Vitamin Untuk Kanak-Kanak ( Multivitamin Lengkap )

Kebanyakan ibu bapa yang mempunyai anak bermasalah dengan selera makan/picky eater akan berasa risau mengenai tahap kesihatan anak mereka. Ini kerana anak-anak mereka terlalu cerewet bab memilih makanan. Amalan pemakanan diet yang sihat serta seimbang dalam pengambilan buah-buahan & sayuran, bahan tenusu rendah lemak, serat, mampu membekalkan sumber vitamin dan mineral yang lengkap kepada tumbesaran kanak-kanak. 
Pengambilan vitamin tambahan adalah merupakan langkah bijak bagi memastikan anak-anak anda tidak terus kekurangan vitamin dan mineral. Walaubagaimanapun, ia perlu di ambil dengan dos dan cara yang betul agar mampu memberikan nutrisi yang di perlukan oleh anak anda. 
ketahui keperluan vitamin anak anda
TETAPI………
Mencari vitamin tambahan yang TEPAT adalah perkara yang paling mencabar bagi ibu bapa. Ini kerana memandangkan label vitamin tidak melalui proses pengesahan dari Food and Drug Administration jadi kebarangkalian pengusaha2 makanan tambahan akan cuba mengambil kesempatan mengaburi mata ibu bapa dengan produk2 mereka dengan menyatakan info palsu di label produk mereka seperti ” vitamin lengkap ” walhal ia masih tidak mengandungi jumlah vitamin yang di perlukan oleh setiap kanak-kanak.
Cara terbaik mengetahui keperluan nutrisi anak anda adalah bawalah mereka berjumpa dengan pakar kesihatan kanak-kanak bagi mengetahui apakah keperluan anak anda.Ia penting terutamanya bagi kanak-kanak yang mengalami selain masalah selera makan. 
Vitamin tambahan pilihan saya

Saya memilih jenama Shaklee sebagai jenama untuk vitamin tambahan anak saya. Bukan tak nak support produk sunnah atau produk bumi tapi saya memilih Shaklee adalah berdasarkan prestasi jenama ini di dalam bidang suplemen tambahan. Yes, dengan usia di pasaran yang sudah melebihi 50 tahun sudah pasti ia menunjukkan bahawa jenama Shaklee adalah satu2nya jenama yang kukuh dan di percayai. Maybe ada juga jenama lain yang telah bertapak lama akan tetapi semua vitamin Shaklee mempunyai ribuan kajian dan laporan klinikal yang di lakukukan sebelum satu2 end produk tersebut keluar di pasaran.
Sebagai contoh Vita-Lea for Children ini. Masa zaman saya join Shaklee dulu in 2011 vitamin ini telah wujud di pasaran. Namun pengeluarannya di berhentikan seketika sebab apa??? Apa lagi sebab penambahbaikkan formula lah..itulah yang bestnya Shaklee ni..sentiasa membuat kajian terkini dan sentiasa perbaiki mutu produk mereka.
Vitamin Untuk Kanak-kanak – Vita-Lea For Children
Ia merupakan MULTIVITAMIN yang sesuai buat kanak-kanak. Vita-Lea for children ini menyediakan 100% keperluan harian yang di perkaya dengan sumber vitamin B, C, E, lengkap dengan kalsium, magnesium.
Formula Vita-Lea for Children yang baru ini juga lengkap dengan 400IU vitamin D yang sangat baik untuk tulang dan gigi yang kuat. Manakala 2500IU Vitamin A bagus untuk mata yang sihat. Formulanya juga turut di lengkapi dengan zat besi @ Iron untuk formulasi darah yang baik. Ia di datangkan dalam bentuk tablet yang boleh di hisap dan tidak mengandungi sebarang perasa dan pewarna tiruan. 
Vitamin Kanak-kanak
Perbandingan sumber vitamin Shaklee dengan beberapa jenama lain
Jadi..kenapa masih sanggup memberikan anak2 anda dengan vitamin yang belum pasti khasiatnya masih terjamin? Bukan over claimed ye sebab setiap vitamin Shaklee yg di hasilkan perlu  mempunyai kajian klinikal yg sgt2 terperinci sebelum di pasarkan. 
Buat lah pilihan serta pelaburan yg bijak !!
Luv,

Bazlia Amoza
sms/whatsapp: 019-2003947
SID 866183
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s