Promosi Shaklee May 2015

Best sangat bulan ni boleh borong Omega, Phytocol dan Vitalea for children… Dan bulan ni juga masa terbaik buat mereka yang ada masalah kolestrol, yang nak kurus, yang banyak lemak, yang nak kawal kadar kolestrol, ibubapa yang mempunyai anak lemah sistem imunisasi, kurang fokus, sering batuk, selsema, lemah dsb untuk miliki vitamin2 ini dengan harga PROMOSI

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Advertisements

Pengedar Shaklee Shah Alam, Selangor, Malaysia

bazliaamoza.com Shaklee Shah Alam Selangor

Jika anda tinggal ataupun bekerja di Shah Alam anda boleh dapatkan produk2 Shaklee dari saya. Saya merupakan Shaklee Independent Distributor anda bagi kawasan penghantaran ke seluruh Shah Alam serta kawasan2 sekitarnya.
Hubungi saya 019-2003947 jika ingin membuat pesanan dan konsultasi yang berterusan.

Jom Tukar Government Service Tax Kepada Get Shaklee Today (GST)

Dua hari lepas saya pergi membeli belah di sebuah pasaraya untuk stock up barang2 dapur yang dah habis (biasalah kan aktiviti famili setiap hujung bulan )..terkejut tau bila sana sini terpampang tanda harga warna kuning tulis SALE..Mungkin ini semua gara-gara GST dah semakin dekat so penjual pun ambil kesempatan buat promosi.. Ye lah mesti pengguna akan risau lepas ni semua harga naik jadi sebagai persedian mungkin akan ada yang berbelanja sehabis mungkin konon untuk jimat…tapi jangan lupa banyak lagi bulan nak hidup kan….so bagi saya no point spend berhabis-habisan sebelum GST…( mungkin dapat jimat sikit je lah tapi bagaimana nasib 3 bulan akan dtg )

Bagi saya ada baiknya juga kedatangan GST ni..ye lah bukan apa (bukan menyokong bukan membangkang)..kalau tak ada GST ni mungkin masih ramai yang akan kekal duduk di dalam zone selesa dengan gaji RM 2000, RM5000 sebulan yer tak…memang amat menguji kita tapi ini secara tak langsung akan menuntut kita berusaha lebih sikit dari biasa demi untuk memastikan gaji hakiki kita mampu menanggung kenaikan harga barangan.
Jadi apa perlu buat?? Kalau anda tanya saya jawapan saya carilah peluang untuk tambah pendapatan kita. Dengan cara apa?? Tak kira lah apa cara pun janji ia halal, tidak menyalahi undang2 dan tidak merugikan...( jangan main skim cepat kaya udah lah yer…no no no )

GST tetap akan berkuatkuasa bermula 1 April ini..so terima lah hakikat. Sekarang tanya diri anda perlu kita terus menerus blame sana sini menyalahkan apa yang akan terjadi atau kita cuba mencari peluang bagi menambahbaik taraf kehidupan kita?
Pilihan saya?? Saya memilih jana pendapatan dengan Shaklee. Shaklee bukan sahaja membayar CASH BONUS malah Shaklee juga menyediakan CAR BONUS dalam bentuk CASH serta FREE TRIP UMRAH/jalan2 oversea yang di taja sepenuhnya oleh Shaklee. 
.
.
.
.
.
.
.
Jom GET SHAKLEE TODAY !!! Membership hanya RM79.50 sahaja atau dapatkan FREE MEMBERSHIP dengan pembelian 200UV sahaja. Bisnes Shaklee memang BEST…anda buat anda dapat. ” HELP OTHERS TO HELP OTHERS “


Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Penjelajah Bertaraf Dunia & Kembara Berkuasa Bersama Shaklee

Fuhh…percaya tak Shaklee ni bukan sahaja merupakan nutrisi kesihatan yang di amalkan oleh mereka-mereka yang amat mementingkan kesihatan dan kecantikan malah ia juga turut menjadi pilihan mereka-mereka yang gemar mengembara..Bertaraf dunia pulak tu tau..

