dipetik dari Malaysia kini Jun 2010…walaupun dah lapuk tapi info berguna ni…pada i la..uoll tak sure..


Ciuman perokok boleh membawa maut kepada kanak-kanak, kata seorang pakar kesihatan kanak-kanak.smoking rokok 291008 02Prof Robert Booy, pengarah penyelidikan di Pusat Imunisasi dan Penyelidikan Kebangsaan di The Children’s Hospital di Sydney, berkata ini kerana perokok berkemungkinan besar membawa sejenis bakteria berbahaya pada kerongkong mereka.

“Bakteria yang boleh menyebabkan kematian ini akan dipindahkan kepada kanak-kanak semasa mereka dibelai dan dicium.

“Perokok adalah pembawa kuman seperti meningococcus. Jadi, pelukan dan ciuman pada kanak-kanak, boleh menyebabkan kuman tersebar walaupun seseorang perokok itu merokok di luar rumah,” katanya seperti dipetik laporan Australian Associated Press.


Menurut laporan itu, seorang daripada 10 kanak-kanak yang terkena penyakit akibat jangkitan bakteria itu akan meninggal dunia.

– Bernama

Haa tu dia…seram tak…alhamdulillah my hubby dah insaf sebelum kahwin..Sy tahu tabiat merokok ni mmg susah nak dilupakan oleh pengemarnye…Tak tahu la apa yg bestnye kan…For those yg dah kahwin pk kan lah org tersayang anda…

Ade org tanye…ade tak vitamin untuk perokok kak…Nka berhenti merokok ni pokok pangkalnye terletak pada individu itu sendiri..

Antara cadangan vitamin yg boleh membantu mereka adalah:

  • Dtx complex – Detoksifikasi yang melindungi peparu, hati, otak, tisu. Fungsi mencuci.
  • Vitamin C – perokok akan kehilangan byk vitamin C dlm bdn mereka. Nikotin mempengaruhi metabolisme tubuh yang boleh menyebabkan tubuh kita tidak mampu untuk menyimpan vitamin C dengan baik.
  • Vivix – Mengimpak 4 mekanisma utama penuaan selular
  • Nutriferon – Merangsang sistem imun bdn perokok.
  • B Complex – Perlu dalam sistem selular enzim perokok yang telah rosak akaibat merokok.
  • Caratomax – Pemulihan membran mukosa. Perlindungan peparu
  • Alfalfa – Detoksifikasi yang melindungi peparu, hati, otak, tisu . Fungsi memcuci bhgn dlmn secara menyeluruh
credit : Mamafisya

For Order & Info:
Puan Lia [ID 866183]
Shaklee Independent Distributor di Shah Alam
019-2003947|ailzab@yahoo.com


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Perokok & Bahaya & Vitamin

Selamat pagi….semoga Jumaat 5 Apr 2013 hari yg indah buat anda semua…insyallah…Hari ni sy nak share psl PEROKOK lak…Sejak WAHM ni rajin la sket google2 ni kan…terbaca lak artikel yg dipetik dari Malaysia kini Jun 2010…walaupun dah lapuk tapi info berguna ni…pada i la..uoll tak sure..


Ciuman perokok boleh membawa maut kepada kanak-kanak, kata seorang pakar kesihatan kanak-kanak.smoking rokok 291008 02Prof Robert Booy, pengarah penyelidikan di Pusat Imunisasi dan Penyelidikan Kebangsaan di The Children’s Hospital di Sydney, berkata ini kerana perokok berkemungkinan besar membawa sejenis bakteria berbahaya pada kerongkong mereka.

“Bakteria yang boleh menyebabkan kematian ini akan dipindahkan kepada kanak-kanak semasa mereka dibelai dan dicium.

“Perokok adalah pembawa kuman seperti meningococcus. Jadi, pelukan dan ciuman pada kanak-kanak, boleh menyebabkan kuman tersebar walaupun seseorang perokok itu merokok di luar rumah,” katanya seperti dipetik laporan Australian Associated Press.


Menurut laporan itu, seorang daripada 10 kanak-kanak yang terkena penyakit akibat jangkitan bakteria itu akan meninggal dunia.

