Promosi April Ada 3 Hari Lagi !!

bazliaamoza.com shaklee shah alam

ITEM PROMOSI:

Korang-korang kalau nak order mana-mana produk promo untuk bulan April boleh hubungi saya di 019-2003947 ye..ada 3 hari saja lagi jangan ketinggalan !!!

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com
Advertisements

Promosi Shaklee Bulan April 2015

Yeay..setiap bulan promosi yang Shaklee lakukan semakin BEST..bayangkan bulan ini sampai 5 jenis produk ada promosi…Best ke tak best tu??? Dah..dah…jom lupakan pasal GST kerana “harga” dari saya semestinya masih tidak melebihi harga di katalog ini ( KLIK )…pendek kata masih AFFORDABLE lah…
www.bazliaamoza.com
Haa tu dia item promosi di sepanjang bulan April ini..memang sangat sesuai buat yang ingin menjaga berat badan mahupun yang tgh turunkan berat badan tu. 
Oklah memandangkan saya ada kerja sekejap so saya stop kat sini dulu. nanti saya update lagi di entri lain untuk share kan dengan anda kebaikan setiap produk dalam promo list ini ye. Buat masa ni cuba klik link di bawah ini dahulu:

Till then…..
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Set Bajet Diet & Kurus Shaklee

Semua pun nak cantik nak kurus nak slim nak kawal berat badan…tak kira lah perempuan ke mahupun lelaki…ada tu yang sanggup pergi ke mana2 body center untuk menjalani treatment nak kurus..ni bagi yang berduit lah..ada pulak tu yang suka terpengaruh dengan iklan2 dari seller yang selalu pampang gambar sebelum dan selepas mengamalkan satu2 jenis produk…AWAS! jangan mudah terpedaya dengan marketing strategy mereka…
Ok tak salah korang nak kurus nak letiuuup macamana sekali pun tapi nasihat saya jangan lah pilih cara yang salah sebagai contoh memilih pil kurus yang tidak di kenal pasti kandungannya samada selamat untuk kesan jangka panjang atau pun tidak.
Sebagai Shaklee Independent Distributor anda, saya sering mendapat sms/whatsapp/email dari mereka yang ingin kurus dan ingin mengawal berat badan tapi ramai antara mereka yang telah tersilap memilih produk..rata-rata mereka ini adalah golongan yang kebiasaannya nak hasil cepat…contoh makan dalam 3 hari dah turun 10kg…( ni contoh aje lah ye )…sayang2 semua..bahaya tau kalau ambil ubat-ubatan sembatangan tanpa memikirkan kesan panjang…yes u boleh selim melim now buat siapa tahu apa akan terjadi lagi 20, 30 tahun akan datang kan….
Dah tu cemana nak kurus ni??? itu tak boleh ini tak boleh….
Okey2..saya tak halang anda untuk memilih apa saja jenis ubat atau suplemen untuk kurus tapi lagi sekali saya ingatkan anda supaya jangan terlalu ghairah sangat nak slim tanpa membuat usul periksa terhadap jenama pilihan anda.
Kepada yang ingin membuang lemak2 atau ingin menurunkan berat badan dengan cara pengambilan suplemen anda mungkin boleh menganmalkan 3 jenis vitamin seperti yang saya sarankan di bawah ini. Ini kerana setiap satu jenis vitamin tersebut mempunyai FUNGSI KHUSUSNYA yang tersendiri.
  • Lecithin – ia membantu membakar lemak dalam badan dan bertindak membersihkan salur darah. 
  • Alfalfa Complex – membuang toksin dah membuang lemak yang di oecahkan oleh Lecithin tadi. 
  • Herb-Lax – fungsinya hampir sama dengan Alfalfa tadi tapi ia lebih power. Siapa yg ada masalah sembelit amat di galakkan mengambil Herb-Lax seminggu 1 atau 2 kali. 
Shah Alam, Shaklee, set diet

BONUSSSS….jika anda add on ESP sebagai sumber protein ketika sedang berdiet…

Kenapa Protein penting?
harga runtuh shaklee ESP
Ambillah protein sebelum bersarapan pagi dan pastikan JANGAN SKIP SARAPAN PAGI jika anda ingin kurus letiupp dan hotzz…ESP memberikan kesan kenyang yang lebih panjang jadi memang elok di ambil ketika sebelum sarapan dan lepas tu bersarapan lah tapi harus di ingatkan kawal nilai kalori makanan pilihan anda. 
____________________________________________
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Bahaya Masalah Penghadaman

Hi semua…pagi ini saya ingin berkongsi dengan anda semua info mengenai masalah penghadaman yang sering kali menjadi masalah utama kepada penyakit tanpa di sedari. Saya yakin ramai rakyat Malaysia di luar sana masih kurang info/ tidak terdedah dengan kepentingan penjagaan usus ini. Oleh itu jika anda rasa info ini PENTING bagi anda jom ikutinya sehingga habis..

FAKTA MENGGEMPARKAN!!!