  • 1983  – Pendakian pertama rakyat Amerika ke Gunung Everest tanpa bekalan oksigen
  • 1986 – Pesawat voyager yang dipandu tanpa henti mengelilingi dunia, dipandu oleh Dick Rutan dan Jeana Yeager dan nutrisi Shaklee.
  • 1986  – Shaklee memperkasakan eksplorasi ke Kutub oleh Will Steger.
  • 1987 – Daedalus melakukan penerbangan dengan kuasa kayuhan manusia yang pertama menyeberangi Laut Aegean.
  • 1987 – Shaklee telah dipilih oleh Jacques Cousteau dan Cousteau Society sebagai pembekal produk pencuci bagi kegunaan di atas kapal penyelidikan mereka.
  • 1991 – Projek Biosphere 2  telah memilih produk pencuci rumah dan penjagaan diri jenama Shaklee untuk kegunaan projek ini.
  • 1993 – Angkasawan NASA menggunakan AstroAide (Performance Drink, Vitalizer) yang merupakan minuman penghidratan khas untuk para angkasawan Shuttle sebagai bekalan di angkasa lepas.

Jika anda masih tidak boleh menerima kehadiran atau masih tak yakin dengan keberkesanan vitamin2 Shaklee berdasarkan kajian dan ujian klinikal yang di kemukakan, rekod2 seperti di atas itu tadi telah menunjukkan bahawa Shaklee adalah sangat komited menghasilkan produk yang benar2 berkesan dan membantu manusia bagi mendapatkan nutrisi yang lengkap. Pengembara pun ambil Shaklee why not kita yang biasa2 ni amalkan Shaklee jugak kan?? 

Masih belum terlambat untuk anda mendapatkan produk Shaklee. Hubungi saya di 019-2003947 untuk info lanjut.

Shaklee is always SAFE, WORKS & GREEN !!

Luv,

Bazlia Amoza
SMS/whatsapp: 019-2003947
SID 866183
Kawasan Cash On Delivery (COD) sekitar Shah Alam
Pengeposan seluruh Malaysia

Life is Good

Morning semua!! Selamat hari Isnin..jangan ber Monday Blues okay…kat Johor semalam lagi dah naik kerja..semoga korang semua berkerja dalam situasi dan mood yang baik2 sahaja sampai lah ke waktu punch card nak balik…( teringat pulak zaman2 kerja kat LF Asia dulu2….bos memang best giler sampai terkenang hingga hari ini )
Buat WAHM macam saya ni takde istilah nak Monday blues sebab jadual waktu kerja saya adalah sangat flexibel..suri rumah sepenuh masa kan tapi bukan urus rumah n anak2 je sambil tu urus bisnes Shaklee yang menjadi sumber pendapatan saya sejak bergelar suri rumah…eh korang tak nak ke duduk rumah pun mampu jana RM2000 dan ke atas??? Apalah korang ni…rugi..peluang dah ada depan depan kenapa nak pilih bisnes yang “makan diri sendiri” tu semua kan…so jadilah insan yang bijak…jangan bazirkan masa buat sesuatu yang tidak mendatangkan hasil..macam Shaklee ni bagi saya lah ( sorry ye buat sesiapa yang tak berkenan dengan Shaklee ni ) sangat2 bersesuaian dengan kerjaya saya as WAHM….duduk di rumah tapi sambil berniaga..dah ramai dah yang buktikan kejayaan tak kira lah bisnes apa sekali pun….duduk rumah pun kini merupakan satu trend pekerjaan di Malaysia…( saya sentiasa berdoa agarkan pengalaman ini kekal sehingga anak2 dewasa )
Eh..melalut ke laut dah…ni lah orang kata waktu berpantang adalah masa untuk di layan seperti seorang sang puteri..heheh so apa lagi jom kita gunakan lah masa yang ada ni….krik…krik….
LIFE IS GOOD……
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/konsultasi/pesanan produk Shaklee:
SMS/Whatsapp : 019-2003947
Email : ailzab@yahoo.com
Penghantaran COD bagi kawasan sekitar Shah Alam, Kota Kemuning & Batu Pahat
Penghantaran dengan Poslaju ke seluruh negeri.

