Apa Kata Mereka Tentang Cinch Shake

bazliaamoza.com

Haa mcma mana agak2 rasa teruja tak rasa nak cuba Cinch Shake ni sendiri? Memang tersangat2 best. Ibu yang masih menyusukan baby pun sesuai amalkan Cinch Shake terutama yang nak kawal berat badan. Cinch ni salah satu cara untuk kita dapat kan sumber protein yang selamat, sihat dan semulajadi. 

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Advertisements

Perbezaan & Persamaan ESP & CINCH SHAKE

bazliaamoza.com shaklee shah alam

Agak2 korang keliru tak nak beli ESP atau pun Cinch Shake? Saya pasti ramai yang “confuse” terutamanya yang nak turun/kawal berat badan. Secara peribadi saya sukakan keduanya dan saya mengamalkan kedua-duanya utk penjagaan berat badan. 
Kenapa? Sebab masing2 ada kelebihannya. Biasalah kan setiap satu2 barang tu pasti ada lebih atau kurangnya kan so utk dapatkan hasil yang lebih optimum tak payah pening2 kepala amalkan sahaja kedua-duanya….tapi
BAJET?? Bagaimana pula bagi mereka yang menghadapi masalah kekangan kewangan? Ok bab pengurusan bajet ni saya biasanya serahkan sepenuhnya kepada customer. Ye lah saya faham tak semua berkemampuan nak spend sekali RM100-200 in one shot kan..tapi apapun sebenarnya ada jalan penyelesaiannya. Macam saya sendiri walaupun dah bergelar Shaklee Independent Distributor dan boleh beli dengan “harga ahli” namun saya tak sewenang-wenangnya berbelanja ikut suka hati. Saya akan beli vitamin mengikut keperluan. Contohnya sekarang tgh menyusukan baby so saya lebih tumpukan kepada SET PENYUSUAN..nak kurus bagai tu semua kemudian cerita…betul tak?? jangan lah sekali hadap semua nak..sabar sayang2 sekelian…Shaklee tak lari kemana pun….
Back kepada tajuk entri hari ini di dalam poster di bawah ini saya dah rumuskan apa perbezaan dan persamaan di antara ESP & Cinch Shake. Check it out…
www.bazliaamoza.com Shaklee Shah Alam Malaysia
Ok satu lagi..dah alang2 tengah promosi Cinch bulan ni memang amat berbaloi lah kalau korang grab cepat2..Tak rugi tapi MENJIMATKAN…Cinch memang TERBAIK buat mereka yang nak KURUS..mungkin berat anda tak turun banyak tapi cuba lihat perbezaan inci anda sebelum dan selepas mengambil Cinch..Saya turun 4kg uolss dalam masa 2 minggu je pun 🙂
.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Cinch Pilihan Tepat Buat Yang Berdiet

bazliaamoza.com shaklee shah alam
Ramai yang masih tersilap memilih menu ketika sedang dalam proses menurunkan berat badan. Ada tu pula yang sampai sanggup tak boleh sentuh nasi bertahun-tahun sebab takut gemuk walhal pakar kesihatan badan si Kevin pun mengatakan sebenarnya nasi bukanlah punca kepada masalah kegemukan.
Saya tahu ramai yang di luar sana sangat obses untuk kurus.  tak kira lah lelaki ke perempuan single ke married. Masa zaman saya kerja dulu pun group mak2 yang dah beranak pinak pun sibuk manjang  nak berdiet katanya nak kurus sebab dah gemuk tapi sayangnya ramai yang terlalu mudah “terpedaya” dengan iklan2 kurus dalam masa sehari, seminggu, sebulan, sapu sana sini, spray je hilang lemak eh macam2 lah…Saya tak pasti kesan kesemua produk tersebut sebab saya tak pernah mencuba dan saya takut untuk mencuba biarpun free. Sombong?? ehh dak aih…cuma saya risau akan kesan sampingannya je nanti ye lah kurus sekarang memang cun tapi lagi 30 tahun sakit sana sini siapa nak jawab tuuu…
Di pendekkan cerita…
Entri ini bukan lah bertujuan untuk memancing customer supaya membeli Shaklee ye..tidak sama sekali bairpun saya berniaga Shaklee. Tujuan saya lebih kepada info sharing mengenai produk2 yang selamat di ambil.
Shaklee lagi…dah kenapa asik Shaklee je?? Bagus sangat je produk2 Shaklee ni??
1st of all Shaklee adalah supplement aka vitamin tambahan. So dia bukan ubat, bukan penawar dan juga bukan penyembuh segala penyakit. Ia hanya vitamin semulajadi yang di hasilkan dengan bahan2 semulajadi tanpa palitan bahan kimia dan paling penting setiap produk yang di hasilkan ada ujian klinikal beribu2 kali serta Shaklee mempunyai makmalnya sendiri.

Jom kurus dengan PROTIN….Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan.
bazliaamoza.com shaklee shah alam
Kenapa saya syorkan CINCH ni? Ini kerana ia mengandungi:
  • Cinch adalah sumber protein yang mengandungi Leucine. Fungsi leucine ini adalah bantu hilangkan lemak tapi memelihara otot so lepas dah kurus takde lah badan tu lembik or menggeleber.
  • Cinch juga mengandungi protin, kalori yang lengkap (don’t worry ia tak menggemukkan), tinggi serat, vitamin dan mineral yang mana sangat lengkap buat mereka yang sedang berdiet ( diet2 pun jangan abaikan nutrisi yang sihat tau )
  • Cinch juga mempunyai kajian klinikal dalam penurunan berat badan. 
  • Paling best dan saya sangat suka kerana Cinch sesuai buat ibu  yang menyusukan anak malah ia salah satu milk booster saya 🙂
Setakat itu review mengenai Cinch. Saya sukakan flavor cafe latte dan coklat. Bancuh dengan sejuk wallah bestnye…pagi2 inilah minuman saya. Boleh buat alas perut sehingga ke lunch hour. I love Cinch and of course ESP too..
Jadi kenapa nak berdiet sakan sekat makan sana sini, dok amek pil kurus lah, baju kurus lah, spray lah eh macam2 yang tak pasti akan kesan jangka panjangnya?? Pilihan di tangan anda. Mungkin anda pilih dengan cara2 begitu tapi saya pilih berdiet dengan pengambilan suplemen yang sihat. Diet dapat badan pun semakin sihat bertenaga kulit pun nampak bermaya. Tak ke package tu biarpun bayar agak mahal sikit berbanding produk yang bukan2 tu??
.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Promosi Shaklee Bulan April 2015

