Kebaikan Makan Durian

Korang suka durian tak? Isk isk rugi lah kalau tak suka durian..suka bukan bermaksud melantak tau..hihi…Buat yang suka durian tu tahukah anda terdapat 6 fakta positif kebaikan makan durian. Nak tahu apa dia cuba tengok poster di bawah ini yang saya ambil dari FB Kevin
bazliaamoza.com shaklee shah alam
.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

6 Amalan Cergaskan Otak

bazliaamoza.com Shaklee shah alam
Picture credit to mtkeducation.blogspot.com
Otak adalah merupakan organ paling penting kepada sistem tubuh manusia kerana di sinilah semua aktiviti badan kita di kawal. Kita macam centre lah..Otak yang sihat penentu kepada kesempurnaan fungsi organ dan anggota badan yang lain.
Namun tanpa di sedari terdapat antara amalan2 yang boleh menyebabkan otak kita tidak dapat berfungsi dengan sempurna seperti amalan pemakanan yang tidak seimbang, kecergasan badan yang tidak sihat, cara kehidupan harian yang tidak seimbang, ini semua boleh menyebabkan tubuh kita lemah lalu otak puntidak dapat berfungsi dengan baik.
Antara amalan dan gaya hidup dan pemakanan yang sihat yang boleh membantu otak berfungsi dengan baik adalah seperti:
SARAPAN PAGI
Sarapan pagi adalah sangat penting untuk tubuh yang sihat. Individu yang tidak mengambil sarapan pagi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah berkurangan. Kandungan gula dalam darah sangat penting bagi membekalkan nutrien ke otak. 
TIDUR YANG MENCUKUPI
Rehat serta tidur yang cukup akan membuatkan otak sihat dan cergas. Berlebihan tidur pula boleh menyebabkan badan lemah dan tidak aktif. Seorang dewasa di galakkan tidur di antara 6-8 jam sehari.
TIDAK MEROKOK
Asap rokok yang mengandungi pelbagai jenis racun jika di hidu boleh mengakibatkan sel-sel otak rosak. Asap ini boleh melemahkan pengaliran darah ke otak yg mana turut boleh menjadi punca kanser.
VITAMIN E & B12
Amalan pengambilan makanan yang di perkaya dengan vitamin E & B12 seperti buah badam, sayur bayam, susu, telur dan banyak lagi adalah sangat di galakkan. Ini kerana sumber nutrien tersebut bagus untuk pertumbuhan sel-sel otak dan menguatkan daya ingatan. 

BANYAKKAN MEMBACA
Mereka yang suka membaca terbukti berjaya meningkatkan daya kreativiti dan kemahiran berfikir. Ini kerana apabila banyak membaca otak kita akan lebih banyak berfikir, berimaginasi serta mampu menyerap lebih banyak info. 
UDARA BERSIH DAN SEGAR
Oksigen adalah merupakan sumber penting bagi memastikan otak dapat berfungsi dengan baik. Udara yang segar membantu meningkatkan kecerdasan otak dan memperbaiki sel otak yang rosak.

SUPPLEMEN SHAKLEE UNTUK OTAK & MINDA SIHAT

bazliaamoza.com shaklee shah alam

bazliaamoza.com shaklee shah alam


.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Kini Nutriferon & Collagen Powder Telah Kembali

bazliaamoza.com shaklee shah alam

Ya Allah happy sangat bila Shaklee hantar sms bagitahu stok Nutriferon dan Collagen Powder dah pun kembali bulan ini. Memang ramai customer yang bertanya kan stok dua produk ini..Alhamdulillah kini dah pun sampai Malaysia..So apa lagi korang patut cepat2 dapatkannya sebelum kehabisan stok lagi.

Jom kita lihat FAKTA mengenai 2 produk hebat ini:

NUTRIFERON
  1. Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia – Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.
  2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*– Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*
  3. Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon – Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.
  4. Rumusan Berpaten Yang Eksklusif – NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.
  5. 40 tahun kajian – Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan. Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi.
COLLAGEN POWDER

  1. Shaklee Collagen Powder ialah suplemen kolagen tercanggih yang mengandungi 4,000mg ekstrak Kolagen RSS (Red Snapper Scale) proprietari yang tulen dan berkualiti tinggi daripada sisik ikan merah. 
  2. Kolagen Shaklee mempunyai molekul yang amat ringan, lebih kurang 1,000 Dalton*, menyebabkannya mudah diserap oleh tubuh bagi merangsang sintesis kolagen pada lapisan dermis.
  3. Formula Collagen Shaklee dengan tujuh bahan utama termasuk ekstrak biji Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B.
  4. Mudah larut dan boleh dicampurkan ke dalam makanan dan minuman kegemaran anda. 

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Successful vs Unsuccessful People

Dah tengok tak poster yang saya tempek kat atas tu..actually saya terjumpa gambar ni dekat wall FB page saya..bila tengok betul2 gambar ini dan beberapa lagi gambar lain rasa menarik pula untuk di kongsikan di blog saya…

Gambar yang saya pilih untuk di masukkan ke dalam blog saya pada hari ini adalah kerana ia memang realiti…perbezaan mereka yang ingin berjaya/ sudah berjaya dengan mereka yang sentiasa MALAS dan beralasan. Semenjak menceburkan diri dengan bisnes online Shaklee dan menjadi leader kepada empayar saya dah banyak kes2 macam ni saya jumpa…mula2 je bersemangat lepas tu makin merosot…Balik2 alasan memanjang…

Kebiasaannya lah mereka yang berjaya ni adalah mereka yang tak berhenti beusaha, rajin mencari info, tak buang masa dan tak mengenali benda2 atau perkara yang tiada manfaatnya….

Jadi
.
.
.
.

Dimanakah anda??

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Promosi Shaklee May 2015

Best sangat bulan ni boleh borong Omega, Phytocol dan Vitalea for children… Dan bulan ni juga masa terbaik buat mereka yang ada masalah kolestrol, yang nak kurus, yang banyak lemak, yang nak kawal kadar kolestrol, ibubapa yang mempunyai anak lemah sistem imunisasi, kurang fokus, sering batuk, selsema, lemah dsb untuk miliki vitamin2 ini dengan harga PROMOSI

.
.
.
.
.
.
Bazlia Amoza | Shaklee Distributor di Shah Alam & Kota Kemuning | Contact me 019-2003947 emel : ailzab@yahoo.com

Pengedar Shaklee Shah Alam, Selangor, Malaysia

bazliaamoza.com Shaklee Shah Alam Selangor

Jika anda tinggal ataupun bekerja di Shah Alam anda boleh dapatkan produk2 Shaklee dari saya. Saya merupakan Shaklee Independent Distributor anda bagi kawasan penghantaran ke seluruh Shah Alam serta kawasan2 sekitarnya.
Hubungi saya 019-2003947 jika ingin membuat pesanan dan konsultasi yang berterusan.