• 90% PELBAGAI PENYAKIT ADALAH BERKAITAN DENGAN USUS YANG TIDAK BERSIH 
[KOLEJ PERUBATAN ENGLAND]

• 500,000 KEMATIAN DI SELURUH DUNIA ADALAH DISEBABKAN KANSER KOLON [THE STAR, 13 MEI 2004]

• 5 JUTA RAKYAT MALAYSIA MENGALAMI PELBAGAI MASALAH PENGHADAMAN SEPERTI KESAKITAN BAHAGIAN PERUT, KEMBUNG, SEMBELIT DAN LAIN-LAIN. USUS KOTOR, PUNCA PELBAGAI PENYAKIT!
-credit mamafaiz.com-

Usus yang kotor Punca Penyakit
Pic credit 
Masalah-masalah seperti perut buncit, kerap sendawa, buang angin, sakit perut, sukar buang air besar, sukar rasa lapar mengikut masa yang betul, atau pun akan mengalami cirit-birit beberapa jam selepas makan sering kali di kaitkan dengan masalah usus yang tersumbat atau masalah penghadaman. Jadi, AWAS!!…jangan ambil mudah ye.. 

BAGAIMANA ANDA BOLEH MENJAGA USUS ANDA?

Caranya mudah sahaja. Jika anda telah mengalami tanda-tanda yang saya sebutkan seperti di atas  tadi adalah merupakan langkah terbaik bagi anda untuk berjumpa dengan mana-mana pakar kesihatan bagi mengetahui status tahap kesihatan anda. Usus kita bukan sumbat dalam masa sehari dua tapi ia memakan masa agak panjang bergantung kepada jenis pemakanan dan cara hidup kita.

PENTING!!  
Salah satu faktor yang menyebabkan segala suplemen atau vitamin yang anda amalkan tidak berkesan adalah kerana usus anda yang kotor/tersumbat. Jadi anda perlu detoks utk dapatkan kesan yang di inginkan.


TIPS PENJAGAAN SISTEM PENGHADAMAN 
  1. Pastikan anda meminum air minima 3 liter sehari bagi mengelakkan badan anda mudah terhidrasi.
  2. Setiap kali makan sila kunyah dengan betul agar makanan yang anda makan tadi mudah di hadamkan di dalam perut.
  3. Perbanyakkan makanan yang berbentuk serat untuk membantu proses penghadaman 30-40grams sehari dan pastikan air pun cukup utk proses pembuangan air besar.
  4. Amalan berpuasa juga di kata menjadi salah satu cara untuk mencuci usus
  5. Pelbanyakkan makan sayur & buah-buahan serta amalkan cara hidup yang sihat.
Di bawah ini saya ada senaraikan antara beberapa jenis produk yang boleh membantu anda menyahtoksin dari tubuh badan dan membersihkan usus bagi mengatasi masalah penghadaman. Walau bagaimana pun sila berjumpa dengan doktor anda jika masalah di dapati terlalu serius. 

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/konsultasi/pesanan produk Shaklee:
Bazlia Amoza 
Pengedar Sah Shaklee ID 866183
SMS/Whatsapp : 019-2003947
Email : ailzab@yahoo.com
Penghantaran COD bagi kawasan sekitar Shah Alam, Kota Kemuning & Batu Pahat
Melalui POS MALAYSIA ke seluruh negeri. 


Kebaikan Produk Detox dalam Kesihatan

Detox merupakan proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui proses pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih maka barulah badan kita dapat menyerap segala nutrien pada tahap yang sgt optimum. So sebab itulah detox sangat penting sebelum mengambil apa-apa vitamin atau suplement agar tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum dan berkesan.


APA AKAN BERLAKU JIKA TUBUH TAK MAMPU MEMBUANG TOKSIN?

Ia boleh mengundang kepada kerosakkan & kemusnahan sel-sel tubuh badan dan akan bertambah teruk apabila DNA seseorang itu rosak kerana ini boleh mengundang menyakit kanser.

Oleh itu amalkan gaya hidup yang sihat seperti:

  • Hentikan pengambilan alkohol, rokok dan gula.
  • Kurangkan penggunaan bahan kimia seperti yang banyak terdapat dalam produk kosmetik, syampu, sabun, deodoran dsb
  • Jauhi stress kerana ia akan membebaskan hormon stress dalam badan yang menyebabkan‘adrenaline rush’.
APAKAH VITAMIN SHAKLEE YANG BOLEH MEMBANTU ANDA?
Herblax mencuci usus

Herb-lax is the most effective, gentle colon detox and cleanser . It contains 9 herbs and is recommended to take before going on your supplement program. …which helps to pull the toxins and poisons out of your system

Satu lagi alternatif adalah dengan ALFAFA COMPLEX. Alfafa Complex juga fungsinya hampir sama dengan herb-lax. Jika ibu menyusu anda di galakkan mengambil Alfafa Complex.