Senarai Lokasi Branch Shaklee Malaysia

Hi semua….apa kaba? Semalam saya dapat 2 panggilan bertanya kan mengenai lokasi Branch Shaklee sebab customer ni nak pegi walk-in beli sendiri jika ia berhampiran dengan mereka..biasalah ada sesetengah individu tu mereka lebih selesa walk-in berbanding beli online..takpe hak masing2 kan…
Untuk pengetahuan semua pembaca dan penggemar vitamin Shaklee, lokasi Branch @ cawangan Shaklee ( Office ) yang sah tidak berada di setiap negeri seperti di kebanyakkan bisnes MLM yang lain. Shaklee hanya memilih beberapa buah negeri sahaja sebagai wakil lokasi cawangan mereka. Sebab itu lah Shaklee mempunyai RAMAI WAKIL COD ( cash on delivery ) di sekitar Malaysia….secara logiknya kalau lah Shaklee dah letak di setiap negeri ada satu cawangan jadi tak perlu lah lagi Shaklee Independent Distributor lagi…haa betul tak??
Lagi satu syarat bisnes Shaklee adalah tak boleh buka cawangan sendiri atau stokis sendiri. Kalau nak buat bisnes kena buat secara online maknanya tak boleh ada kedai runcit jual Shaklee….kalau uols terjumpa klinik ke, farmasi ke yang jual Shaklee tu mereka dah langgar peraturan…so berhati-hatilah…
Memandangkan ramai lagi yang tak tahu lokasi cawangan Shaklee di Malaysia ini di sini saya sharekan kepada anda semua 7 lokasi Cawangan Shaklee Malaysia yang SAH
Shaklee Headquaters The Pinnacle Bandar Sunway
Shaklee Kuala Lumpur Branch
Shaklee Johor Branch
Shaklee Kelantan Branch
Shaklee Penang Branch 
Shaklee Perak Branch 
Shaklee Sabah Branch
Jika anda ingin kan produk-produk Shaklee secara Cash On Delivery (COD) & juga mendapatkan konsultansi secara PERCUMA mengenai TIPS & CARA PENGAMBILAN YANG TEPAT anda boleh terus hubungi mana-mana WAKIL SAH SHAKLEE KAMI untuk mendapatkan khidmat mereka KLIK PADA GAMBAR DI BAWAH
Hubungi saya 019-2003947 | Wakil Pengedar Shaklee Area Shah Alam bagi kawasan penghantaran Cash On Delivery (COD) sekitar Seksyen 7, Seksyen 8, Seksyen 9, SUK Selangor, Seksyen 15, Seksyen 16, Seksyen18, Seksyen 24, Padang Jawa, Kota Kemuning.
Email : ailzab@yahoo.com

Cara Mudah Atasi Masalah Sembelit Kanak-Kanak & Dewasa

Siapa sering kali mengalami masalah sembelit?? jaga2 tau..jangan di biarkan masalah sembelit anda tu begitu sahaja kerana jika berlanjutan ia boleh membawa kepada keadaan yang lebih merbahaya… ada ke orang sembelit langsung tak boleh membuang dalam seminggu??? eh memang ada…dulu masa saya kerja ada seorang hamba Allah ni masalah dia adalah sembelit..so hari2 dia kena minum air minuman Bliss yang dlm bottle brand Nestle tu untuk make sure dia tak sembelit..tapi even dia dah minum satu botol besar tu hari2 pun dia tetap sembelit  jugak tapi menurut beliau better dia amalkan hari2 supaya at least dalam seminggu tu dia boleh jugak membuang…sembelit juga menjadi salah satu faktor kenapa berat badan anda susah untuk turun..
Seseorang itu di katakan sembelit apabila ia tidak membuang selama 2 hari berturut2..Ada jugak orang salah anggap mengenai sembelit iaitu bila sembelit maksudnya najis yang keras dan perlu meneran untuk keluarkannya. Tahukah anda jika sering sembelit boleh menyebabkan beberapa simptom lain antaranya seperti bau mulut dan tubuh yang tidak menyenangkan, sukar menumpukan perhatian, mengantuk, malas, lesu kronik, artritis, hilang selera makan, sakit kepala dan masalah kulit….( haaa cuba check simptom2 ini pada diri anda tak…)

Kenapa jika di biarkan berlanjutan boleh membahayakan kesihatan badan..

