Tips Mencerahkan Kulit

www.bazliaamoza.com Shaklee shah alam
Betul ke Shaklee boleh PUTIH kan kulit…
sEriOusLY?????
Err…sebenarnya Shaklee bukan produk ala2 pemutih ni yang biasanya ada bubuh benda2 yang boleh memutihkan aka bleach ke apa tah…Shaklee adalah vitamin semulajadi yang di hasilkan dari sumber2 semulajadi tanpa bahan kimia. Dan setiap produk yang di hasilkan mempunyai kajian klinikal yang di terbukti selamat dan berkesan untuk di gunakan oleh pengguna.
Bila bercakap pasal kulit cerah ni sebenarnya bila mana badan anda mendapat segala nutrisi yang di perlukan oleh fungsi tubuh maka ia membantu segala sel2 untuk hidup dengan sihat. Tahukah anda yang sebenarnya apabila terjadi masalah seperti kulit yang kusam atau kulit yang semakin menggelap itu adalah di sebabkan oleh sel badan anda telah rosak atau mati. Bila sel dah rosak atau mati dan tidak di perbaharui maka terjadilah masalah tersebut.
.
.
.
.
Percaya tak dengan hanya sebotol Vita C Shaklee adik manis ni boleh dapat kesan wajah yang mulus begini??
Nak tengok lagi kesan kulit yang semakin gebus dengan Shaklee??
.
.
.
.
.
www.bazliaamoza.com
Yang ini pula setelah konsisten mengamalkan ESP & Vitamin C menjadikan kulit wajah yang semakin bersih, cerah dan tak kusam lagi.


www.bazliaamoza.com Shaklee Shah Alam

Pengambilan Vitamin C dan ESP ketika hamil adalah sangat di galakkkan agar ibu yg sedang sarat itu mampu menjalani kehidupan harian dengan lebih sihat, bertenaga dan berjimat. Saya pun dah merasainya sendiri..selain B Complex & Vitalea, ESP & Vitamin C memang mengujakan. 2 vitamin ini saya terus amalkan sehingga sekarang di kala masih menyusukan baby dan bonusnya baby punya kulit agak cerah, lebih gebu dan tak sensitif (saya tidak over claimed mengatakan ia boleh memutihkan kulit ye) 

So…berdasarkan testimoni testimoni diatas itu tadi anda boleh nilai sendiri. Saya tidak memaksa anda untuk membeli tapi saya harap anda mampu membuat penilaian yang tepat. Kenapa perlu berhabis duit beli produk2 pemutih luaran di pasaran sedangkan terdapat vitamin semulajadi yang jauh lebih selamat dan berkesan?? 
Jika ingin membuat sebarang urusan belian boleh hubungi saya di 019-2003947 

Advertisements

Anak Anda Mudah Selsema? Berhingus? Batuk? Demam? Jom atasi

shaklee shah alam set kanak-kanak
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Anda rasa anak anda mampu tak nak makan semua portion makanan kat atas tu dalam sehari?? atau adakah anda sendiri sebagai parents mampu nak menyediakan semua hidangan kat atas tu untuk memastikan anak anda dapat zat yang secukupnya??
.
.
.
.
.
.
Cara mudah dah ada kenapa perlu pening2 memikirkan lagi..tiru macam saya..saya berikan anak2 saya Vitalea & Chew Vita C untuk melengkapkan keperluan nutrisi mereka…eh jangan salah anggap lak ye…makan tetap kena makan..yang ini adalah “makanan tambahan” sebabnya iye lah kadang kita tak pasti apa yang anak kita makan tu adakah zatnya masih 100% ada pada makanan itu..kot2 lah kite terlebih suhu ketika memasak ke, cara penyedian yang salah ke dsb…
So saya pilih vitamin Shaklee untuk anak2 saya sebab ia semulajadi, terbukti berkesan dan selamat..Alhamdulillah anak2 pun suka malah dah jarang sangat terkena jangkitan penyakit contoh demam, selsema dan batuk…

Wakil Shaklee Shah Alam

Dapatkan vitamin untuk anak anda hari ini dari saya..harga special sebelum GST…calling2 cepat !!

