Anak Anda Mudah Selsema? Berhingus? Batuk? Demam? Jom atasi

shaklee shah alam set kanak-kanak
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Anda rasa anak anda mampu tak nak makan semua portion makanan kat atas tu dalam sehari?? atau adakah anda sendiri sebagai parents mampu nak menyediakan semua hidangan kat atas tu untuk memastikan anak anda dapat zat yang secukupnya??
.
.
.
.
.
.
Cara mudah dah ada kenapa perlu pening2 memikirkan lagi..tiru macam saya..saya berikan anak2 saya Vitalea & Chew Vita C untuk melengkapkan keperluan nutrisi mereka…eh jangan salah anggap lak ye…makan tetap kena makan..yang ini adalah “makanan tambahan” sebabnya iye lah kadang kita tak pasti apa yang anak kita makan tu adakah zatnya masih 100% ada pada makanan itu..kot2 lah kite terlebih suhu ketika memasak ke, cara penyedian yang salah ke dsb…
So saya pilih vitamin Shaklee untuk anak2 saya sebab ia semulajadi, terbukti berkesan dan selamat..Alhamdulillah anak2 pun suka malah dah jarang sangat terkena jangkitan penyakit contoh demam, selsema dan batuk…

Wakil Shaklee Shah Alam

Dapatkan vitamin untuk anak anda hari ini dari saya..harga special sebelum GST…calling2 cepat !!

____________________________________________

Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com
Advertisements

Kandungan Terhebat Nutriferon Shaklee

Selamat pagi semua…salam Jumaat buat semua dan semoga dengan berkat penghulu segala hari di harini memberikan sesuatu yang lebih baik dari hari2 sebelumnya. Jika siapa yang memang follow blog saya ini semalam ada menulis satu entri yang berkisarkan penemuan terhebat dalam bidang IMMUNOLOGI iaitu NUTRIFERON.. hari ini saya nak sharekan lagi bersama-sama anda kenapa Nutriferon ni best!!
Kajian terhebat selamat 40 tahun

Interferon buat julung kalinya di temui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan akhirnya Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya INTERFERON SEMULAJADI DI DUNIA yang di beri nama NUTRIFERON…haa so apa yang saya amalkan sekarang adalah penemuan terhebat memastikan sistem imun tubuh terjamin…kerlass lah hasil kajian Shaklee ni..bukan 2, 3 tahun punya kajian dan keluar pasaran..
Di hasilkan dari 4 esktrak tumbuhan semulajadi yang terbukti berkesan
Dr. Kojima telah berjaya menemui 4 esktrak tumbuhan iaitu:
  • BIJI LABU – merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh. Selain itu ia mampu menentang radikal bebas yang merupakan faktor penyebab kanser
  • PLANTAGO SEED – mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun badan.
  • JAPANESE HONEY SUCKLE FLOWER  – menentang pencerobohan virus dan kuman
  • BUNGA SAFFLOWER – menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman
Kandungan Nutriferon Shaklee terdiri daripada 4 ekstrak tumbuhan

 MANFAAT UTAMA NUTRIFERON yang perlu anda ketahui…

  1. Mengukuhkan Sistem Imun Tubuh dalam masa 3 hari
  2. Melawan kanser & tumor
  3. Melindungi dari Influenza 
  4. Meringankan stress & kelesuan
  5. Melambatkan proses penuaan
  6. Mengurangkan infeksi  & meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, mual, muntah
  7. Terbukti secara klinikal mampu mengurangkan simptom PMS akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan sewaktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomania & mood swing 🙂
Nutriferon adalah merupakan satu formula eksklusif dan telah di patenkan oleh Shaklee dan tidak boleh di jual di mana-mana kedai biasa. Ianya hanya boleh di jual oleh Shaklee serta Distributor yang sah. so kalau jumpa mana-mana kedai/klinik/farmasi yang jual Nutriferon tu perbuatan mereka adalah melanggar undang2 Shaklee. Boleh buat aduan kepada Shaklee Management. 
Di dalam bidang perubatan pula, suntikan interferon paling banyak di gunakan untuk merawat penyakit seperti Hepatitis, Kanser, Hidrophia (penyakit anjing gila), herpes, dan HIV serta lain-lain. Ini kerana ia telah terbukti bahawa interferon adalah sangat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai lagi jenis penyakit yang mudah di sebarkan melalui virus.
TIPS: Di sarankan di ambil bersama-sama Vitamin C Shaklee untuk mendapatkan kesan yang lebih Optimum

Apa itu Viral Fever @ Demam Virus?