– Bernama

Haa tu dia…seram tak…alhamdulillah my hubby dah insaf sebelum kahwin..Sy tahu tabiat merokok ni mmg susah nak dilupakan oleh pengemarnye…Tak tahu la apa yg bestnye kan…For those yg dah kahwin pk kan lah org tersayang anda…

Ade org tanye…ade tak vitamin untuk perokok kak…Nka berhenti merokok ni pokok pangkalnye terletak pada individu itu sendiri..

Antara cadangan vitamin yg boleh membantu mereka adalah:

  • Dtx complex – Detoksifikasi yang melindungi peparu, hati, otak, tisu. Fungsi mencuci.
  • Vitamin C – perokok akan kehilangan byk vitamin C dlm bdn mereka. Nikotin mempengaruhi metabolisme tubuh yang boleh menyebabkan tubuh kita tidak mampu untuk menyimpan vitamin C dengan baik.
  • Vivix – Mengimpak 4 mekanisma utama penuaan selular
  • Nutriferon – Merangsang sistem imun bdn perokok.
  • B Complex – Perlu dalam sistem selular enzim perokok yang telah rosak akaibat merokok.
  • Caratomax – Pemulihan membran mukosa. Perlindungan peparu
  • Alfalfa – Detoksifikasi yang melindungi peparu, hati, otak, tisu . Fungsi memcuci bhgn dlmn secara menyeluruh
credit : Mamafisya
 
For Order & Info:
Puan Lia [ID 866183]
Shaklee Independent Distributor di Shah Alam
019-2003947|ailzab@yahoo.com


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Badan pun perlukan DETOX ye…jom ikut cara selamat DETOX with Shaklee

Morning uoll….entry kali ni saya nak kupas mengenai DETOX…Detox adalah membersihkan dan menyucikan badan dari dalam. Proses ini adalah penting untuk memastikan tubuh badan kita dapat menyerap vitamin yg kita ambil dengan lebih berkesan..Selain itu, if terlalu banyak sgt toksin dlm badan kite ni maka akan singgahlah antara penyakit2 berikut:
  • Sakit kepala yang kerap
  • PMS
  • Sakit sendi
  • Keletihan
  • Kulit melepuh
  • Pencernaan bermasalah
  • Halitosis (nafas berbau)
  • Jangkitan yang berulang-ulang
  • Kekurangan daya imun tubuh
Haaa…anda tergolong dlm group di atas??? Jika terasa or tepk yg anda lah org2 nya segeralah bertindak men”Detox” badan anda..Cemane?

Di Shaklee ada menawarkan vitamin yg boleh menbantu proses membersihkan badan anda daripada bahan kimia toksik, menjaga kesihatan hati, membersihkan kolon, membina mikroflora usus anda. 

DTX COMPLEX

Liver Aids Program by Shaklee..Ia mengandungi campuran herba unik yang membekalkan sokongan nutrisi utk fungsi hati yg optimum..Hati memainkan peranan yg banyak drpd fungsi normal metabolisme kepada detoksifikasi…

Namun, harus diingati bhw fungsi normal juga boleh terjejas akibat tekanan,kurang tidur,exposure too long terhadap toksin, minum alkohol,cara pemakanan uoll. 

DTX Complex Shaklee menyediakan sokongan untuk fungsi hati yang sihat. Produk ini mempunyai campuran proprietari yang terdiri daripada enam ramuan botani dengan antioksidan dan sifat-sifat yang meningkatkan aliran cecair hempedu, yang bergabung untuk melindungi dan merangsang keupayaan semula jadi badan bagi mengekalkan sel-sel hati yang sihat


WHO WILL BENEFIT FROM LIVER DTX COMPLEX?

  • Active adults who want to support normal liver function over a lifetime of potential exposure to environmental and dietary toxins
  • People whose lifestyle, dietary choices, or occupation may increase their exposure to certain toxic substances
WHY CHOOSE LIVER DTX COMPLEX?