____________________________________________

Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Kelebihan Vitamin C Shaklee Berbanding Jenama Lain

Hai semua…lama saya tak mengupdate apa2 di blog kesayangan ini…tengah berpantang sambil menguruskan 2 lagi orang anak di bawah usia 5 tahun adalah antara perkara paling mencabar dalam hidup saya…Tapi setakat ini Alhamdulillah kakak2 baby Razin semuanya bagaikan memahami ibu mereka sedang dalam fasa “berpantang” cuma kadang2 je diorang buat hal dah nama budak2 kan layankan aje lah…

Vitamin C Shaklee Pilihan Ramai
Sementara baby tengah tido saya ambil kesempatan untuk update pasal vitamin C shaklee yang tengah HOT sekarang ni…tanya je pasal vitamin C semua kata vitamin C Sustained Release Shaklee best…tak caya cuba korang GOOGLE sat pasal vitamin C…hehehe
Kalau tanya saya pun memang jawapan saya pun sama mcm diorang jugak sebab hanya vitamin C SR Shaklee je yang ada mempunyai sifat pelepasan secara berperingkat (sustained release)…maknanya sekali telan vitamin C Shaklee ia akan di larutkan kedalam badan untuk di serap secara perlahan2…Di sebabkan vitamin C adalah merupakan vitamin larut air jadi ia mudah “termusnah” apabila sudah masuk kedalam badan. So dengan adanya teknologi pelepasan secara berperingkat yang macam Shaklee ciptakan ini maka khasiat vitamin C itu tadi akan kekal di dalam badan kita selama lebih kurang 5 jam yang mana ia di lepaskan secara berperingkat untuk penyerapan yang lebih optimum…haaa gituuewww…faham tak?? sebab itulah vitamin C Shaklee ini menjadi pilihan ramai…kalau cakap bab keberkesanan tu hmmm tak perlu nak di sangkal lagi lah…memang superb !!
Jika ada sebarang pertanyaan/konsultasi/pesanan produk Shaklee hubungi saya melalui:

SMS/Whatsapp : 019-2003947
Email : ailzab@yahoo.com
Penghantaran COD bagi kawasan sekitar Shah Alam, Kota Kemuning & Batu Pahat
Penghantaran dengan Poslaju ke seluruh negeri.

Get your daily dose of Vitamin C from Shaklee’s Sustained Release Vita-C Plus!

Vitamin C adalah merupakan vitamin yang larut dalam air dan sebab itu ia mudah hilang seperti contoh melalui peluh. Oleh kerana itu lah badan kita ni sangat2 memerlukan vitamin C ini dan ia perlu di ganti setiap hari. 
Fungsi utama vitamin C dalam tubuh badan kita adalah antaranya untuk pertumbuhan, pemulihan kondisi tubuh serta menepis radikal bebas yang mana boleh menyebabkan kita tua sebelum usia. Vitamin C juga penting untuk antioksidan, membantu penyerapan zat besi dengan lebih optimum, menguatkan sistem imunisasi tubuh, mempercepatkan pembaikan luka, menjaga kesihatan tulang serta membekalkan kolagen pada tubuh ( untuk mereka yang pentingkan kecantikan)
Vitamin C terlaris di pasaran

Jadi jangan buang duit beli vitamin C yang tidak mempunyai rumusan Sustained Release seperti yang di hasilkan oleh saintis Shaklee. Bukan saya nak suruh atau nak burukkkan vitamin C jenama lain tapi seperti yang saya inform awal2 tadi vitamin C ini adalah merupakan jenis vitamin yang larut dalam air. So bila anda makan vitamin C dan ia tidak mempunyai sifat perlepasan berperingkat ini berkemungkinan badan anda mungkin tidak sempat untuk menyerap vitamin C yang anda makan akibat telah terlarut di dalam air sebelum sempat di perolehi oleh tubuh atau dlm erti kata lain membazir.
Sempena promosi bulan ini adalah merupakan masa terbaik untuk anda memiliki vitamin C Shaklee ini. Ia adalah merupakan satu-satunya Vitamin C yang mempunyai sistem perlepasan berperingkat (SUSTAINED RELEASE) yang mana fungsi ini mampu membuatkan tubuh kita kekal mendapatkan khasiat vitamin C dalam seharian. Fungsi ini hanya di miliki oleh Vitamin C Shaklee sahaja tau !!