Pernah tak uols dengar pasal viral fever ni? saya sebelum ini pernah dengar tapi tak berapa nak amek tahu sangat sebab ye lah manusia ni kan selagi takde kena mengena dengan diri sendiri memang jarang nak amek tahu…bila dah terkena baru nak amek kesah…time tu jugak baru kelam kabut..
Al kisahnya anak buah saya ( anak adik lelaki saya ) di jangkiti viral fever ni since 2 hari lepas anda now admitted di Ampang Putri sebab suhu badan yang terlampau tinggi. Jadi sebagai langkah berjaga-jaga doktor sarankan untuk monitor beliau di hospital sahaja. Now suhu dah turun buat still belum cecah 36′ means normal temp so that kena stay hospital sampai suhu stabil or back to normal.

Get well soon lil model Damia

VIRAL FEVER atau DEMAM VIRUS?
Ia adalah demam yang di sebabkan oleh jangkitan virus yang di kaitkan dengan ketinggian suhu badanKebiasaannya tubuh akan bertindak balas dengan virus tersebut, dan ia akan pulih dalam jangkamasa beberapa hari. Namun begitu ia amtlah bergantung kepada jenis virus yang menyerang..so jangan ambil remeh. 

Antara simptom2 viral fever ini adalah seperti kerap batuk, mata merah, sakit kepala, sakit sendi serta hidung berair. Ini hanya sekadar simptom2 biasa yang boleh dikenalpasti.

Punca utama kenapa demam ini terjadi kebiasaannya di kesan akibat daripada terdedah secara langsung kepada virus tersebut (jangkitan), melalui udara atau makanan dan minuman yang tercemar (elakkan makan di luar), ataupun mungkin di sebabkan oleh hubungan seksual dengan pembawa virus.

CARA MERAWAT
Meskipun demam ini tidak di anggap merbahaya, namun begitu jika di biarkan ia mungkin menyebabkan masalah lain. Oleh itu, tiada cara rawatan spesifik bagi penyakit ini kecuali segera berjumpa dengan doktor jika suhu badan terlalu tinggi..Jika demam, pastikan badan kita tidak terhidrat dan cukup air.

SUPLEMEN SHAKLEE

Sejak menggunakan vitamin Shaklee sebagai suplemen tambahan kepada diri saya dan keluarga kini rumah kami tidak lagi menyimpan panadol atau ubat tahan sakit. Kebiasaanya saya akan mengamalkan NUTRIFERON, AIR PERFORMANCE DRINK serta VITAMIN C.

Ketiga-tiga vitamin ini mampu meningkatkan daya tahan tubuh seseorang serta dapat memastikan tubuh tidak terhidrat/kurang air di kala demam/selsema.

NUTRIFERON- MENINGKATKAN ANTIBODI 
MINUMAN ELEKTROLIT PERFORMANCE DRINK 
KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE
DAPATKAN PRODUK SHAKLEE DENGAN KLIK ONLINE…semuanya di hujung jari anda!!

*******************************************
Jika anda ingin membuat sebarang pesanan sila hubungi saya seperti berikut: 
SID Bazlia Amoza – 866183 
No Tel : 019-2003947
Facebook: http://on.fb.me/GUrNgp
Email : ailzab@yahoo.com

SAYA ADALAH WAKIL SAH SHAKLEE ANDA CASH ON DELIVERY SHAH ALAM & SEKITARNYA, SERTA MEMBUAT PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA MENGGUNAKAN KHIDMAT POSLAJU PADA KADAR FLAT RATE RM10 (SEMENANJUNG) & RM20 ( SABAH & SARAWAK)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any diseases.