Yeay..setiap bulan promosi yang Shaklee lakukan semakin BEST..bayangkan bulan ini sampai 5 jenis produk ada promosi…Best ke tak best tu??? Dah..dah…jom lupakan pasal GST kerana “harga” dari saya semestinya masih tidak melebihi harga di katalog ini ( KLIK )…pendek kata masih AFFORDABLE lah…
www.bazliaamoza.com
Haa tu dia item promosi di sepanjang bulan April ini..memang sangat sesuai buat yang ingin menjaga berat badan mahupun yang tgh turunkan berat badan tu. 
Oklah memandangkan saya ada kerja sekejap so saya stop kat sini dulu. nanti saya update lagi di entri lain untuk share kan dengan anda kebaikan setiap produk dalam promo list ini ye. Buat masa ni cuba klik link di bawah ini dahulu:

Till then…..
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Diet Perlu Leucine. Bagaimana?

Assalamualaikum semua….selamat pagi uols…pagi ni saya nak share satu info penting terutama bagi mereka yang sedang atau ingin berdiet…adakah anda sudah mengambil LEUCINE?
diet perlu leucine

Dapatkan info lanjut mengenai LEUCINE disini KLIK

Luv,

Bazlia Amoza
sms/whatsapp: 019-2003947
SID 866183

Snek Paling Simple Untuk Rasa Kenyang Berpanjangan

Assalamualaikum….
Harini terlambat pulak update blog kesayangan hamba ni..baby Razin terlebih manja pulak hari ni mentang2 dah masuk hari ke 20 berat pun dah naik jadi 4.2kg…Alhamdulillah sihat anak ibu…
Ok lah harini saya just nak share menu tahan lapar saya sejak hari pertama berpantang…ye lah dalam pantang ni keje asik nak mengunyah aje kan..kalau di layankan nafsu ni haishhh memang kelaut lah BMI nanti…serammmm youu…
Gabungan 3 vitamin ini ternyata mampu memberikan kesan kenyang sehingga 6-8 jam..serius tak tipu…saya dah amalkan pun…tapi dalam masa sama kena lah pastikan anda tak skip makan sarapan. lunch & dinner…jangan pula hanya nak harapkan vitamin Shaklee je..lagipun pengambilan vitamin bukan sebagai pengganti makanan haa kena ingat tu…tapi bila dah ambil set ini jangan lah pula makan ikut selera sampai berkali2 tambah berpinggan-pinggan nasi.

Saya menggabungkan ketiga-tiga jenis vitamin ini bagi tujuan mengurangkan rasa lapar namun saya tetap makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang sedikit. Nanti tak makan takde pulak tenaga nak hasilkan susu badan yer tak..Saya campurkan Cinch Shakes kedalam bancuhan ESP & Meal Shakes saya bagi tujuan berpantang sambil berdiet. Dalam Cinch Shake ni ada Leucine yang mana ia membantu mengekalkan otot ketika berdiet jadi nanti takde lah otot kita menggeleber…
So apa lagi…selamat mencuba…
Jika ada sebarang pertanyaan/konsultasi/pesanan produk Shaklee hubungi saya melalui:

SMS/Whatsapp : 019-2003947
Email : ailzab@yahoo.com
Penghantaran COD bagi kawasan sekitar Shah Alam, Kota Kemuning & Batu Pahat
Penghantaran dengan Poslaju ke seluruh negeri.

Sarapan Pagi Menu Paling Simple Tapi Lengkap

Selamat berhujung minggu semua….di harapkan hari hujung minggu bukanlah hari untuk bermalas-malasan sepanjang hari atas katil sampai semua tinggal termasuk solat subuh, mandi, bersarapan dan sebagainya…NO..NO..NO…

Sarapan pagi saya hari ini di mulakan dengan secawan ESP bersama Cinch Shake flavor Cafe Latte. Ini je?? eh tak lah..ini sebagai alas perut dulu sebab kalau di biarkan perut terus berlapar nanti lama2 masuk angin sudahnya terus tak ceria sepanjang hujung minggu yer tak…minggu ni kami akan bersarapan pagi dengan sarapan orang kelantan..( first time nak cuba ni ). Sementara menunggu cik suami pegi mengambil makanan yang di order saya sempatlah update blog sat. ( nantikan full reviewnya nanti ye )
Cinch Shake dan ESP Shaklee utk DIET

Okay cukup sampai sini dulu. Ada masa saya update entri lain. Daaa….salam hujung minggu buat semua!!

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/konsultasi/pesanan produk Shaklee:
Bazlia Amoza 
Pengedar Sah Shaklee ID 866183
SMS/Whatsapp : 019-2003947
Email : ailzab@yahoo.com
Penghantaran COD bagi kawasan sekitar Shah Alam, Kota Kemuning & Batu Pahat
Melalui POS MALAYSIA ke seluruh negeri.