Jika ada sebarang pertanyaan/konsultasi/pesanan produk Shaklee hubungi saya :

SMS/Whatsapp : 019-2003947
Email : ailzab@yahoo.com
Penghantaran COD bagi kawasan sekitar Shah Alam, Kota Kemuning & Batu Pahat
Penghantaran dengan Poslaju ke seluruh negeri.

Demam, Batuk, Selsema Dengan Shaklee

Selamat hujung berhujung minggu semua..Apa aktiviti anda hari ini dan esok? Bagi parents yang berkerja sudah semestinya hujung minggu adalah masa untuk bersama family yer tak…Saya juga mcm tu dulu sewaktu masih bekerja. Tapi sekarang hari-hari adalah hujung minggu bagi saya..kikiki…
Minggu ini saya berada di rumah MIL sebab ada wedding adik lelaki hubby. Oleh dek kerana cuaca yang agak panas anak2 dah mula demam..Bermula dengan Sofia di susuli pula Afrina..Alhamdullillah berkat cepat bertindak hari ini budak berdua tu dah pulih tapi masih perlu di pantau..maklum lah budak2 bila jumpa kawan-kawan mesti tak sedar diri…Anak-anak dah sihat sekarang turn mak diorang pulak untuk merasai beban kesakitan yang diorang rasa…Takpe nak ibu rela lagi pun tak sampai hati nak tengok budak2 mengerang kesakitan kan..
APA YANG SAYA AMALKAN?
Saya ni memang susah sikit nak bagi anak2 dengan ubat doktor kecuali dah tahap perlu kan pakar untuk advise..Tapi setakat demam biasa tu saya akan cuba berikan mereka Nutriferon, Meal Shakes & Chewable Vita C. Tapi di sebabkan nak balik kampung jadi saya tak bawak lah Meal Shakes tu so just bawa Nutriferon & Chew C.
Bukan saya nak against doktor tapi bagi saya selagi belum kritikal tak perlu kot nak bagi ubat yang hanya hilangkan sakit seketika dan datang lagi..Sebab tu saya cuba berikan Shaklee dulu. Dan Alhamdulillah sepanjang 3-4 hari mereka demam ni hanya 1-2 kali je saya bagi Paracetamol tu..
Nutriferon & Chew C ni pun sesuai untuk dewasa..cuma intake untuk chew C kena lebih sikit.  Malam tadi saya telan 2 Nutriferon & 4 biji vita C dan pagi ni Alhamdulillah kurang sikit walaupun belum 100% pulih.
Kenapa saya pilih NUTRIFERON tapi tak pilih Panadol atau ubat-ubatan lain kalau sakit? Ok jom baca sini:
  1. Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia-Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.
  2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*-Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*
  3. Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon-Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.
  4. Rumusan Berpaten Yang Eksklusif-NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.
  5. 40 tahun kajian-Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi.
Nutriferon ni umpama first aid kit untuk saya sekeluarga. Kemana saja pergi mesti ada simpanan dalam handbag. Saiz dia pun kecik je so senang sangat nak angkut kesana kemari. Lagipun ia selamat, semulajadi & berkesan. Bagaimana dengan pilihan anda?
————————

Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut:
☻ SID Bazlia Amoza – 866183
✆ sms/whatApp : 019-2003947
✉ pm Inbox FB : http://on.fb.me/GUrNgp
✉ Email : ailzab@yahoo.com
SAYA ADALAH WAKIL SAH SHAKLEE ANDA CASH ON DELIVERY SHAH ALAM & SEKITARNYA, SERTA MEMBUAT PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA MENGGUNAKAN KHIDMAT POSLAJU PADA KADAR FLAT RATE RM10 (SEMENANJUNG) & RM20 ( SABAH & SARAWAK)
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Bagaimana Shaklee Membantu Tonsil