TESTIMONI SENDIRI
Saya mula menggunakan Herb-Lax setelah selesai tempoh 2 tahun menyusukan Qisya Sofia. Saya hanya amalkan seminggu sekali sahaja. Dan terbukti herb-lax memang membantu badan kita menjadi lebih ringan kerana segala kekotoron telah di sental. Bila rasa-rasa perut tu semakin kedepan maka segera lah telan Herb-Lax. Tapi bukan amalkan hari-hari ye..
Anda ingin dapatkan suplemen kesihatan semulajadi & HALAL ?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

Hubungi Bazlia Amoza | call/sms/whatsApp 019-2003947 | ailzab@yahoo.com
Wakil Shaklee di Seksyen 16  COD Area Shah Alam

Kebaikan Produk Detox dalam Kesihatan

Detox merupakan proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui proses pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih maka barulah badan kita dapat menyerap segala nutrien pada tahap yang sgt optimum. So sebab itulah detox sangat penting sebelum mengambil apa-apa vitamin atau suplement agar tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum dan berkesan.


APA AKAN BERLAKU JIKA TUBUH TAK MAMPU MEMBUANG TOKSIN?

Ia boleh mengundang kepada kerosakkan & kemusnahan sel-sel tubuh badan dan akan bertambah teruk apabila DNA seseorang itu rosak kerana ini boleh mengundang menyakit kanser.

Oleh itu amalkan gaya hidup yang sihat seperti:

  • Hentikan pengambilan alkohol, rokok dan gula.
  • Kurangkan penggunaan bahan kimia seperti yang banyak terdapat dalam produk kosmetik, syampu, sabun, deodoran dsb
  • Jauhi stress kerana ia akan membebaskan hormon stress dalam badan yang menyebabkan‘adrenaline rush’.
APAKAH VITAMIN SHAKLEE YANG BOLEH MEMBANTU ANDA?
Herblax mencuci usus

Herb-lax is the most effective, gentle colon detox and cleanser . It contains 9 herbs and is recommended to take before going on your supplement program. …which helps to pull the toxins and poisons out of your system

Satu lagi alternatif adalah dengan ALFAFA COMPLEX. Alfafa Complex juga fungsinya hampir sama dengan herb-lax. Jika ibu menyusu anda di galakkan mengambil Alfafa Complex.

TESTIMONI SENDIRI
Saya mula menggunakan Herb-Lax setelah selesai tempoh 2 tahun menyusukan Qisya Sofia. Saya hanya amalkan seminggu sekali sahaja. Dan terbukti herb-lax memang membantu badan kita menjadi lebih ringan kerana segala kekotoron telah di sental. Bila rasa-rasa perut tu semakin kedepan maka segera lah telan Herb-Lax. Tapi bukan amalkan hari-hari ye..
Anda ingin dapatkan suplemen kesihatan semulajadi & HALAL ?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

Hubungi Bazlia Amoza | call/sms/whatsApp 019-2003947 | ailzab@yahoo.com
Wakil Shaklee di Seksyen 16  COD Area Shah Alam

Masalah Hormon & Kulit Ketika Hamil

Masalah perubahan kulit ketika sedang hamil sering kali menjadi igauan kepada setiap wanita..Terdapat pelbagai jenis perubahan yang di alami oleh kaum2 ibu..Ada yang mengalami kegatalan, ada yg naik jerawat satu badan, ada yang mengalami pigmentasi yang sangat teruk di kawasan muka dan mcm2 lagi…Alhamdulillah semasa preggy utk kedua2 anak saya tidak mempunyai masalah kulit..Sebenarnya terjadinya perubahan2 seperti ini adalah berkait rapat dengan masalah hormon ketika hamil. Oleh itu ibu2 tak perlu risau kerana masalah ini Insyallah dapat di atasi bersama Shaklee..Ok jom kita tengok pengalamn Puan Salmeza dari Puchong:

Beliau mempunyai masalah ketika mengandung, hormon tak menentu dan jerawat naik mendadak malah kesan jerawat juga menjadi hitam dan kulit kering serta kusam. Akhirnya setelah mencuba  ESP, Vit C kulit beliau pulih malah makin bertambah flawless..Selain itu beliau juga mengamalkan HerbLax bg merawat buasir tapi akhirnya memberikan kesan positif kerana bukan sahaja buasir lenyap malah kulit makin bertambah bersih…
Alhamdulillah beliau telah pulih dari masalah yg di lalui ketika sedang mengandung..Itulah pengorbanan seorg ibu kan..Yang penting ibu tak perlu rasa stress & give up jika ditimpa masalah seperti ini..Berusahalah mencari jalan penyelesaian selagi terdaya…Ok jika anda berminat & mempunyai sebarang pertanyaan sila hubungi saya seperti berikut:
Puan Bazlia [ID 866183]
Shaklee Independent Distributor di Shah Alam
[COD Area Shah Alam & by POS to all over Malaysia & overseas]
019-2003947|ailzab@yahoo.com
FB: Bazlia Amoza
Page:AilzabBlogspotCom

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.