  • Helps maintain normal bile flow 
  • Offers botanical ingredients to protect liver cells
  • Helps your body excrete toxic compounds


HERB-LAX

Ia direka untuk tindakan pembersihan untuk membantu proses semula jadi badan. Herb-Lax adalah gabungan 9 herba, termasuk daun Senna, yang telah digunakan untuk lebih daripada 3,000 tahun sebagai julap semulajadi.



Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kitla dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.


[TESTIMONIAL HERB LAX]

“Detox, Masalah sembelit, Perut Meragam…”
Sebenarnya sebelum saya mengenali shaklee saya seorang yang sangat sukar untuk membuang air besar. Adakalanya dua tiga hari baru saya membuang. Kesannya muka saya berjerawat termasuklah jerawat batu yang sangat besar, berkudis, senang demam dan migrain yang teruk. Setelah mengenali Shaklee saya mengambil beberapa supplement untuk membuang toksin iaitu Herb-lax untuk mencuci usus dan menyingkirkan semua toksin. Alhamdulillah memang berkesan”

Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksin. Herb-Lax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan fungsi usus.



GARLIC COMPLEX 

Membantu mengekalkan tekanan darah normal 

Kajian menunjukkan yang bawang putih berupaya meningkat kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normal serta tahap kolestrol apabila diambil sebagai sebahagian daripada diet harian yang sihat. 

Kajian makmal menunjukkan yang Allicin, sebatian yang terdapat di dalam bawang putih, mempunyai pelbagai manfaat termasuk dalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma lain bg:

  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolestrol.* 
  • Menggalakkan kesihatan kardiovaskular.* 
  • Memelihara tahap kesihatan mikro organisma penting.* 
  • Formulasi Shaklee yang unik.* 
  • Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary.*

Allicin adalah komponen utama aktif bawang putih dan diperlukan untuk banyak manfaat bawang putih.


ALFAFA COMPLEX

Alfalfa bukan saja as milk booster ye, malah adalah dikenali sebagai agen diuretik, pembersih badan dan penyahtoksik. Ia merangsang aliran hempedu, dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh. Ia juga membantu melindungi dari radiasi dan membantu mengawal bau badan

Alfalfa jg membantu dalam pencernaan, anti-radang, anti-artritis dan anti-bakteria. Ia membantu membantu dalam penyembuhan ulser, gout, sakit tumit, sakit perut, alahan dan pembaikan cakera tulang belakang (disc)

Ia juga mengawal tahap gula dalam darah dan membantu menurunkan paras kolesterol









Ha byk dah produk shaklee yg boleh membantu dlm proses detox…so keputusan ditangan anda..Sy hanya sekadar bersharing…Alfafa & herb-lax mmg pilihan sy…

credit :mamafaiz & mommy lyna

** Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

For Order & Info:
Puan Lia [ID 866183]
Shaklee Independent Distributor di Shah Alam
019-2003947|ailzab@yahoo.com

Badan pun perlukan DETOX ye…jom ikut cara selamat DETOX with Shaklee

Morning uoll….entry kali ni saya nak kupas mengenai DETOX…Detox adalah membersihkan dan menyucikan badan dari dalam. Proses ini adalah penting untuk memastikan tubuh badan kita dapat menyerap vitamin yg kita ambil dengan lebih berkesan..Selain itu, if terlalu banyak sgt toksin dlm badan kite ni maka akan singgahlah antara penyakit2 berikut:
  • Sakit kepala yang kerap
  • PMS
  • Sakit sendi
  • Keletihan
  • Kulit melepuh
  • Pencernaan bermasalah
  • Halitosis (nafas berbau)
  • Jangkitan yang berulang-ulang
  • Kekurangan daya imun tubuh
Haaa…anda tergolong dlm group di atas??? Jika terasa or tepk yg anda lah org2 nya segeralah bertindak men”Detox” badan anda..Cemane?

Di Shaklee ada menawarkan vitamin yg boleh menbantu proses membersihkan badan anda daripada bahan kimia toksik, menjaga kesihatan hati, membersihkan kolon, membina mikroflora usus anda. 