Jika anda mengalami sembelit makanya segala nutrisi dari makanan berkhasiat yang anda makan sebenarnya tidak dapat di serap oleh tubuh dengan optimum..so maknanya makan makanan sihat tapi sia-sia…rugi tak?? 


Selain itu pengumpulan toksin dalam darah akibat sembelit menimbulkan beban organ hati untuk menjalankan proses detoksifikasi dengan berkesan..haa ini lah punca badan berlebihan toksik dan sekaligus meningkatkan paras molekul radikal bebas. Sementara najis yang mengeras menyebabkan ia mudah melekat pada dinding usus besar dan menyebabkan saluran usus tersumbat. Bila usus tersumbat inilah punca sebenar kenapa kebanyakkan vitamin yang anda makan tidak berfungsi dengan baik. 

Akibat sembelit:

  • menyebabkan pembentukan kanser usus besar. Ia dikaitkan juga dengan pembentukan diverticulosis (kantung terbentuk pada dinding kolon tanpa berlaku keradangan) dan apendiks mengalami keradangan.
  • sembelit juga boleh menyebabkan kanser di bahagian tubuh yang lain selain kanser kolon.
  • DNA tidak dapat berfungsi secara sempurna. Ia menyebabkan gangguan pembentukan pelbagai jenis enzim termasuk enzim detoksifikasi.
  • Detoksifkasi yang tidak cekap menyebabkan sel bersifat asid. Ia menyebabkan berlaku kekurangan oksigen di dalam sel di mana keadaan ini amat kondusif untuk pertumbuhan sel-sel kanser.
PUNCA SEMBELIT
Kebiasaanya punca utama sembelit adalah apabila seseorang itu sering melambatkan proses membuang air besar (suka menahan lattew). Kurang minum air dan mengambil makanan terlalu tinggi fiber juga boleh menyebabkan sembelit…jadi berpada2 lah bila ambil fiber tu ye….Selain itu mereka yang mengalami hipotiroidism juga mudah mengalami sembelit. ( kebiasaan pada yang obes)

BAGAIMANA ANDA BOLEH ATASI MASALAH SEMBELIT?
Suplemen Shaklee bagi masalah Sembelit
SMS/Whatsapp 019-2003947
Ini adalah cara saya yang saya amalkan untuk diri saya, suami dan anak saya..kanak2 lebih sesuai amalkan Meal Shakes sebab ia mengandungi Fiber yang penting untuk kanak-kanak. Alhamdulillah sejak mengamalkan Meal Shakes anak kedua saya si Qisya tu tiada lagi masalah sembelit. Untuk saya pula, Herb-Lax adalah penting bagi mencuci usus..Proses detox adalah sangat penting untuk pastikan tubuh badan kita mampu menyerap segala nutrien dgn cekap. Tapi since pregnant ni saya hanya amalkan Ostematrix sahaja dulu tiap2 malam ambil sebelum tidur dan Alhamdullillah setakat 30 minggu dah berlalu ni memang tiada langsung masalah sembelit ketika hamil..kalau tak dulu ingat lagi masa pertama kali pregnant siap kena bagi injection dan masuk ubat lagi…hoii..hoii…choiii

Semoga sedikit ilmu perkongsian ini mampu memberikan anda info yang berguna..lagi2 kanak-kanak..saya memang monitor waktu poo poo mereka..kalau 2 hari tak poo poo memang jadi panik di buatnya…
Jika ingin mendapatkan vitamin Shaklee boleh hubungi saya seperti di bawah ini ye…
Bazlia | Shaklee Independent Distributor | ID 866183 | COD Shah Alam | Contact me: 019-2003947 | Email: ailzab@yahoo.com