Apakah Penyebab dan Gejala Tonsil

Tonsilitis boleh disebabkan oleh jangkitan virus ataupun jangkitan bakteria di dalam tekak. Jangkitan bakteria seperti streptococcus boleh menyebabkan tonsil bengkak dan bernanah. Jangkitan virus seperti Epstein Barr Virus, adenovirus atau measles boleh juga menyebabkan pembengkakan tonsil juga.

Antara Gejala Radang Tonsil

  • Sakit tekak yang kadang-kadang teruk 
  • Tidak boleh menelan atau sakit bila menelan
  • Kadang-kadang ada bengkak pada leher 
  • Mulut berbau busuk 
  • Berdengkur waktu tidur
  • Demam yang kadang-kadang sangat tinggi 
  • Sakit kepala dan sakit-sakit badan 
  • Suara garau atau hilang suara 

BAGAIMANA MERAWAT TONSIL?


Terdapat beberapa produk Shaklee yang boleh membantu anda meredakan Tonsil. Antaranya adalah:

  • Umur 1 hingga 3 tahun – amalkan pemberian mealshake (multivitamin dalam bentuk serbuk perisa vanilla) kepada kanak-kanak tersebut.
  • Umur 3 tahun dan keatas –  sebiji sehari berikan chewable vita c shaklee bagi mengukuhkan sistem imun. Juga boleh amalkan suku daripada sachet nutriferon sebagai imun booster. 
  • Dewasa – digalakkan mengambil nutriferon untuk meningkatkan ketahanan badan. Ambil 2 paket.
Anda ingin dapatkan suplemen kesihatan semulajadi & HALAL ?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

Hubungi Bazlia Amoza | call/sms/whatsApp 019-2003947 | ailzab@yahoo.com
Wakil Shaklee di Seksyen 16  COD Area Shah Alam

Bagaimana Shaklee Membantu Tonsil


Apakah Penyebab dan Gejala Tonsil

Tonsilitis boleh disebabkan oleh jangkitan virus ataupun jangkitan bakteria di dalam tekak. Jangkitan bakteria seperti streptococcus boleh menyebabkan tonsil bengkak dan bernanah. Jangkitan virus seperti Epstein Barr Virus, adenovirus atau measles boleh juga menyebabkan pembengkakan tonsil juga.

Antara Gejala Radang Tonsil

  • Sakit tekak yang kadang-kadang teruk 
  • Tidak boleh menelan atau sakit bila menelan
  • Kadang-kadang ada bengkak pada leher 
  • Mulut berbau busuk 
  • Berdengkur waktu tidur
  • Demam yang kadang-kadang sangat tinggi 
  • Sakit kepala dan sakit-sakit badan 
  • Suara garau atau hilang suara 

BAGAIMANA MERAWAT TONSIL?


Terdapat beberapa produk Shaklee yang boleh membantu anda meredakan Tonsil. Antaranya adalah:

  • Umur 1 hingga 3 tahun – amalkan pemberian mealshake (multivitamin dalam bentuk serbuk perisa vanilla) kepada kanak-kanak tersebut.
  • Umur 3 tahun dan keatas –  sebiji sehari berikan chewable vita c shaklee bagi mengukuhkan sistem imun. Juga boleh amalkan suku daripada sachet nutriferon sebagai imun booster. 
  • Dewasa – digalakkan mengambil nutriferon untuk meningkatkan ketahanan badan. Ambil 2 paket.
Anda ingin dapatkan suplemen kesihatan semulajadi & HALAL ?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

Hubungi Bazlia Amoza | call/sms/whatsApp 019-2003947 | ailzab@yahoo.com
Wakil Shaklee di Seksyen 16  COD Area Shah Alam