DTX COMPLEX

Liver Aids Program by Shaklee..Ia mengandungi campuran herba unik yang membekalkan sokongan nutrisi utk fungsi hati yg optimum..Hati memainkan peranan yg banyak drpd fungsi normal metabolisme kepada detoksifikasi…

Namun, harus diingati bhw fungsi normal juga boleh terjejas akibat tekanan,kurang tidur,exposure too long terhadap toksin, minum alkohol,cara pemakanan uoll. 

DTX Complex Shaklee menyediakan sokongan untuk fungsi hati yang sihat. Produk ini mempunyai campuran proprietari yang terdiri daripada enam ramuan botani dengan antioksidan dan sifat-sifat yang meningkatkan aliran cecair hempedu, yang bergabung untuk melindungi dan merangsang keupayaan semula jadi badan bagi mengekalkan sel-sel hati yang sihat


WHO WILL BENEFIT FROM LIVER DTX COMPLEX?

  • Active adults who want to support normal liver function over a lifetime of potential exposure to environmental and dietary toxins
  • People whose lifestyle, dietary choices, or occupation may increase their exposure to certain toxic substances
WHY CHOOSE LIVER DTX COMPLEX?

  • Helps maintain normal bile flow 
  • Offers botanical ingredients to protect liver cells
  • Helps your body excrete toxic compounds


HERB-LAX

Ia direka untuk tindakan pembersihan untuk membantu proses semula jadi badan. Herb-Lax adalah gabungan 9 herba, termasuk daun Senna, yang telah digunakan untuk lebih daripada 3,000 tahun sebagai julap semulajadi.



Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kitla dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.


[TESTIMONIAL HERB LAX]

“Detox, Masalah sembelit, Perut Meragam…”
Sebenarnya sebelum saya mengenali shaklee saya seorang yang sangat sukar untuk membuang air besar. Adakalanya dua tiga hari baru saya membuang. Kesannya muka saya berjerawat termasuklah jerawat batu yang sangat besar, berkudis, senang demam dan migrain yang teruk. Setelah mengenali Shaklee saya mengambil beberapa supplement untuk membuang toksin iaitu Herb-lax untuk mencuci usus dan menyingkirkan semua toksin. Alhamdulillah memang berkesan”

Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksin. Herb-Lax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan fungsi usus.



GARLIC COMPLEX 

Membantu mengekalkan tekanan darah normal 

Kajian menunjukkan yang bawang putih berupaya meningkat kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normal serta tahap kolestrol apabila diambil sebagai sebahagian daripada diet harian yang sihat. 

Kajian makmal menunjukkan yang Allicin, sebatian yang terdapat di dalam bawang putih, mempunyai pelbagai manfaat termasuk dalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma lain bg:

  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolestrol.* 
  • Menggalakkan kesihatan kardiovaskular.* 
  • Memelihara tahap kesihatan mikro organisma penting.* 
  • Formulasi Shaklee yang unik.* 
  • Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary.*

Allicin adalah komponen utama aktif bawang putih dan diperlukan untuk banyak manfaat bawang putih.


ALFAFA COMPLEX

Alfalfa bukan saja as milk booster ye, malah adalah dikenali sebagai agen diuretik, pembersih badan dan penyahtoksik. Ia merangsang aliran hempedu, dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh. Ia juga membantu melindungi dari radiasi dan membantu mengawal bau badan

Alfalfa jg membantu dalam pencernaan, anti-radang, anti-artritis dan anti-bakteria. Ia membantu membantu dalam penyembuhan ulser, gout, sakit tumit, sakit perut, alahan dan pembaikan cakera tulang belakang (disc)

Ia juga mengawal tahap gula dalam darah dan membantu menurunkan paras kolesterol









Ha byk dah produk shaklee yg boleh membantu dlm proses detox…so keputusan ditangan anda..Sy hanya sekadar bersharing…Alfafa & herb-lax mmg pilihan sy…

credit :mamafaiz & mommy lyna

** Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

For Order & Info:
Puan Lia [ID 866183]
Shaklee Independent Distributor di Shah Alam
019-2003947|ailzab@yahoo.com